vecna Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Ja mam pytanie: Jaką wytrzymałość mają stockowe zębatki: 1)TM 2)CA 3)CYMA 4)WELL 5)... chodzi mi o schemat typu "producent zębatek" "jaka spreżyna" "ilość kulek" Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 http://www.machinegun.pl/images/tuning_03.jpg Co do zębatek CYMY i WELLa - to ludzie mówią że mocne tak jak CA... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Zębatki TM nie nadają się do tunignu mocowego, przy CA170% posypały się, przy CA 130% działały dobrze natomiast GB pękł :wink: Zębatki Well koledze posypały się na stockowej spręzynie Zębatki G&G org. toque spokojnie ciągną M120 bez spadku R.O.F. przy odpowiednim aku. oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Zębatki CA spokojnie ciągną M120 (CA) Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 (edited) pozwole sobie odświeżyć temat żeby nie zakładać nowego. Marcinek83 napisał że zębatki G&G org. toque spokojnie ciągną M120, a co z silniejszą sprężyną? Bo zastanawiam sie czy kupić zębatki G&G czy super torque up. Tyle że G&G mam okazje kupić taniej niż STU. Poradźcie coś :) Edited April 30, 2007 by TheProsiak Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 (edited) Zębatki TM nie nadają się do tunignu mocowego, przy CA170% posypały się, przy CA 130% działały dobrze natomiast GB pękł :wink: Zębatki Well koledze posypały się na stockowej spręzynie Zębatki G&G org. toque spokojnie ciągną M120 bez spadku R.O.F. przy odpowiednim aku. oczywiście. Hehe... ja mam Wella r7 z zębatkami stock i sprężyną m100. Czyli sporo mocniejszą niż stockowa i to od około7K kulek. A nie ma na nich żadnych śladów zużycia:P. Inna rzecz, że zawsze dbam by nie miały luzów i miały dobre smarowanko... "Nie posmarujesz nie pojedziesz", jak mawia pan w sklepie rowerowym... Ogólnie właśnie testuję wytrzymałość Well`owskich bebechów pchając coraz mocniejszy "stuff" do środka :-F . Teraz wsadzę FTK Hurricane`a z m120 i zobaczę kiedy padnie :twisted: . Taka zabawa w małego psychopatę :twisted: Jeśli padnie prędzej niż później to będzie ładne sprawozdanie... Edited April 30, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Mógłby ktoś napisać coś o tych zebatkach G&G oryginal torque? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Mogę powiedzieć tyle, że kumplowi padły takie zębatki w GR16R4 na stocku... Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 TM na SP110 śmigają aż miło. I to na 12V :D. Trochę dostają w kość, ale z rok-półtora wytrzymują. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Używałem Org. torque, potem z racji tego że kupiłem STU, sprzedałem je i koleś cały czas ich uzywa, już ponad rok :) Są dobre do M120. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Cyma AK74 czyli cm.031... Założona prowadnica sprężyny Hurricane`a była nieco węższa od sprężyny co powodowało zacinanie tłoka... Kilka zacięć zanim doszliśmy co je powoduje.... Doszliśmy dopiero jak NAPRAWDĘ się przyjrzeliśmy wszystkiemu.... Do przyglądania zmotywował nas fakt, że poszła zębatka tłokowa (3 małe zęby poszły)... Po około 9 K kulek, przy czym w wyniku pewnych "zdarzeń" (nazwijmy to tak) miała przejechane lekko bokiem małe ząbki... Czyli teoretycznie wytrzymałaby dłużej... Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 spręzyna m120 cymowskie zębatki zwykłe 12k kulek i żadnego śladu spręzyna m130 super torque up 5k zero śladu sprężyna stockowa well r6 3 tys dalej działało(nie wiem bo sprzedałęm) sprężyna m110 cyma 0.27 zębatki 8k wszystko chodziło brak śladu zużycia To są przykłądy z moich obserwacji. Uważam że well, cyma zębatki są dobre, stalowe i trzymają co trzeba jednak trzeba umiec podkłądkowac żeby się szybko nie sypały;) PZDR Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 http://www.machinegun.pl/images/tuning_03.jpg Co do zębatek CYMY i WELLa - to ludzie mówią że mocne tak jak CA... Guzik prawda - XYTy to loteria... Jednemu wytrzymuja bez problemu M120, innemu sypia sie w stocku. U mnie stockowe CA bez problemu (odpukac) radza sobie z Guarder SP110 (tlok i prowadnica stockowe, wstawiony bore-up DF). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts