Stoigniew Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Słuchajcie ludziska, czy ktoś z Was spotkał sie z realami do AK, ale o wyglądzie zewn jak te na kal. 5,56? Te z tworzywa, gładkie i mniej zagięte jak tradycyjne blaszane na kal. 7,72... Pozdrawiam! Gniewny Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Zawsze możesz do low-capa załadować 30 kulek. A low-capy do AK 5.45 mm (5.56 to NATO-wski kaliber, rzadziej spotykanyw rodzinie AK) robi Star, do kupienia np. na http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...0c5faf623a25b11 Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Zawsze możesz do low-capa załadować 30 kulek dokładnie. Krakmani oferują low-capy metalowe za 55 zł http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=225 Quote Link to post Share on other sites
Stoigniew Posted October 4, 2006 Author Report Share Posted October 4, 2006 Zawsze, zawsze... to to ja wiem, ale mi sie rochodzi własnie o real a nie low czy mid...zeby mi to zwisało to nie zakładałbym tematu :roll: Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 to masz tu reala ale jest on plastikowy... http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=468 Quote Link to post Share on other sites
Stoigniew Posted October 4, 2006 Author Report Share Posted October 4, 2006 to masz tu reala ale jest on plastikowy...http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=468 Dinus prosze Cię, wczytaj się w mego pierwszego posta, czy ja szukam tych z tego linku? Nie, ja takie mam, ja szukam/pytam sie czy są gdzieś reale ale włąsnie nowszy wzór na ammo 5,56, chodzi mi o wygląd zewnętrzy, poniał? Wiesz czym się one różnią w wyglądzie? Jak niewiesz to zobacz np mag od Beryla i porównaj z magazynkiem od AK 47... Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 nie ma Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 ale o wyglądzie zewn jak te na kal. 5,56? Te z tworzywa, gładkie i mniej zagięte jak tradycyjne blaszane na kal. 7,72... Nie 5.56, tylko 5.45 (choć jak pisał Michal_q są też kałaszki na 5.56, dokładniej AK-101 i AK-102) Oraz nie 7.72, tylko 7.62 ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Kiwi_Czepialski ;) Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 czepialski = dokładny = zaleta (OT) Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 ale o wyglądzie zewn jak te na kal. 5' date='56? Te z tworzywa, gładkie i mniej zagięte jak tradycyjne blaszane na kal. 7,72... [/quote'] Nie 5.56, tylko 5.45 (choć jak pisał Michal_q są też kałaszki na 5.56, dokładniej AK-101 i AK-102) Dla pełnego obrazu - są też konstrukcje broni kalibru 5.56 wywodzące się mniej lub bardziej bezpośrednio od kałasznikowów - np. Beryl i Galil Quote Link to post Share on other sites
Chaves Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 A do czego takiego potrzebujesz koniecznie real capów Stoigniew, że nie może to być np. taki low-cap (jak podał Michal_g) i wkładać doń tylko 30 kulek?? Ostatecznie rozbierz go i zmodyfikuj (rozwal?) tak oby mieścił tylko te 30 kulek i nie więcej. Quote Link to post Share on other sites
Stoigniew Posted October 5, 2006 Author Report Share Posted October 5, 2006 Tak, tak, tak, ja wiem, ze to mozna zrobic z tego a tamto poprzez to z tego, ja tylko zapytałem czy moze ktos sie spotkał, widział, u nas, na zachodzie czy gdzieś, nie to nie, ciach temat... 8) :ściana: Prosze więcej nie udzielać mi rad co moge z czego zrobić bo dobrze o tym wiem, jak ktoś ewentualnie gdzieś wymaca takowe to wtedy uprzejmie niech zamieści info... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 Kiwi napisał: Cytat: ale o wyglądzie zewn jak te na kal. 5,56? Te z tworzywa, gładkie i mniej zagięte jak tradycyjne blaszane na kal. 7,72... Nie 5.56, tylko 5.45 (choć jak pisał Michal_q są też kałaszki na 5.56, dokładniej AK-101 i AK-102) Dla pełnego obrazu - są też konstrukcje broni kalibru 5.56 wywodzące się mniej lub bardziej bezpośrednio od kałasznikowów - np. Beryl i Galil Ale tu wybiegamy już poza broń rodziny AK i wchodzimy w pochodne ;) Nanteris-się nie czepiam, tylko sprostowuje. Po to jest forum, aby wyprowadzać kogoś z błędy/inni wyprowadzali z błędu mnie ;) Pozdrawiam, i postem tym kończę już OT ;) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) Jedno pytanie: mam lowcapy i po wystrzeleniu magazynka zostają mi 3- 4 niepodane kulki. Czy jeśli załaduję 30 kulek do tego http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=468 maga, to będę miał ich naprawdę 30, czy 26-27? Aha, czy ten magazynek psuje do cymy? Edited February 8, 2007 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Stoigniew Posted February 9, 2007 Author Report Share Posted February 9, 2007 Jedno pytanie: mam lowcapy i po wystrzeleniu magazynka zostają mi 3- 4 niepodane kulki. Czy jeśli załaduję 30 kulek do tego http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=468 maga, to będę miał ich naprawdę 30, czy 26-27? Aha, czy ten magazynek psuje do cymy? Zostanie Ci napewno pare kulek, czyli pełnych 30 nie wypstrykasz, a ile dokładnie to zależy od producenta, ja mam ICSa i mi zostawało 3-4 kulki... ...z tego co wiem, to kumpel używa tych reali właśnie w Cymie bez problemu, ale to kumpel nie ja, więc niech się dokładnie wypowiedzą ludzie od Cymek ;-) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Zastanawiałem się nad ładowaniem po 34 kulki do lowcapa, ale w cenie 2 lowcapów mam 3 reale, więc chyba odżałuję te 3 kulki na magazynek. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Dokładnie zobacz budowę tego realcup-a. Jeżeli można tam wykręcić/wyjąć sprężynę to na ogół (wniosek z obmacania innych realcupów) mają one taki plastikowy pręt-prowadnicę sprężyny na samym jej końcu. Przycięcie jej (ale nie za mocno) pozwala na doładowanie 2-3 kulek więcej, a więc o tyle mniej więcej co tracisz na doprowadzeniu w HU. Ładowanie "na siłę" większej ilości bez tej operacji powoduje zacinki albo jak ktos ma dość pary w łapach to i rozp... realcup-a można (w końcu to plastik fantastic :) ) Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Dokładnie zobacz budowę tego realcup-a. Jeżeli można tam wykręcić/wyjąć sprężynę to na ogół (wniosek z obmacania innych realcupów) mają one taki plastikowy pręt-prowadnicę sprężyny na samym jej końcu. Przycięcie jej (ale nie za mocno) pozwala na doładowanie 2-3 kulek więcej, a więc o tyle mniej więcej co tracisz na doprowadzeniu w HU. Ładowanie "na siłę" większej ilości bez tej operacji powoduje zacinki albo jak ktos ma dość pary w łapach to i rozp... realcup-a można (w końcu to plastik fantastic :) ) Tyle tu tych prawdziwych kubków, że poczułem się niemal jak w prawdziwej kawiarni... Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Podepnę się do tematu...Można gdzies u nas dostać metalowe reale? Quote Link to post Share on other sites
rooster Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 A znalazł ktoś moze magi do rodziny AK tyle że proste a nie łukowe? chodzi mi o coś w stylu pudełkowego maga do Galila Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts