Dolas Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Przerabiam Shotgun M3000 Long na karabin Na chwile obecna 4 godziny pracy .[/img] [ Dodano: 25 Paź 2006 21:27 ] Nie wiem jak zdjecie wstawic na strone. Zainterecowanym wysylam na Maila Link to post Share on other sites
Diablo Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 krótka instrukcja wstawiania zdjęć: 1. wchodzisz na www.imageshack.us 2. wybierzasz sobie z katalogu zdjecie jakie chcesz wkleić na serwer 3. klikasz host it 4. jak się wyśle na serwer wyswietli się kilka daresów kopiuj któryś z nich i wklej na forum Voila :) sry za OT Link to post Share on other sites
Aliant Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Jestem ciekaw jak będzie wyglądał tan karabin :roll: Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 25, 2006 Author Report Share Posted October 25, 2006 [ Dodano: 25 Paź 2006 22:00 ] [ Dodano: 25 Paź 2006 22:01 ] Dzieki za pomoc z tymi fotami Link to post Share on other sites
hellmans Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 przeładowanie ala mp5? ja kiedys z m3000 zrobilem shitguna kurz byl minimalnie dłuzszy niz desert z przeładowaniem wlasnie mp5. czekam na dalsze efekty. Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 25, 2006 Author Report Share Posted October 25, 2006 Problem wlasnie z tym przeladowaniem. Chcialbym by to bylo jak w karabinach. Ma ktos na to jakiegos pomysla ? Link to post Share on other sites
Adzio Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 a co to kartony przyczepiłeś? na przeładowanie to może z bocznej strony body wyciąć otwór i przyczepić do tłoka jakąś blaszkę tak aby wystawała z boku body tak jak to jest w większości sprężyniaków. Bo chyba przed przrobieniem miał dolny naciąg? i mi się wydaje czy ta lufa metalowa 8O Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 25, 2006 Author Report Share Posted October 25, 2006 Karton jako szablon okladzin drewnianych.Na razie przyszlosc brak wolnych mocy. Lufa ful metal. Link to post Share on other sites
Adzio Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 No to się ciekawie zapowiada :D a ta lufa to samoróbka? bo tak mi się wydaje. Jak postępy z gunem? Link to post Share on other sites
Equil Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Całkiem fajny projekt. Myślę, że mniej będzie "śmierdzieć" strzelbą, jak zrobisz uchwyt pistoletowy z kolbą. Pozdrawiam i czekam na dalsze efekty! Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 27, 2006 Author Report Share Posted October 27, 2006 Lufa samoróbka.Troche rurek z odzysku.Jutro kopne sie do stolarza dorobic loze gorne i dolne. Udało sie przeniesc naciag typu szotgun na typ karabin samopowtarzalny. Dzieki za radka z tym naciagiem. Odmontowalem spust szotguna. Link to post Share on other sites
C-bOoL Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Trzymaj tak dalej stary życze powodzenia udanej pracy i czekam na efekty . Najbardziej interesuja mnie okladziny i mozliwa zmiana wygladu kolby 8) [ Dodano: 27 Paź 2006 21:03 ] Link to post Share on other sites
Adzio Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Spoko koniecznie zaprezentujesz foty na forum :wink: i jak wykombinowałeś z tym naciąganiem? aha przydało by się wypolerować te metalowe elementy :P chyba że je malujesz na jakiś kolor? ale chyba na czarno pod kolor reszty :roll: jeszcze troche i z tego zrobisz snajperke hehe :mrgreen: Link to post Share on other sites
Westie Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Może zdemontuj szyny i spróbuj zrobić atrapę suwadła a la Kałach i M14? Przez tą lufę zaczyna bardzo przypominać M14'tkę zresztą... :P Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 28, 2006 Author Report Share Posted October 28, 2006 Uf. Udało się dorobic łoże górne i dolne(drewno bukowe) we własnym zakresie- stolarz wygioł do Germanii. Szyny zdemontuję na pewno ,ma to wyglądac raczej na Karabin samopowtarzalny wz. 38M Maroszka. Dzięki Westie podsunołeś mi dobry pomysł na naciąg. Jakąś fotę machnę jutro Link to post Share on other sites
Johann Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 właśnie mi to na karabin Maroszka bardziej zalatuje niż na m14..zrobić z pompki coś takiego nonono:) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/d...e/Kbwz38mzd.png tak w zamyśle ma to wyglądać:) podziel się zdjęciami:) Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 29, 2006 Author Report Share Posted October 29, 2006 Foty dzisiaj padły. Zjechała "Warszawa" po 10 latach więc dużo "wody" upłynęło w Wiśle. Sorry.Foty Jutro. Link to post Share on other sites
cosmo Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 Lufa samoróbka.Troche rurek z odzysku.Jutro kopne sie do stolarzadorobic loze gorne i dolne. Udało sie przeniesc naciag typu szotgun na typ karabin samopowtarzalny. Dzieki za radka z tym naciagiem. Odmontowalem spust szotguna. jak zrobiłeś to z tym naciągiem? Link to post Share on other sites
Dolas Posted October 31, 2006 Author Report Share Posted October 31, 2006 Tyle mi się udało. [/img] Link to post Share on other sites
Adzio Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 mmm miodzio :D jak dla mnie bomba :P sdpoko pomysł te drewno pomaluj jeszcze jakimś impregnatem aby nabrało tego połysku i nic dodać nic ująć :D no i jeszcze powiesz jak to ci sprawuje na polu bitwy :twisted: -------------- Zapomniałem zapytać czy przez to, że dałeś metalową lufę to nie jest za ciężki w przedniej części? i co za tym idzie niewygodny.. I widze ze drewno na śrubkach zamontowałeś hehe dobra robota :) Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 normalnie jakbym widział wz. 38M...Gratulacje, szczere gratulacje 8) Link to post Share on other sites
Equil Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Poprostu bomba. Nie będziesz obcinał tej szyny? Link to post Share on other sites
cosmo Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 czy przeładowanie nie jest zbyt trudne????? drewno jest miodzio :D do czego jest przymocowany ten uchwyt do przeładowywania??? Link to post Share on other sites
Equil Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Do tego, do czego było przymocowane czółenko, czyli do szyny. Link to post Share on other sites
hellmans Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Uchwyt do cylindra. Nie ma innej możliwości, no chyba żeby do tłoka, ale w stocku jest do cylindra. A dokładnie w jego tylnej części. Link to post Share on other sites
Recommended Posts