Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36C i wypadajacy element do blokowania osłony pod baterie

Recommended Posts

Jst sobie taki "pręcik" ktory sie wklada po calkowitym zalozeniu przedniej obudowy (pod ktora znajduje sie bateria)... No i na poczatku uzytkowania tego gana ten "precik" trzymal sie tam calkiem nie zle...

Minely niespelna 2 miesiace i "precik" ten trzyma sie tam juz na slowo honoru. Z jednej strony ma on zabezpieczenie co by nie wypasc, ale druga strona jest dokladnie srednicy otworu w ktore to cos sie wklada...

Wystarczy ze troszke bardziej energicznie polozy sie gana na przyklad na kolanach i ten "precik" sam wypada. Obawiam sie ze w najblizszym czasie zdazy mi sie to na jakims strzelaniu...

Macie jakies patenty na to zeby ten bajer mocniej sie trzymal???

pozdrawiam

nonejm

Spróbuj nanieść na niego warstwę np. poxipolu ale tego co jest w dwóch tubkach. To poszerzy ten pręcik i powinien się już trzymać dobrze. Zawsze jak będzie za szeroki będzie można spiłować poxipol lub nawet usunąć.

Pozdrawiam Lukzari.

To jest calkiem niezly pomysl....

BUT (tlum: ale :) )

Widzisz ... srednica tej przetyczki jest bardzo zblizona do srednicy otworu w ktory trzeba ja wlozyc. Wiec musialbym nalozyc na prawde cieniuteniką warstewkę, a to moze okazac sie bardzo trudne badz tez niewykonalne...

Mimo to sróbuje :) Zobaczymy co sie stanie :)

pozdrawiam

nonejm

ja już zgubiłem rzeczony pręcik i obecnie rozglądam się za imitacją spełniającą podobną funkcję :-)

ale przyznać trzeba, że TM się tu nie popisał. W MP5 są np. zawleczki hamujace wypadanie bolca a tutaj już pożałowali :-(

żółci ludzie coraz bardziej oszczędzają na naszych zabawkach :-(

rany..... ale napierniczyłam.....

zamiast dać odpowiedź, wrzuciłam "zmień" :roll: :roll: :roll: i przez przypadek zmieniłam własnego posta

za co wszystkich przepraszam:

tu było coś o robieniu "małego cósia z modeliny" na końcu "zawleczki" na wzór tego co jest w MP5

a poza tym, że bardzo zdesperowani mogą zakleić taśmą izolacyjną

w przypływie depresji i rezygnacji proponuję zaklejać taśmą izolacyjną

I to chyba najlepszy pomysl.Nie trzeba sie meczyc z nanoszeniem odpowiedniej warstwy i uniknie sie sytuacji ze koleczek utkal w otworze na stale i nie mozna go wyciagnac.

nakladanie warstw na kolek ma podstawowa wade - kolek trzeba jednak wyjmowac i wkladac... z czasem owor znowu sie wyrobi (tak jak to mialo miejsce teraz) i kolek znowu bedzie wypadal... wtedy kolejna warstwa, znowu sie wyrobi i skonczy sie na tym ze caly karabinek bedzie jedna wialka dziurka z kolkiem ;)

ja polecam czarna tasme izolacyjna :)