hegemon Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 A propo serii po puszczeniu spustu...mialem to samo, wyjąłem GB i psiknąłem pare razy w kostke stykową... efekt nie byl natychmiastowy. Tzn na poczatku wogole nie mialem singla a potem problem z "serią z dupy" wrócił na krótki czas. Od tej pory jest okej!! jedynie musisz uwazac przy skałdaniu wszystkoego do kupy..mianowicie chodzi mi o selektor ognia. musisz uwazac zeby te małe ząbki w selektorze byly na wlasniwym miejscu bo to ci moze skutecznie wyłączyć semi!! Quote Link to post Share on other sites
plair Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 (edited) no to nic nie "psikaj" tylko przelacz na auto oddaj pare strzalow i potem mozna na singlu dalej smigac :) ... Edited March 4, 2007 by plair Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 plair.....czytaj ze zrozumieniem A propo serii po puszczeniu spustu !!!! zeby nie bylo OT to mam małe pytanko: Chciałbym zamontowac PSO-1 do tego kałacha, a jak wiadomo lunetka troszke warzy, i tu pojawia sie moja obawa, czy owa luneta nie zerwie mi montażu razem z kawałkiem Body?? Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 bardzo prawdopodobne hegemon. Jednak do tego trzeba by mieć metal body. zacinanie się semi to wada gbv3 / ak. Po prostu zdarza się i tyle.. nie wiem co dokładnie jest nie tak. Przerywacz? Nie wiem i nie bede kombinował ;) Można zauważyć, że częściej przycina się przy słabej baterii. Używanie semi nie "psuje" repliki. spokojnie :) Quote Link to post Share on other sites
BonesT101 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 (edited) Takie problemy mogą wynikać z niskiej temperatury, na ostatniej strzelancee zacinał mi się jak głupi, ale było poniżej zera. Teraz jest już ok. Moje pytanie dotyczy selektora ognia, odpadł :!: a wkręcić go nie mogę, co jest?? Edited March 6, 2007 by BonesT101 Quote Link to post Share on other sites
BonesT101 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Po usunięciu podkładek jest ok 8-) Poszła część gwintu dosłownie mały kawałek teraz po wyjeciu podkładek śruba sięga głebiej i łapie gwint. Nie wiem dlaczego się zerwał zmieniałem tryb ognia i został mi w ręce :twisted: Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Ok Kosci za przeproszeniem pierdoła z Ciebie :P :) Czy tylko moj 74 nie ma zadnych wad ??!! Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 jedyna wada jaką mogłeś mieć to 50% na walnięte styki, reszta jest jaknabardziej OK :] Jesteś w tej drugiej połówce szczęśliwców co nie musieli odsyłać repliki. Quote Link to post Share on other sites
Dzej Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Witam Czy puste strzały na auto są normą? Jest to mój pierwszy AEG, wcześniej miałem tylko sprężyny. Na semi podaje bezproblemowo, nie zdarzają się pustaki, ale na auto jest nie najlepiej, mniej więcej co drugi strzał jest pusty. Czy to wina magazynka, czy czegoś innego? Ewentualnie czy jest jakiś mało inwazyjny sposób aby się z tym uporać? Drugie pytanie, tym razem o HU. Rozumiem, że replika jak doszła po smarowaniu, potrzeba troche czasu aby się wszystko osuszyło i dotarło, ale wystrzeliłem okolo 1500 kulek (PJ 25g)a zmiana ustawien HU nie wpływa zbytnio na tor lotu kulki (Przynajmiej moje oko nie zauważa różnicy). Zarówno jak HU jest na zero jak i na maxa, kulka leci ok 25-30 metrów a potem zaczyna opadać. Czy tak powinno być? Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi:). Dzej Quote Link to post Share on other sites
EyraCk Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 puste strzaly to wina magazynka musisz go poprostu mocniej dokrecic i powinno byc ok Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Tak, więcej go podkręć, psiknij olejem silikonowym, po jakimś czasie mag zacznie normalnie podawać (ale nadal trzeba więcej - mocniej podkręcać) Quote Link to post Share on other sites
keler Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 CZeść, mam maly problem.Pokazały sie luzy poniedzy chwytem przednim a korpusem(rusza mi sie lufa i komopra gazowa) jak to dokręcić? może rozkrecić i skrecić od nowa tylko nie wiem jak to zrobic.boje się, że jak rozkrece to rozpadnie się i będzie pozamiatane. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Podokrecaj srobki, wyjmij wycior i zobacz czy te gowniane imbusiki siedzą tak jak miały. Osobiscie to cos (srubki) pod muszką i kolanku gazowym wywalilem i zalałem ładnie całość żywicą epoksydową :-F wyglada cacy i trzymie jak cholera ;) Quote Link to post Share on other sites
