Cthulhu Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Witam. Czy nie znacie jakiegoś sklepu sprzedającego airsoftową replikę PK? Szukam od kilku dni, ale znaleźć nie mogę. Pozdrawiam, Cthulhu. Edit: właśnie PK znalazłem w ofercie Trapper Industries. Widział ktoś to może? Ktoś może ocenić pracę/wygląd/osiągi? Jak z wnętrzem? Nie wspominam nawet o cenie ;) Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Widział ktoś to może? Ktoś może ocenić pracę/wygląd/osiągi? Jak z wnętrzem? Nie wspominam nawet o cenie Wygląda kiepsko, bebechy z AK TM. Ogólnie - "replika" dla desperatów. Nawet magazynka nie próbowali zaleźć takiego jak trzeba. Cena z kosmosu - jak za MG42 Shoei. No a zupełnie nie ta liga. Na 2007 (raczej koniec) jest planowane pojawienie się PKM z VFC - trza czekać. Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted October 17, 2006 Author Report Share Posted October 17, 2006 Witam. Czy są dostępne jakieś zdjęcia lub jakieś dodatkowe informacje? Pozdrawiam, Cthulhu. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Na jaki temat - PKM z VFC? Nie - jest tylko luźna obietnica. Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Ja szukalem MG4 lub 4 Bundeswehry. Ale jak uslyszalem cene i paramerty to usiadlem. Podobna historia. Link to post Share on other sites
KULFON Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Witam Ja mam troszkę odmienne pytanie. Mianowicie szukam bocznej szyny montażowej RIS która będzie pasować do PRAWDZIWEGO karabinu PK. Znalazłem http://taiwangun.com/index.php?str=product...0f1c73e2e0660b6 ale nie wiem czy pasuje i jak jest wykonany. Prosiłbym też o podanie adresów www sklepów z takimi akcesoriami (prawdziwą bronią) w Polsce i za granicą. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Bocznej szyny RIS do PK? Nie szukaj bo nie znajdziesz. Weż jakąkolwiek i przykręć do korpusu - jak go masz... Link to post Share on other sites
KULFON Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 A co z tymi szynami bocznymi? http://www.kalinkaoptics.com/SearchResult.aspx?CategoryID=39 Czy ktoś może mocował któryś z tych modeli przy PKM? Co do przykręcania do korpusu to nie ma mowy o jakiejkolwiek ingerencji w bron typu wkręć, wywierć, przyklej. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 No to jak ma się to trzymać? Na słowo honoru? Przecież w prawdziwku też to jest przykręcone/przynitowane. Poza tym to co jest na zdjęciu to nie żaden RIS, a to co jest na stronie Kalinki to nie szyny tylko montaże. Może zdecyduj się o co pytasz. Doświadczenia z monowaniem szyn do PKM? No chyba tylko z wojska. Bo zbyt wielu replik airsofowych PkM nie ma na świecie - z 4-5 - może jeszcze kilka na Wschodzie Europy. Link to post Share on other sites
KULFON Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Być może nie wysłowiłem się wystarczająco zrozumiale. Jak więc widać na załączonym wyżej zdjęciu PK POSIADA JUZ boczną szynę (dlatego test to PKM) a moje pytanie brzmi czy boczne montaże z szyną ris (jak w podanym linku, na których będzie można zamocować optykę) będą pasować do PKM? Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Ustal jak jest odległość od górnej krawędzi szyny do poziomu ponad który juz nie wystaje szczerbinka. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Tutaj jest forum airsoftowe i rozsądniej będzie pytać na forach poświęconych broni palnej. Tu się zabawkami ludzie strzelają i o nich dyskutują. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Trzeba czasami wyjezdzającym do Afganistanu pomóc ;-) Link to post Share on other sites
Indianin Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Mam pytanie. Czy pokrywa komory zamka (sama pokrywa, bez mechanizmów) jest istotną częścią broni? Jeśli nie to czy można tą część gdzieś kupić? Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Wg ustawy nie jest. Wg producenta (pana z którym rozmawiałem w Z.M Tarnów) jest i nie sprzeda. Link to post Share on other sites
yakarov Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 tu jest pkm ;-) dekodrogi pkm.... http://www.egun.de/market/item.php?id=1355...5a48c9fb3c392ce Link to post Share on other sites
Recommended Posts