Gallain Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Mam małą prośbę - możecie mi powiedzieć, jak nazywa się takie urządzonko, dzięki któremu widać wszystko w nocy, ale inaczej niż w noktowizorze - nie pokazuje całego obrazu na zielono, lecz tło, a postacie i inne cieplejsze przedmioty widać na żółto/czerwono lub cos w tym guscie. No i ile to kosztuje, gdzie można to kupić i czy da się założyć na hełm? :) Z góry dzięki i pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Termowizor, chyba nie do kupienia na rynku cywilnym Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 To ma bardzo mały zasięg tylko w praktyce do walk w budynkach... Link to post Share on other sites
Foka Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Termowizor. Motowanych na hełmy nigdy nie widziałem, ale w postaci dużej lornetki jak najbardziej... myślę, że w okolicach 7-10 tyś powinieneś już coś znaleźć. Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 18, 2006 Author Report Share Posted October 18, 2006 (...) myślę, że w okolicach 7-10 tyś powinieneś już coś znaleźć. To widzę, że chyba no właśnie :) Link to post Share on other sites
woma Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Kamera termowizyjna :P bardziej fachowo gdzies widziałem za 2 tys PLN jak znajdę to zamieszczę link. Link to post Share on other sites
Scalak Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 kiedyś na allegro ktoś sprzedawał urządzenie montowane na pojeździe które nazwał w tytule aukcji termowizorem chociaż bardziej przypominało mi to filtry IR na lampy auta i sam noktowizor... Link to post Share on other sites
Recommended Posts