BonesT101 Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 CZeść, mam maly problem.Pokazały sie luzy poniedzy chwytem przednim a korpusem(rusza mi sie lufa i komopra gazowa) jak to dokręcić? może rozkrecić i skrecić od nowa tylko nie wiem jak to zrobic.boje się, że jak rozkrece to rozpadnie się i będzie pozamiatane. Miałem podobny przypadek :cry: Mi odpadła też muszka :evil: Wieć wykręciłem śrubki pod kolankiem gazowym i pod muszką, bo było zrobione na ścisk, nawierciłem w tych miejscach lufę w których trzymały śrubki, żeby śrubki weszły w lufę, następnie śrubkę z pod muszki wkręciłem w kolanko gazowe a pod muszkę wkreciłem śrubkę od kompa. teraz trzyma mocno i pewnie, jeśli będziesz chciał wiercić uważaj na gwint w kolanku i muszce!!!! Najlepiej tylko zaznaczyć sobie przez nie gdzie wiercić i je wyjąć :!: Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 rusza mi sie lufa i komopra gazowa zależy co masz na myśli, z tego co wiem to ruchy lufy zewnętrznej z kolankiem gazowym pare mm 2 przód i w tył są normalny (Czy nie??) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 (edited) Nie stwierdziłem takich luzów w swoim AK47. W 74'kach kolegów też nie zauważyłem, ani się nie uskarżali na to... No, chyba że się mocniej pociągnie za lufę, ale tak to nie ma tam żadnego luzu. Edited March 22, 2007 by Kiwi Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 (edited) Wczoraj trochę grzebałem w moim AK w celu zlokalizowania przyczyny luzów lufy zewnętrznej, ale zastanawiam sie czy odkręcając komorę HU od reszty (nie wyciągając z niej lufy) moglem coś ruszyć w środku ? Nie chciałbym żeby na strzelance kulki były podkręcane na bok zamiast do góry ale nie chce też bez potrzeby rozkręcać wszystkiego wiec będę wdzięczny za szybką odpowiedź:) Pozdro Edited March 24, 2007 by Urban Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Urban - o ile pamiętam pod drewnem ( okładzinami ) jest taka srebrna część przykręcana do body ( przedniej części ) ona trzyma lufę zewn. a miejscu. Mam 47 cymy ale w 74 powinno być tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 W 74 jest tak samo-rozkręcałem oba. Tak swoją drogą-uważam, że AK47 zrobione jest solidniej (w GB nie zaglądałem). Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Ja do tego metalu co trzymie lufe zew z przednim body dokleiłem troche izolki, wepchałem lub wbiłem już nie pamietam, tam gdzie ma byc i przykreciłem- siedzi, w moim AK juz wogule nie ma luzów 99% to żywica :-F (joke) Co do klekotania lufy lub szczerbinki polecam usztywnic wycior :) Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 (edited) Ja też ten element trzymający lufę zew. "pogrubiłem" izolką i teraz trzyma mocno, tzn nie ma luzów. Muszka mi sie nie rusza wystarczy dokręcić ;p nie o to chodzi, zanim skapnąłem sie że to ten srebrny element trzyma lufę wew w miejscu byłem bliski wyciągnięcia komory HU :P dlatego sie pytam czy jest możliwość przekręcenia jakoś HU/lufy bez wyciągania jej z komory HU ??:) Bo jeśli tak to dzisiaj sobie rozłożę poprawie i złożę, ale jeśli możliwości ruszenia nie ma to nie będę rozkręcał bo i po co ?:) Sprawdzić strzelając nie mogę bo ładuję baterie obecnie :) ---edit--- już nie ważne :D Postanowiłem zakończyć ładowanie i sprawdzić. Jest ok podkręca do góry nie w bok :) i po problemie :D :D :D Pozdrawiam Edited March 24, 2007 by Urban Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 no wlasnie to jest ten ból ze przydalo by sie wymienic hopka ale to pociąga za soba wymiane lufy i na odwrot !! jak chcesz wymienic lufe musisz wymienic hopka!! nie strzelałem jeszcze na 025 ale na 02 hopka juz trzeba ustawic na ponad połowe :/ jednym słowem....do wymiany :/ Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 z tym ze kiedy psikniesz na kostke stykowa problem odrazu nie ustapi ale sie nasili (przynajmniej tak bylo w moim przypadku) poczym zniknie. Quote Link to post Share on other sites
OSI Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 (edited) Wertuje już jakiś czas ten temat i jeszcze się z tym nie spotkałem. Czy rączka pistoletowa od SLR'a CA pasuje do cm0.31? A głównie chodzi mi o to czy rączka pistoletowa taktyczna(jest na machinegun.pl) będzie do cm0.31 pasować.Byłbym widzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam OSI Edited April 2, 2007 by OSI Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Wydaje mi się, że koro AK CYMY to kopia SLR, to chwyty powinny być wzajemnie wymienne... Najlepiej spytaj Krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts