snowblind Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 http://arniesairsoft.co.uk/news2/wp-conten...06/10/ak471.jpg Ktoś wie coś więcej ? Zapowiada się z G&G wyda kolejną replikę z kolimatorem w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Czy te AK ma założony tłumik ognia z SWD?.. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Czy te AK ma założony tłumik ognia z SWD?.. najwyraźniej tak ... edit: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1342 na 100 % Quote Link to post Share on other sites
ogi Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Juz jest na specshopie za 1390 pln =] Niezla cena w porownaniu z CA SLR105 A1 Steel version... Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 "Dzięki metalowej, precyzyjnej lufie o długości 385mm " 385mm? yyyy ... troche mało. Tak pisza w opisie, że zgodny z oryginałem, a ten tłumik płomieni i szyna... br. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Tłumik płomieni faktycznie dziwny jakiś, ale szyna montażowa to przecież nic dziwnego... Może w 47'kach nie robiono tego fabrycznie, ale wstawić montaż to jest chwila przy użyciu odpowiednich narzędzi z tego co czytałem. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 ale z RIS'em? raczej nie. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Dżizes... przecież ten montaż jest opcjonalny (długi tłumik płomienia chyba też). Użyli po prostu zdjęcia G&G a nie własnego :roll: Tak to wygląda w rzeczywistości. Quote Link to post Share on other sites
mariusz Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Istniały wersje AKM (o ile dobrze pamiętam) z tłumikiem płomienia od SWD i szyną pod optykę - była to wersja przystosowana do celowników noktowiizyjnych - stąd tłumik płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 AKMŁ (Łunnyj), tylko że o ile znalazłem w sieci informacje na temat szczelinowych tłumików płonienia, to seryjnych egzemplarzy broni (s. zdjęć) w nie wyposażonych już nie (za wyjątkiem jednego). Wszędzie występował w wersji ze standardowym urządzeniem wylotowym. Jak ktoś ma dane na ww. temat niech się podzieli. ;) Quote Link to post Share on other sites
SILENT GHOST Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 (edited) Witam! W zeszlym tygodniu odebralem to piekne cacuszko. Wyglad... metal i drewno jak dla mnie perfekcja! Wczoraj pierwszy raz mialem okazje wyprobowac moje AK47. Po zaznajomieniu sie z instrukcja (bo jestem nowy w temacie ASG) dolaczylem magazynek i zaczalem strzelac. Kulki po wystrzale zaczely skecac w prawo, wiec zaczalem lekko przestawiac "dzwignie" do ustawienia hop-up. Tor zaczal sie prostowac jednak w pewnym momencie bron zaczela strzelac dwoma kulkami. Zaczalem przesowac dzwignie w druga strone po czym bron zamiast strzelac zaczela wydawac dziwny dzwiek :strach:. Silnik warczal ale bron nie strzelala. Odlaczylem magazynek i sprobowalem przeczyscic lufe zalaczonym wyciorem. To nic nie dalo wiec po przeczytaniu jeszcze raz instrukcji odkrecilem drewniana czesc uchwytu z silniczkiem. I za pomoca imbusa zaczolem delikatnie przesowac/podkrecac (chyba) silniczek w gore i w dol. To tez nic nie pomoglo. Co moze byc problemem i czy moge cos jeszcze zrobic sam? Lubie majsterkowac jednak jak juz pisalem w ASG to sa moje pierwsze kroki. Mieszkam obecnie we Wloszech i serwisowanie w sklepie (Spec Shop) bedzie dlugotrwale i kosztowne (przesylka wynosi okolo 170zl). Z gory wielkie dzieki za wszelaka pomoc. Pozdrawiam M Edited May 16, 2007 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 ale się naszukałem tego tematu .... broń slicznie wykonana - robimy teraz rekonstrukcję specnazu - polecam. broń rokładana jak oryginał - duży plus. hicup w zestawie - metal - ładnie zrobiony (choc nie lubie hicupów, ale kwestia gustu. używam baterii 1400 8,4 - daje radę. (bez dodatkowego upgrejdu) czy chodzi za głośno.... to kałasz, ma strzelac, a nie byc cicho. 