TimeOne Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
skorka Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 :roll: Masz bana na Google? Chyba po to jest to forum żeby pomagać. Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 wedrowiec39 - Opis rozkładania MP5 jest na stronie www.machinegun.pl w dziale "testy i opisy", i zatytułowany jest: "Jak wymienić lufę w MP5 CA?". Replika odrobinę się różni, ale nieznacznie. dzięki :) przeczytałem, ale... nie podejmuję się rozbiórki, chyba jednak zlecę robotę Krakmanom, na moje niewprawne oko za dużo drobiazgu można pogubić po drodze ... ;) pozdr w Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Czyli ogólnie średnio polecacie tą replikę, nawet II generacje?? A szkoda, bo mp5sd6 bardzo mi się podoba :???: A i mam parę pytań na temat repliki... Czy to co oryginał ma metalowe, replika też ma? Czy górna część korpusu jest metalowa?? Na taką mi na zdjęciach wygląda... I mam jeszcze jedno pytania, a mianowicie, czemu u krakmanów i na gunfirerze ta replika jest po 299zl, a na customs.pl po 399zl? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Czy to co oryginał ma metalowe, replika też ma? Od JG nie. Czy górna część korpusu jest metalowa?? Body jest full plastyk. A szkoda, bo mp5sd6 bardzo mi się podoba Don't worry. Wypas MP5 SD od ICS tylko 999 PLN ;). czemu u krakmanów i na gunfirerze ta replika jest po 299zl, a na customs.pl po 399zl? Bo krakmani sprzedają stock, a customsi po swoich przeróbkach. Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Aha... Dzięki ;) no cóż trudno... Kupie sobie g36k, może droższe ale lepsze. No jak bym miał 999zl to bym o JG nie pytał :P Quote Link to post Share on other sites
magic Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 A ja mam te replike prawie rok i wcale nie narzekam. Wszyscy narzekaja i mowia ze sie sypie a ja wystrzelilem z niej sporo kulek i bylem na jednym duzym zlocie. Do tego strzelania z kolegami z ekipy dosyc czesto i dlugo i NIC sie nie popsulo. Kumple maja Cymy i Dboys AK i juz pare razy podczas srzelania cos im padlo, a u mnie nic... Wiec prosze nie straszcie ludzi ktorzy chca kupic ten model, bo ja osobiscie go mocno polecam! :) Kupilem na zbrojowni - to moze dlatego nie mam z nim problemu ;) Fajna giwerka jak na poczatek i dla tych co lubia MP5! :) PZDR! Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 A posiada ktoś :http://www.taiwangun.com/shop,show,774 I może mi powiedzieć czy mu się zepsuła czy są jakieś problem co robić ,żebym miał ją jak najdłużej :)??? NIe pytam czy warto bo jutro będę miał ją na chacie :P Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Mam małe pytanko co do mp5sd5 jg mam baterie 8,4-1500mAh moglby ktos mi powiedziec ile mam ja mniej-wiecej ladowac nie mam niestety na ladowarce swiatelka zeby zobaczyc kiedy sie skonczylo ...;/ Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 http://airsoftpolska.pl/czas-adowania-baterii Google nie boli... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Dzięki i korzystałem z googli po angielsku i po polsku i nic ciekawego nie wyskoczylo ,ale dzieki :) Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Mam mp5sd5 jg z taiwana dziś próbowałem celność tej repliki z około 30m za 5 strzałem trafiłem w butelkę gdyby to był człowiek trafiłbym za każdym razem spróbowałem z 40m z hop up strasznie daje do góry gumka do wymiany ale opracowałem sposób żeby trafić i trafiłem :) Jeśli ktoś nie zmienia hopsiupa i ma mp5 jakiś czas myślę ze może sie przyzwyczaić do strzelania z niego ;) jutro pożyczam bratu ta replikę na zlot i opisze po tym co on powie jaka się sprawowała ,myślę ,że ten karabin na początek jest dobry. Zwłaszcza za tą cene ,ale więcej napisze po jakimś tam czasie użytkowania Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzegoro Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Wczoraj zamówiłem tą replikę http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=461 Mógłby ktoś się wypowiedzieć na jej temat? Chodzi mi głównie o efektywny zasięg oraz trwałość. No i rozumiem, że jest to druga generacja? Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 (edited) Ja mam mp5sd5 ,ale środek i niektóre części te same więc się wypowiem: -gumka hu do wymiany -trochę wadliwy selektor ognia -mag trochu się rusza nie podaje u mnie przynajmniej ostatnich kulek -zasięg na stocku jak dla mnie zadowalający skuteczny 35-40m o całkowitym nie mam pojęcia -wykonanie jak dla mnie dobre -lekka replika jak dla mnie plus ,porównywałem do cm028 i ak trudniej się celuję -narazie dobrze się trzyma mam jakiś miesiąc -u mnie się nie zacina fajnie chodzi jeśli chodzi o dźwięk Pozdrawiam Edited September 13, 2009 by Paniszer Quote Link to post Share on other sites
SaperCK Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Mam mp5sd6 JG od roku. W sumie sprawuje się dobrze. 0 zacinek, 0 ingerencji w gearbox nic. Na plus piszę się możliwośc dokupienia w miarę tanio metalowego body. Zasięg jak już Paniszer pisał nie jest wieelki ale mp5 to głowne do budynków, gdzie sprawdza się baardzo dobrze z racji dużego ROF. Jest niesamowicie lekki ( 2,15 kg) Minusy : -bezpiecznik szybko się "rozluźnia" - lekko trzeszczy (plastik plastik) - w wersji ze składaną kolbą strasznie baterie trzeba wciskać - magazynek nigdy nie jest pusty do końca Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Ze stałą kolba też trzeba się z kablami pieprzyć ,żeby batka weszła :P. Quote Link to post Share on other sites
SaperCK Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Aaa to nie wiedziałem.... Cóż za 320 zł (tyla płaciłem) dostaje się dobry produkt :) Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Widział ktoś gdzieś tanio kolimator tak ,żeby bezpośrednio na replikę założyć czyli bez szyn??? Prosiłbym o podanie najtańszego bo mam narazie "niedobór" kasy :P Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Obawiam się że takiego nie dostaniesz. Bynajmniej nie słyszałem o takim czymś. A jak już jest, to na pewno mniej niż 100zł nie kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 jak dobrze poszukasz to szynę kupisz za 20pln i zakładasz kolimator jaki chcesz, chociażby i TASCO też za 20pln :) Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 20 pln :P? Nie chce kupić jakiegoś shitu :P Szyna 20 pln hmm spoko tylko ,żebym kupował tak ,żeby płacić raz za przesyłkę no to uzbieram z stówkę i poszukam czegoś. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Powie mi ktoś jakie łożyska ma ta mp5? 6mm, czy 7mm? Oszczędźcie mi rozkręcania... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 6mm plastikowe. nmzc ;-) Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Mhm tak przypuszczałem, ale zmyliło mnie, że wszędzie w sklepach chińskie szkielety mają 7mm... Quote Link to post Share on other sites
MarNaw123 Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Witam mam ta sama replikę i muszę wymienić szkielet. Czy ten http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...2_boyi-510.html by pasował ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts