Lockwood Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Hmm... może taki topic był, jeśli tak to proszę o wywalenie, ale sam się nie doszukałem. Jako że w naszym teamie staramy się odwzorować rosyjskie siły zbrojne, więc wybór broni się sporo zawęża, a że snajpera już mamy, a nawet jeśli bym chciał być takowym, to na SWD mnie nie stać, pozostają same "szturmówki" i tym podobne. W takim razie mam pytanie. Mam Ak 47 od cymy, który pewnie będę tuningował... Ale gdybym np. chciał kupic coś lepszego a innego od standardowego kałacha... jakie są jeszcze w ogóle repliki ASG rosyjskich karabinów? Oprócz Ak 47, 74, "esek" i RPK to się nie spotkałem. Co polecacie? Quote Link to post Share on other sites
dx Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 jest jeszcze ak specnaz na naszym rynku Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 scorpiona i tt gazowe ale drogie i jakos tak troche nietypowe dla wspólczesnych sił zbrojnych federacji bo żadne inne AEGi nie występują. A jesli coś starszego to kupcie np M6 cyberguna i wstawcie w drewno po mosinie (oczywiście przyjdzie wam z nim nieco pokombinować. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Ak74SU VFC. Dostępne na WGC. Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 SLR105A1 CA , SLR105A1 Steel version CA RPK SRC AKS74 VFC AK74 ICS ... Wybór jest,wystarczy poszukać ... Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 SLRka... przypomina ak -74U Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Jak na razie podaliście mu wszystko to, o czym mówił, że wie - czyli czterdziestki siódemki, siedemdziesiątki czwórki, RPK... Tak, jak było wyżej napisane przez Marys1: jest AK74SU, używane przez Spetznatz, jest SWD od Atoza i King Arms (sprężyny), jest TT (gaziak, ale ze zwalonymi zaworami, więc jego użycie w AS jest... problematyczne?), jest RPG-7 za, bagatela, tysiąc dolarów... Wiem, pytałeś o AEG-i, ale rosyjskiego sprzętu, poza kałachami, tak naprawdę jest niewiele. Może, gdyby dobrze poszukać, coś by się znalazło, ale, obawiam się, drogo. Wyjściem jest, tak jak ktoś tu już napisał, kupno jakiejś repliki i łoża od prawdziwej broni, a następnie zabawa we wpasowanie jednego w drugie. Quote Link to post Share on other sites
Lockwood Posted October 26, 2006 Author Report Share Posted October 26, 2006 Dzięki, a słyszał ktoś może o jakiejś replice SV 98? http://world.guns.ru/sniper/sn28-e.htm. Piękna broń, a nigdzie o tym nie mogę znaleźć info, poza tym ze słyszałem, że "ma być". Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 jest jeszcze ak specnaz na naszym rynku Ak beta (alfa) spetznaz nie jest repliką normalnej broni w realu taak broń nie istnieje jest to skrócony ak47 na potrzeby asg przez TM Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Jedyne na razie CB-98 jest tu: http://www.red-alliance.net/phpBB2/viewtop...&highlight=sv98 a drugi będzie mój, jak drewno wyschnie... :) Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Jeśli się nie myle, to gdzieś jest pepeszka.. oczywiście za chore pieniądze. Dla przeciętnego zjadacza chleba jest tylko to co widać. Można ew. stworzyć akm'a. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Jeszcze ktoryś z angielskich sklepów miał chyba w komisie tak z pół roku temu czyjąś własną konwersje ak do VSS-a ale też za chorą kasę. uzupełniam...odszukałem kilka linków: trapperindustries rosyjskie dzieło airsoftowca oraz jak ten misiek to zrobił... i dla tych co narzekają, że nic polskiego nie ma - ONYX oraz na arnim temat o berylu Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Ludzie w Rosji robia sobie Vintorezy :) musialbys pogadac z Tadeuszem :) z tego co pamietam tutaj, czy na warrior.pl wklejal linki jak Vintoreza zrobic i kto je robi :P http://naoruzanje.paracin.co.yu/vss1.jpg Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Spokojnie, firma VFC ma bogate plany: SWD, Bizon, Wintorez, PK - odkladać kasę i czekać. Quote Link to post Share on other sites
Vendetti Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 scorpiona i tt gazowe TT może, ale Skorpion jest Czechosłowacki i nie jestem pewien, ale wydawało mi się, że Rosja go nie używa(ła)... Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 scorpiona i tt gazowe TT może, ale Skorpion jest Czechosłowacki i nie jestem pewien, ale wydawało mi się, że Rosja go nie używa(ła)... Używała/a. Na jednym z filmów z czeczenii specnaz miał skorpiony w wersji na amunicje 9X18 mm Makarowa. Zdaje się ze na Planete jakiś czas temu leciał Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Jesteś pewien , że to był Skorpion? Nie wiem nie widziałem, ale na amunicje 9x18m Makarowa to mi pasuje jedynie Кипарис ОЦ-02 (Kiparis). Nawet podobny jest do Skorpiona. No i jest rosyjski, na wyposażeniu MVD i policji. Quote Link to post Share on other sites
biluu Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 jest jeszcze ak specnaz na naszym rynku Ak beta (alfa) spetznaz nie jest repliką normalnej broni w realu taak broń nie istnieje jest to skrócony ak47 na potrzeby asg przez TM i tu się mylisz.Beta spetznaz jest repilką broni, aczkolwiek nie jest ona produkowana seryjnie, lecz na specjalne zamówienie. Jest to pewna i sprawdzona informacja. pozdrawiam bilu Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Jest to pewna i sprawdzona informacja. A kto to sprwdzał? Krzysiek z IIIc? Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 naprawde istnieje skrócona wersja Awtamatu Kalashnikova...jest ona produkowana na specjalne zamówinie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Federacji Rosyjskiej...czyli mają ja na wyposarzeniu oddziały specjalne i jdnostki ochrony rządu...niestety nie posiadam fotek...ale warto poszukać informacji w książkach...polecam "Broń strzelecka lat 80 "....ciekawe modele karabinów szturmowych i pistoletów maszynowych można tam znaleźć... I po co się tak męczyć, silić. Nie lepiej napisać AK, żeby nie kaleczyć języka./dzikki Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 naprawde istnieje skrócona wersja Awtamatu Kalashnikova...Temu to nie zaprzeczę. Chyba chodzi Ci o AKS-74U. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Awtamatu Kalashnikova Zdecyduj się, czy piszesz po rosyjsku (awtomat) czy po angielsku (Kalashnikova), a najlepiej pisz po polsku (automat Kałasznikowa) gdyż jesteśmy Polakami, a to polskie forum, dobrze? Co do skróconych wersji AK-istnieje (istniała) skrócona wersja AKMS-nazywa się AKMSU, zwana też "Krinkow". Ps.Sorka za OT ;) Quote Link to post Share on other sites
zel Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Quote Link to post Share on other sites
biluu Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 mg34 napisał właśnie o ak w wersji spetznaz Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 O ile się nie mylę to tak zwany Krinkov to nazwa która jest przylepiana przez amerykańców każdemu kałachowi który jest niejako składakiem i modyfikowany po względem długości lufy (stąd też np. Zastava M92, czy nas rodzimny polski mini Beryl w nazwewnictwie amerykańskiej ma przedrostek ... krinkov). A teraz mały Offtop i wycieczka osobista do billu: biluu - mam Betkę od ponad roku - poświęciłem niezliczoną ilość godzin na przeszukanie w internecie i w innych źródłach w poszukiwaniu choćby śladu który miałby wskazywać że Beta Spetznas produkowany przez Tokyo Marui jest repliką a nie wymysłem japońskich twórców - i mam dla ciebie smutną wiadomość - to jest wymysł - nie replika - jedyne co można zrobić to opakować ją w metal i drewno a potem na docinki w stylu "Beta Spetznas nie istnieje" odpowiadać - "Mój przynajmniej jest z drewna, stali i metalu a nie ABS'u ;)" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts