Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Colt M1991 A1 / Colt Delta Elite [KWC]

Recommended Posts

hi

Jeden z moich kompanów z ekipy ma Collta Delta Elite (KWC)

Według mnie sam fakt że jest to pompka KWC przemawia na jego korzyść

gdyż uważam że firma jest solidna i ma solidne produkty:).

Jedyną wadą Delta Elite (KWC) jest wagam, jest bardzo lekki, waży zaledwie 300 g (jesli sie nie myle) :(

Zasieg skuteczny tego pistoleciku jest obiecujo daleki, w pierwszych dniach jego użytkowania Hop-Up nosił kulki TM 0,25 nawet za wysoko:)

Po kilku Starciach w terenie rozstrzelał sie i jest godnym nażedziem zagłady :twisted:

Wykonanie nie jest rewelacyjene lecz czego można sie spodziewać za 99zł:)

Moje zdanie jest takie, jeśli inwestowac w pompkę to niech to bedzie albo z TM albo niechaj to bedzie CIĘŻKA pompka z (KWC)

Salom 8O

Pozdrawiam Ummra :wink:

Od 2 godzin i 20 minut jestem właśnie posiadaczem takiego Colta. Nietety jeszcze nie wiem jak leci kulka i jaki ma zasięg bo jest ciemno i nic nie widać :( . Ale w samochód mojego ulubionego sąsiada trafiłem z 20m :twisted: . Na wadze i wykonaniu tego guna faktycznie sie zawiodłem ale nie wygląda naj gożej (mógłby wygladać lepiej). No i to chyba tyle! Aha! jeszcze wydaje miłe odgłosy dla ucha :D.

Więcej o zasiegu i sprawności w boju będę mógł napisać w sobotę wieczorem.

• 7 months later...
Guest Wilq

Osiągi raczej ponadstandardowe. Na pewno lepsze od Sturm Rugera z UHC i trośkę lepsze od Taurusa z KWC, czyli całkiem całkiem :) . Wykonanie średnie, tym bardziej, że zamiast napisu na zamku M1911 jest M1991 :) . Ale pod względem osiągów jest jak najbardziej dobry. Nie podaję przybliżonego zasięgu "na oko", bo ktoś może napisać, że AEG ma zasięg 25m, a ktoś, że krótka sprężyna też 25... Bo "na oko" to twór iście szatański! No i waga i pojemność mała... Standardowo jak chodzi o KWC-przy wyjmowaniu magazynka 2 ostatnie kulki wypadają z maga.

• 1 month later...
Osiągi raczej ponadstandardowe. Na pewno lepsze od Sturm Rugera z UHC i trośkę lepsze od Taurusa z KWC, czyli całkiem całkiem :) . Wykonanie średnie, tym bardziej, że zamiast napisu na zamku M1911 jest M1991 :)  . Ale pod względem osiągów jest jak najbardziej dobry. Nie podaję przybliżonego zasięgu "na oko", bo ktoś może napisać, że AEG ma zasięg 25m, a ktoś, że krótka sprężyna też 25... Bo "na oko" to twór iście szatański! No i waga i pojemność mała... Standardowo jak chodzi o KWC-przy wyjmowaniu magazynka 2 ostatnie kulki wypadają z maga.

Pisze 1991 bo to jest właśnie colt 1991a1 a nie 1911, są to dwa różne modele broni. Sprzedawca podał 1911 bo jest bardziej znana i myślał, że zwiększy się sprzedaż :wink: . Jednak w oryginale pomiedzy 1991 a 1911 są niewielkie różnice. Co do repliki to nie ma hop-up'u ale za to ma mocną sprężynę, bardzo trudną się z niego celuje ( wysoka parabola lotu kulki ). Magazynek imituje wysuwanie się jak w oryginale ( gdy w obojętnie jakim pistolecie wsadzamy magazynek maboje się musza troche "schować" żeby gdy odciągniemy zamek do tyłu nabój wysunął się, dlatego w prawdziwej broni magazynki wylatują z impetem ponieważ sprężyna napiera na zamek ).

Sluchaj strzelam tym pistoletem od lutego 2003r. i niemam wiekszych zastrzezen ale moglby byc troszke mocniejszy poniewaz: od lutego do czerwca(czesto uzywany) nic sie nie dzialo, ale na koncu pistoletu sa 2 niby srobki ktore naprawde sa tylko atrapa bo niczego sie nie trzymaja a od nich do konca gornej obudowy jest moze 5mm plastiku. dany plastik po dluzszym uzywaniu peknal najpierw z jednej, a jakies 2 tygodnie temu z drugiej strony. ja przestrzaszylem sie kiedy obudowa wystrzelila jak kulka poniewaz sprezynka ktora powraca zamek jest na tyle mocna :D. na akcji strzelalem z niego bez tej ww. sprezynki i musialem dopychac zamek po zaladowaniu. nasz teamowy lekarz szybko go zreanimowal w domu kropelkom i teraz jest juz dobrze. wiec jesli chcesz go kupic to zdejmij obudowe i przyklej ja na koncu no i potem tylko laduj spokojnie bez nerwow dokonca dopychajac zamek reka to bedzie wszystko spox :D

• 2 weeks later...

Dzis rozbierałem tego 1991 i te dwie śrubki nie są atrapami. Po ich odkręceniu lekko wysuwa się cały tłok i lufa, nie wiem tylko jak dobrać się do samego tłoka ( nie chce nic zepsuć :wink: ). Po wyjęciu całego ww stuff'u można beż problemu ściągnąć lufę zewnetrzną wraz ze sprężyną powrotną, potem zdjąć zaczep, bolec sam wyleci i mozna wyciągnąć lufę.

Uwaga kryptoreklama :P :

Zapraszam na naszą stronę www.dsqair.prv.pl do działu broń.

Jest tam szczegółowy opis tego colt'a. Mogę do tego dopowiedzieć jedynie tyle, że strzelanie kulkami 0.2g mija się trochę z celem. Radzę używać tych 0.25. A zasięg ma porównywalny z gaziakami.

Pozdrawiam.[/url]

Zaryzykuję tezę, że Dezert z KWc - czyli inymi słowy najdroższy pistoet sprężynowy na naszym rynku wcale ne jest taki perfekcyjny. Po pierwsze zacięcia - raz kulka źle wejdzie i staje się to nagminne - podczas wczorajszego strzelania odmawiał posłuszeństwa co 15minut. Wg mnie jest to niedoróbka konstrukcyjna, spowodowana zbyt dużą ilością ruchomych >> plaskikowych<< części. Zasięg - wydawałoby się bezkonkurencyjny, lepszy od każdego pistoletu za 100 zł... za wyjatkiem malutkiego taurusa :P Temu to włożyli sprężynę tak silną, że ten uhc-cowski plastik aż trzeszczy przy naciąganiu, a kulka szybuje hyba z 40 metrów. Dosłownie. LEci 2x dalej niż p99 stti. do tego 20 qlek w magu. N

Oczywiście co do Taurusa to najlepsza spluwa świata ale chodziło mi o to że Desert nieźle niesie fakt że zacina się (trzeba zastąpić jedną część na stalową i będzie ok). Ja tam wolę swoją 91 (wolałbym 11) bo liczy się klimat, giwera ta ma jeden minus: przez przypadek zeskakując można nacisąć zwolnienie magazynka.

Acha czy ktoś wie gdzie można dostać drugi magazynek do 1991?

Notobananapa!