8-) minus - zaczepka na zawieszenie na body- tylko na wpych - trzeba dospawac/jakiegoś pina dac. I gra. @Ghost - jakie kulki dałeś? tam jest preclufa 6,04, wiec szajsu tam nie pakuj. mi na excelach 0,23 daje radę, na 0,25 z GG też. 0 zacięc. jak tłok wydaje warczące dźwięki - mógł się od kulek uszkodzic. do wymiany niestety - podobną sytuacje miałem w SIGU 552 Z tm - napakowałem szajs kulek (PRECLUFA 6,03)i tłok poszedł. pytanie ode mnie - czy metalowe lowcupy z TM pasują do rk-47 GG? (stary nie pasują, z tego co mi wiadomo) Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Siemka, odświeżam temat, Poważnie zastanawiam się nad zakupem tej broni. Bardzo mi się podoba, że sporo wzmocnionych części mamy na starcie. Zamierzam toteż od razu kazać wstawić M110 lub ewentualnie M120 i w razie usterki dać po prostu do serwisu gwarancyjnego. Czy użytkownicy posiadający dłużej tego AK mogą coś powiedzieć o jego wytrzymałości\awaryjności? A jak osiągi wyglądają w porównaniu do stockowych lub upgrade'owanych replik innych producentów - CA, TM, ICS...? Dzięki i pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 [...]Zamierzam toteż od razu kazać wstawić M110 lub ewentualnie M120 i w razie usterki dać po prostu do serwisu gwarancyjnego. [...] A propos tego, to większość serwisów nie daje gwarancji na stockowe GB z mocniejszą sprężyną i jeżeli coś się zwali to Ty za to płacisz mimo, że teoretycznie powinna to obejmować gwarancja. Choć ze Specshopem idzie się dogadać w tej kwestii. Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 ja przyznam się nie pakowałem nic poza tym co w zestawie. wiec się nie wypowiem. nikt inny w Łodzi tego sprzętu też nie ma . w porównaniu do innych stocków - masz 360, a nie 290 jak np w marui. to swoje robi. jak do tej pory - brak zacięc, podwójnych strzałów itd. drobny mankament techniczny - wypada sprzączka od zawieszenia. trzeba wyciąc płytke metalową z wcięciem, i na to zakładkę od sprzączki dopiero wepchnac (płytka wchodzi w środek body - mozna psiknąc silikonem żeby łatwiej weszła. magi - midcapy gp (te na 150 kulek) pasują i dają radę (po zasilikonowaniu). Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Dzięki Bartek, Chyba się zdecyduję. Jeśli specshop nie będzie chciał dać grarancji ze springiem M110 to zostawię tak jak jest. A fakt, jest dobrze, choć zapas mocy to podobno ma spory. Czekam na wypłatę i kupuję :wink: Potem opiszę co o nim sądzę. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Witam! Odświeżam temat. Zakupiłem dzisiaj broń na specshopie, na początku chciałem kupić RK 104/103, na zdjęciu lepiej się prezentowały. Jednak po wzięciu ręki AK 47 od razu mi się spodobał. Póki co nie strzelałem i ocenię wygląd zewnętrzny. Karabin wygląda cudnie, bardzo przypomina oryginał(potwierdzone przez tatę, który w wojsku strzelał z tego przez 2 lata i mamę, która na szkoleniu strzelała), farba jest doskonałej jakości i nie zdziera się przy ruchu selektora ognia, tylko zostawia "rowek". Jeśli już o selektorze ognia- dość trudno ustawić go w środkowej pozycji(ponoć w oryginale tez się zdarza- nie wiem). Jeśli chodzi o drewniane okładziny, to są świetne. Twórców należy pochwalić za to, że replika rozbiera się jak wersja ostra i za to, że rączka przeładowania odciąga się jak w prawdziwym(genialny dźwięk). Na razie to byłoby na tyle. Jak sprawdzę jak strzela, to opiszę Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 zdejmij górną częśc pokrywy zamka i zobacz jak jest zamocowana klamerka od sprzączki pasa. Jak na wtyk tylko to dorób blaszke - zaczepke bo Ci może wypasc po prostu, a np w czasie walki to słabo trochę. Mi wypadło, i wygladało tak jakby było właśnie na wtyk tylko. Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Teraz już schowałem karabin do pudła i nie chce mi się teraz grzebać(na razie zbieram na pokrowiec) i go wyciągać. Jak będę strzelał to sprawdzę. Co do samego strzelania- cud miód i orzeszek, replika ma kopa. Używam baterii 9,6V 1100 mAh(w specu taką mi doradzili), szybkostrzelność jest super. Pierwsze co zrobiłem, zanim zacząłem strzelać, to zabezpieczyłem pokój. Potem pod ogień poszła puszka po czymś energetyzującym- została podziurawiona(kilka kulek przez 2 ścianki przeleciało). Co do odgłosu strzału, to jest na prawdę głośny- dla mnie to plus. Potem przyszła pora na postrzelanie do innych rzeczy, wszystko poszło cacy 8). Jak celowałem do leżącego płasko pudełka po płycie, to część kulek trafiło w bok taboretu, robiąc głębokie ślady- moc jest naprawdę duża, jestem pod wrażeniem. Na koniec wspomnę o celności(w warunkach domowych)- precka swoje robi, kulki mają bardzo mały rozrzut. Puste strzały występują tylko zaraz po podłączeniu maga(1, góra 2). Podsumowując, replika jest warta swojej ceny, doskonale strzela, wykonana też jest świetnie(jak wspominałem- b. dobra farba), a do tego montaż boczny. Jeśli chcecie klasycznego AK 47, to na RK z pewnością się nie zawiedziecie. Ps. Bałem sie, jak będzie z działaniem, bo z G&G zdarzają się problemy, ale póki co nic się nie zepsuło(odpukać) Ps2. Jak przetestuję na dworze, to opiszę wrażenia Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 ja baterie wziąłem 8,4 1400 i daje rade (2 strzelanki spokojnie) I odradzam strzelanie w domu, naprawdę... btw - najlepiej daje rade na 0,25. Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Też strzelam na 0,25, a dokładniej na blasterkach(na razie hopa nie regulowałem) . Co do strzelania w domu, to niestety nie miałem gdzie indziej przetestować, bo na pole nie ma co iść- w maju/czerwcu mam bardzo silną alergię :poddanie: . Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 ten AK jest na piny czy na śrubki? Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 wogóle to jest na kulki :mrgreen: a poważnie - tylna częśc kolby jest na śruby. reszta - field stripping jak w prawdziwym. Śruby przy kolbie, piny na body (choc zaznacze, że CAŁEGO nie rozbierałem). Quote Link to post Share on other sites
Morn Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 (edited) ahh... jak ja długo czekałem żeby móc się o nim wypowiedzieć :uśmiech: po 1st magi - midcapy gp (te na 150 kulek) pasują i dają radę (po zasilikonowaniu). ten plastikowy do ak 108 czy jakiegoś tam nie pasuje i trzeba go pilniczkiem albo drobnym papierem ściernym "odchudzać" po 2 na 0,20 hop-siup mam nastawiony na prawie minimum i leci na dobre 50 metrów :-o po 3 trzeba chwilkę się pomęczyć żeby wsadzić baterię do kolby ( ale to dobrze bo jest solidnie wykonana) po 4 jedyny minus jakiego się na razie dopatrzyłem to śrubka selektora ognia (pod tą czapeczką) po każdej strzelance trzeba ją dokręcać bo się luzuje (przynajmniej u mnie) a teraz mam prośbę to ludzi którzy go posiadają: jakie magi do niego pasują? CA? TM? G&P metalowe? aha i wie ktoś może jak u niego z drumem? pasuje? Edited July 30, 2007 by Morn Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 no pisze że te metalowe z G&P... :killer: a że od 104 ni9e pasuja - dziwne, powinny... pasuja też te od AKu74 z vfc ( wczoraj na żywo sprawdzałem) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts