Strzygoń Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Własciwie kominiarka jest dobra alternatywą....wystarczy zielona balaklawa..w mjejscu wyciecia na oczy wstawic siatke-lub szalo-kominiarke{oczy..efekt wiadomy podobnie sprawa sie ma przy maskowaniu lunety w karabinie} reszte kominiarki{z przodu bo z tylu i tak jest kaptur} obszyc jutą..paskami..zastosowanymi do konstrukcji wdzianka.. ps.jesli ktos ma chec napisac ,ze łatwiej uzyc farbek to powtarzam, ze ów rozwiazanie jest tylko alternatywą. Quote Link to post Share on other sites
trex Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 w mjejscu wyciecia na oczy wstawic siatke-lub szalo-kominiarke{ I widzisz jak mucha ;-) Quote Link to post Share on other sites
Strzygoń Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 I widzisz jak mucha ;-) Jeśli ktos ma maniery francuskiego pieska to moze byc znaczacy problem...a tak serio podobny element jest na "wyposazeniu" strojow 3D. Quote Link to post Share on other sites
trex Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Jeśli ktos ma maniery francuskiego pieska to moze byc znaczacy problem... Nie widzę związku - mógłbyś sprecyzować :roll: Quote Link to post Share on other sites
Strzygoń Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Naturalnie:podobna metoda jest uzywana w maskowaniu lunet...przeszkadza ale nikt nie mowil ze wszystko jest łatwe i mile..rowniez sam fakt noszenia tej "kominiarki" w lato jest uciazliwe-czyli jesli ktos jest wrazliwy na brak odpowiednich udogodnień to {wiadomo} ps co do widzenia "jak mucha" sam biegałem w czyms takim i naprawde to nie jest zaden problem { ktos juz zaproponował wczesniej obwiazanie glowy szalo-kominiarką} Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 podobna metoda jest uzywana w maskowaniu lunet...przeszkadza ale nikt nie mowil ze wszystko jest łatwe i mile. Co przeszkadza ? Quote Link to post Share on other sites
trex Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 (edited) jeśli ktoś jest wrażliwy na brak odpowiednich udogodnień Brak siatki na oczach, a w związku z tym dobra widoczność, a w związku z tym lepsza spostrzegawczość, a w związku z tym szybsza reakcja, to moim zdaniem połowa sukcesu, jeśli chodzi o ASG. Nie są to jakieś tam udogodnienia tylko bardzo ważna sprawa. Wiem z autopsji, że czasami tylko wnikliwe przyglądanie się, analizowanie najdrobniejszych detali decyduje o wygranej lub porażce. Zdecydowanie - siatka nam to utrudnia. Sytuacja z ostatniej niedzieli - facet leżał zamaskowany między większymi kamieniami. Na sobie biały kamuflaż i biała peleryna. Wystawała tylko z pod kaptura czarna czapka. Obserwowałem to miejsce kilka minut z odległości ok. 50-70m i stwierdziłem nienaturalny odcień kamieni (jego głowa). Tak więc wzrok jest podstawą - im gorzej widzisz, w tym gorszej jesteś sytuacji. Edited February 22, 2007 by trex Quote Link to post Share on other sites
siułek Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 A co do maskowania twarzy materiałem, czy szalem czy arafatką, jest jakis konkretny system na zakładanie czy tak "na jana"? Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Co to arafatki to najprościej tak http://img80.imageshack.us/img80/8714/howtotie17eg.jpg Swoją drogą to tu jest całkowita dowolność Quote Link to post Share on other sites
Strzygoń Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 ...Kolejny...to ja mam taką propozycje nich kazdy {Pan od muchy i lunet} zrobi sobie opisane maskowanie...jesli bedzie przeszkadzło to chu... jesli nie to dobrze.Pozdrawiam Brak siatki na oczach, a w związku z tym dobra widoczność, a w związku z tym lepsza spostrzegawczość, a w związku z tym szybsza reakcja, to moim zdaniem połowa sukcesu, jeśli chodzi o ASG. Nie są to jakieś tam udogodnienia tylko bardzo ważna sprawa. Wiem z autopsji, że czasami tylko wnikliwe przyglądanie się, analizowanie najdrobniejszych detali decyduje o wygranej lub porażce. Zdecydowanie - siatka nam to utrudnia. Sytuacja z ostatniej niedzieli - facet leżał zamaskowany między większymi kamieniami. Na sobie biały kamuflaż i biała peleryna. Wystawała tylko z pod kaptura czarna czapka. Obserwowałem to miejsce kilka minut z odległości ok. 50-70m i stwierdziłem nienaturalny odcień kamieni (jego głowa). Tak więc wzrok jest podstawą - im gorzej widzisz, w tym gorszej jesteś sytuacji. Prosze Pana... mjałes cos takiego kiedys???jesli tak to jakiej siatki uzyłes?Ja osobiscie biegałem z taka maskownica i naprawde nic mi nie przeszkadzało{swoja droga jak to jest ze zawsze gdy ktos napisze na jakis temat znajdzie sie taka persona ktora musi dodac swoje dwa grosze..najczesciej negatywnie?}Ps ..Zgedi poprzedni post NIE byl do Ciebie..jesli obraziłem przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
trex Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Sam napisałeś: Naturalnie:podobna metoda jest uzywana w maskowaniu lunet...przeszkadza ale nikt nie mowil ze wszystko jest łatwe i mile..rowniez sam fakt noszenia tej "kominiarki" w lato jest uciazliwe- Prosze Pana... mjałes cos takiego kiedys???jesli tak to jakiej siatki uzyłes? Proszę Pana - siatki na zakupy ;-) {swoja droga jak to jest ze zawsze gdy ktos napisze na jakis temat znajdzie sie taka persona ktora musi dodac swoje dwa grosze..najczesciej negatywnie?}Po to jest to forum, aby każdy mógł wsadzić swoje nawet nie dwa, lecz trzy grosze. Proponuję troszkę ochłonąć :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
K2_ Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Witam, Podam pewną propozycję choć nigdy jej nawet nie używałem :P Tylko słyszałem. No cóż ktoś może spróbowac i ocenić. Zmieszanie zwykłych farb plakatowych z kremem Nivea, ponoć efekt dobry ;). Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 kopi_ znacznie lepszy efekt daje farba olejna :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Kremu Nivea z plakatówkami używałem w czasach, gdy premierem był Olszewski. Spływa z twarzy, może powodować reakcje alergiczne, błyszczy jak psie...oczy. To już wolę posmarować się palonym korkiem. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 To już wolę posmarować się palonym korkiem. Albo pastą do butów :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Assarin Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Albo pastą do butów :mrgreen: O! i dostępna w co najmniej 2 kolorach (czarny, brąz) i w spraju :D Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Ja robie to w czterech etapach: maluję całą gębę jaśniejszym zielonym potem maluję pasy brązem przedostatnim etapem jest pomalowanie pasów zielonym na koniec biorę trochę ziemi, trochę startej trawy i smaruję całą gębę :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Assarin Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 A ktoś sprawdzał metodę na polaroida? Smarujemy gębę gumą arabska i ... sru twarzą w ziemię. Czekamy aż klej podeschnie i mamy maskowanie. Zmywa się po 3 godzinnym namaczaniu. PS. sorki nie mogłem sie powstrzymać. :-F Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 :mrgreen: już wiem jak kombinuja z tymi nowymi maskowaniami.. że to niby światłowody.. że kamery .. że odtwarzają tło... :mrgreen: a to wszystko ściema tylko tyle że odpowiednie ilości "gumy arabskiej" trzeba upchnąć do oporządzenia żeby nie odmaczać i ścierać poprzedniego kamo tylko na nie guma i nowe kamo.. :mrgreen: Ma to swoje dobre strony w zimę: dwa, trzy przejścia przez różny teren i masz całkiem ciepłe ubranko :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 Podepnę się z pytaniem. Chciałbym zacząć zabawę z takim czymś, ale mam zarośniętą gębę. Muszę się golić przed strzelaniem czy mogę pojechać po ryju nie zwracając uawgi na futro? Nie będzie potem trudności ze zmyciem tego? Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 W twojm przypadku to raczej farba do włosów. Polecam odcień zieleni Michała W. Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 W twojm przypadku to raczej farba do włosów. Polecam odcień zieleni Michała W. Włosy sobie darujmy, bo chowam w nakryciu łebka :) Skupmy się na pysiu. Quote Link to post Share on other sites
Assarin Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Szczecina na twarzoczaszcze nie przeszkadza w malowaniu. Na przykład ja posiadam pozostałości po futrze człowieka z epoki kulki ciosanej na tej rycinie jednak szczecina na ryju może sprawiać kłopoty w metodzie "na polaroida". W sensie jak się nie ogolimy przed... to potem już nie trzeba będzie :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Szczecina na twarzy nawet pomaga w utrzymaniu farby zapobiegając jej ścieraniu. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Tylko czasami sie robią na niej "kuleczki" :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts