keracz Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Witam , czy mozecie narysowac lub czy macie schematy shotgunów , chodzi mi o M47 tzn , jakie ma częsci w srodku i jak są poukładane, z góry dziekuje Quote Link to post Share on other sites
ToF Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 M47 DE czy tez moze jakiejs chińskiej inwersji? A tak poza tym po co Ci? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Pewnie rozebrał i popsuł ;) To w sumie proste jest, raptem chyba 20 części nie licząc śrub. Problem w tym, jak to złożyć, żeby sprężynki bezczelnie nie powyskakiwały każda w inną stronę. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Wybacz ze Ci tak to powiem ale juz wszyscy rzucaja sie i zaczynaja rysowac. Moje propozycje: 1. Przejzec papiery czy nie ma instrukcji a w niej schematu 2. Jezeli pkt pierwszy nie nie sprawdzil to proponuje wpisac magiczny adres www.google.pl badz www.yahoo.com. Jak i to nie zadzialalo to przejdzmy do pktu 3. Na czuja zloz jak Westie napisal za duzo czesci tam nie powinno byc Powodzenia Quote Link to post Share on other sites
keracz Posted November 11, 2006 Author Report Share Posted November 11, 2006 elo , nie niemam tago shota ani nie popsułem , chciałbym miec taki schemat bo kumpel chce zrobic takiego shota od podstaw , pozdro Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Wooo Od podstaw? Kur** szukam cały dzień topiku o budowie własnej broni od podstaw i nie moge znaleźć :wink: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Taniej i szybciej będzie wydać te 50zł na M47 i wymienić plastikowe bebechy na metalowe :roll: Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Olo, ale czy ty nie rozumiesz jaka to satysfakcja zrobić guna samemu i jeszcze żeby dobrze strzelał? ;-) Podejrzewam, że zdecydowana większość ludzi decydujących się (ale masło maślane :P) zrobić własną pukawkę (np. ja :mrgreen: ) nie robi tego z powodow finansowych a raczej dla przyjemności :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Tak ale najgorsze jest to, że większość z tych którzy się biorą za coś sprawiają wrażenie jakby wpadli na pomysł zbudowania w garażu Ferrari F50 nie widząc na oczy nawet Fiata 126p nigdy w życiu... :wink: Hmm albo nawet roweru... Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 To nie znaczy, że nie można pokombinować ;-) Z powietrza się tego nie naucze, ani podczas snu mnie też nie olśni. Więc trzeba próbować. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Próba budowania karabinu ASG nie mając o tym zielonego pojęcia zalatuje mi Monty Pythonem, jak "Człowiek, który jako pierwszy miał przeskoczyć kanał La Manche" czy "Człowiek, który jako pierwszy miał zjeść katedrę w Chichester". Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Albo jak pierwszy człowiek w kosmosie .... :mrgreen: Hmm może ja bym se prom kosmicznyh zbudował idąc tym tokiem... Ale chyba wiem za dużo o nim żeby się podjąć takiego wyzwania :D Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 dajcie juz chłopakowi spokój bo się do ejesdżi zniechęci jak przeanalizuje sobie wszystko to pewnie sam dojdzie do mniosku ze szkoda prądu Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 :? Quote Link to post Share on other sites
Dolas Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Buduj.Buduj.Swojego pierwszego...........ASG teraz tak się to nazywa zbudowałem prawie 40 lat temu.Do dzisiaj z tego nie wyrosłem.A w tej chwili skonstruowanie własnego ASG to pestka, mając takie zaplecze sprzętowe i "materiałowe tanie repliki m i china" Zobacz Przeróbka Shotguna Mosberg M47 na karabin 2 -Ogólne techniczne Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Widzialem, widzialem. Przeglądałem juz ten topik z 10 razy i sie napatrzeć nie moge ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts