damys Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Ta część wyrabia się podczas strzelania na singlu. TUTAJ możesz to dostać. Cena 15$. Strzelałeś tylko na singłu? Quote Link to post Share on other sites
stockmann Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 (edited) Strzelałeś tylko na singłu? Tak, preferuję tryb semi-auto niż auto, tak że większa większość strzałów padała właśnie w tym trybie. Jak dla mnie M14 i auto to profanacja ;) Edited April 17, 2007 by stockmann Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Napisz do Krakmana-powinien mieć jakieś flaczki na sprzedaż, których nie ma na stronie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Wie ktoś może coś o magach mid-capach do m14 które miały pojawić się u Krakmanów już jakiś czas temu? Quote Link to post Share on other sites
Deepthroat Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Witam Panowie mam pytanie, czy taki montaż pasóje do naszej M14?? http://www.allegro.pl/item188278397_metalo...lowy_tubus.html Prosze o odpowiedź !! Quote Link to post Share on other sites
USEdd Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Witam mam pytanie czy M14 ze sklepu www.wgcshop.com( kosztuje 85$) to ta sama która jest na www.taiwangun.com ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 (edited) @Deepthroat: Nie wiem dokładnie, bo nie zakładałem tego montażu w swojej replice, ale porównałem zdięcie tego montażu z allegro i montażu KingArms dedykowanego do m14. Teoretycznie powinno pasować, ale jest jedno bardzo poważne ale - dedykowany montaż ma większą powierzchnię boczną, a na niej specjalną wypustkę która wchodzi w kryze na karabinie, przez co montaż "siedzi" stabilnie. Prezentowany na allegro montaż tego nie ma, przez co bez wzglądu na to jak mocno dokręcisz, zawsze będzie się przesuwał/przekrzywiał. Poza tym nie wiadomo jakiej średnicy jest ta śruba w montazu i czy podejdzie do Karta. Moja rada - jeśli już to kupić montaż dedykowany, nie jest tani, ale po przykręceniu jest stabinym a poza tym posiada dodatkowe regulacje nachylenia. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...SMB-04_srch_m14 @UseDD: Na WGC od dawna są dostępne repliki m14 za 85$, są to produkty firmy AGM - można poznać po dołączonej szynie montażowej pod optyke. Tak, to jest ta sama replika którą można obecnie kupić u krakmanów. Więcej informacji w osobnym temacie poświęconym właśnie AGM. Edited April 22, 2007 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 czy ta szyna będzie kompatybilna z karciakiem i nie będzie problemów?:> http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...c16d09f344af9a9 Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Tak, pasuje idealnie ;) Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 a oto moje dzieło: Dwójnóg hand made :D szyna montażowa ( prowizorka )- potrzbowałem natychmiast ( robiona z sklejki) http://img101.imageshack.us/my.php?image=dsc00041dg8.jpg - kiepska jakość - zdjęcie poglądowe :P http://img374.imageshack.us/my.php?image=dsc00042zl6.jpg Lunetka się przekrzywiła i nie chciała pozować :P Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Dobra robota M_Qba ;) Tia, a ja mam teraz problem...złamała mi się blokada spustu i nawet na wgc tego nie ma :| Skleiłbym gdyby się dało, ale pękła w takim miejscu, które wyklucza jakiekolwiek klejenie....Syf. Tak patrzę na Wasze M14 i widzę kto wykupił wszystkie szyny :D Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) No własnie ja tez chce szyne kupić to jest tlyko na machine gunie ztymże tam można kupować tylko powyżej 400zł chyba... Drakeus gdzie złamała sie ta blokada? Może da rade samemu dorobić? Ja gdzies w necie widziałem czesci do m14 chyba własnie blokadę... Poszukam jak znajde to zlinkuję. Edited May 15, 2007 by M_Qba Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Trudno powiedzieć...przy łączeniu dźwignia - blokada xP xP A samemu dorobić raczej nie da, poza tym to psuje efekt estetyczny :x Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Racja :P No linka nie moge znaleźć ale głowe daje że gdzieś to jest... Quote Link to post Share on other sites
meczet Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Brzydkie to jest wtedy jak nie ma tej blokady. Po dłuższym czasie zamek sie zacina, bo wpada w tą dziurke Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Classic Army: May News Introduction of CA's replicas of M14 and SA58 is nearing as several parts and accessories are (or will be) available in the near future- not to mention a number of equally interesting products: M15 Tactical Fixed Stock (Long Version) M15 Tactical Fixed Stock (Short Version) B&T Foldable Visor Helmet Stock for MP5 / MP5 SD Wooden Stock for M14 Series R.I.S. For SA58 Series Metal Slide & Frame For M1911A1 Scope Mount For SA58 Series Metal M14 Hop-Up Chamber Magazine For M14 (470Rd) - 6pcs/Set Magazine For SA58 (500Rd) Drum Magazine For AK Series (Full Automatic) (2800Rd) Hmmm......Metal M14 Hop-Up Chamber I wszystko jasne. Coś mi się zdaje że moja 14 przejdzie gruntowną przebudowę :D Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Tak, tylko że komora w M14 z Ca nie jest podobna do tej z TM... Więc raczej nici z tej komory w Karcie czy AGM'ie... Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Masz rację, komora HU z Kart'a jest całkowicie inna...nic, kolejne płonne nadzieje :/ Może ktoś wyda do TM'ki metal komorę, ale nadzieja matką głupich... Tak z innej beczki, to M14 CA ma bardzo podobne magazynki do G&G. Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Meczet- też mi odpadła ta osłona- nawet nie wiem czemu... Nigdy sie nią nie bawiłem i patrze pewnego razu i nie ma :P Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Dzisiaj dostałem montaż od firmy G&P - pasuje doskonale. Porównałem też magi z DF z tymi od Marui - i jestem pozytywnie zaskoczony. Maruiowskie są bardziej surowe i proste, siedzą także mniej stabilnie od tych z DF. Magazynek który ja dostałem mieści prawie 50 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Fakt, mieszczą 50 i więcej (mam takie 3 magi DF) ale jest taki bajer, że jak wciśniesz 50 kulek - a bardzo lekko wchodzi tyle - to karabin strzela jedynie na semi (jedyny słuszny tryb :uśmiech: ), na auto kulek nie podaje (przynajmniej mój). Gdy w magu jest już 30 to działają już obydwa tryby ognia. Jedyny mankament tych magów, to to że rdzewieją troche ;-) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Ale zobacz jaki klimat Wietnamu ;) Ja dołożyłem właśnie lunetę 2,5-9x40 Nokta i śmiga równo :mrgreen: Tylko leciutki tuning i "Can I Play With Madness" ;) Mendi Ty masz wymienionego GB czy śmigasz na staruszku? Quote Link to post Share on other sites
jaqs Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 No to ja mam taki problem: Gun po oddaniu kilkunastu strzałów na semi zamilkl - spust twardy. Przełaczylem na auto - strzelal. Znow na semi - nic. Przelaczylem ponownie na auto i wtedy poszlo jakby zwarcie bo ciagla seria trwala ciagle nawet po puszczeniu spustu i ustawieniu przelacznika na off:( Potrwalo to ze 20 sekund zanim sie bateria nie rozladowala do konca.... No i teraz gdy ją ponownie naladowalem to samo. Strzela sam na auto:( Co zrobic?? Gun nowy. Odsylac do Zbrojowni niech naprawia czy samemu cos probowac? Jesli to prosta sprawa (jakies kabelki zetkniete czy cos) to sam dam rade Pomozcie Quote Link to post Share on other sites
Mac1os Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Możliwe zwarcie na obudowie gearboxa. Poprostu masz gdzieś przebicie w kablach lub cos poszło z selektorem ognia. Jeśli się na tym nie znasz, odsyłaj do zbrojowni, zawsze pomoże fachowy i niezastąpiony Olo. Quote Link to post Share on other sites
Trydont Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 no to u mnie pojawil sie nastepujacy problem: strzelalem sobie kulturalnie nie narzekajac na moja repliczke gdy nagle mi zamilkla, nic nie zasmierdzialo jak przy spalaniu sie czegos...nic nie zaburczalo ani nie skrzeknelo jak przy "lamaniu sie czegos" replika poprostu zamilkla w jednej chwili, spust chodzi normalnie lecz replika milczy - to nie bateria ani nie bezpieczniki. Juz drugi tydzien bron lezy bo nie mam czasu jej odeslac - moze ktos madry wie co moglo sie stac i jak to naprawic wlasnorecznie - moze silnik cos pierdyknal? bateria jest sprawna pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts