Yahalom Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Od jakieś czasu na specshopie w sprzedaży jest kask zwany Tactical - Delta Force. Na pierwszy rzut oka widać iż to replika Protec'a w wersji Full. Cena 160 złotych myśle że jest dość kusząca :) I tu pytanie: przymierzał ktoś ten kask/kupił go? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Kusząca?? To zerknij tu: http://allegro.pl/item140626423_nowy_kask_...strybutora.html Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 troche prywaty http://allegro.pl/item140192304_kask_sil_s...elta_force.html A tu już po tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Odnośnie tego za 179 - ten ze Specshopu jest 19 złotych tańszy, więc tak. Cena jest kusząca. Pomijając fakt, że niekoniecznie będzie się tak zachowywał przy uderzeniach w twardą powierzchnię jak ten od Pro-Tec'a - w końcu będzie używany do asg, a nie do jakiejś wyczynowej jazdy na rowerze/rolkach/desce. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Odnośnie tego za 179 - ten ze Specshopu jest 19 złotych tańszy, więc tak. Cena jest kuszącaPodróba tylko 19 zł tańsza od oryginału? To trzeba być "zdolnym" żeby kupić podróbę. w końcu będzie używany do asg, a nie do jakiejś wyczynowej jazdy na rowerze/rolkach/desceTaaaa... Bo w AS nie mo po prostu możliwości spaść, przewrócić się, dostać cegłą w głowę, zahaczyć o strop itd... Szczep, możesz zrobić dokładniejsze fotki montażu MS2000? :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 9, 2006 Author Report Share Posted November 9, 2006 Rozumiem że kask z allegro sprzedajesz Ty. Masz 2 egzemplarze czy na allegro wystawiony jest ten ze zdjęcia z twojego postu? :) Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Mam 2 sztuki. Sprzedaję nową nie używaną. Foka - jasne, cos konkretnego Cie intersuje? Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Tak przy okazji - czy do opisywanych kasków są do dostania pokrowce w kamuflażu, najlepiej wz.93 albo woodland? Może ktoś póbował dopasować pokrowiec od innego kasku / hełmu i udało się? Quote Link to post Share on other sites
Cthulhu Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Foka - fakt, nie wziąłem pod uwagę tego, iż 19 złotych różnicy między kopią a oryginałem to nie różnica :) Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 160 zł ? Ja bym nie zaryzykował. Zwróćcie uwagę na ten drobny szczegół: Wygląda tak jakby był klejony z dwóch połówek a jeśli tak jest w istocie to czy czasem nie będzie to poważnym osłabieniem całej skorupy kasku ? Edit: chyba, że to tylko nadlewka z kiepskiej formy :lol: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pluton Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 ten kask z linku Szczepa - zajebisty, lepsza wentylacja w stosunku do full cap'a, wygodny kształt, bez przeróbek można nosić z większością słuchawek, lepiej też trzymają sie na nim gogle. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 12, 2006 Author Report Share Posted November 12, 2006 ten kask z linku Szczepa - zajebisty, lepsza wentylacja w stosunku do full cap'a, wygodny kształt, bez przeróbek można nosić z większością słuchawek, lepiej też trzymają sie na nim gogle. To też go kupiłem :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 To też go kupiłem Odliczanie rozpoczete :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 14, 2006 Author Report Share Posted November 14, 2006 To też go kupiłem Odliczanie rozpoczete :twisted: Nieee :P Domyślam się o co ci chodzi [ Dodano: Wto 14 Lis, 2006 ] Fotki Ace'a Quote Link to post Share on other sites
labik Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Szukam pro-tec'a classica fabrycznie matowego. Wie ktos gdzie znajde? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 26, 2006 Author Report Share Posted November 26, 2006 Jakie gogle polecacie do pro-teców? X800 widziałem że pasują, a jakieś inne? Domyślam się że powinny mieć "niski profil" A tu "wariacja na temat" Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Ja używałem ESS NVG, Bolle X500 i X800 i wszystkie pasowały bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 Podobnie ESS Vehicle OPS a więc i inne oparte o ten profil ramki - Land OPS itd. SWD też dają rade. Z innymi styczności nie miałem. BTW. Szczerze mówiąc to kiepsko Ci to okrzepienie poszło Arafat :roll: Trzeba było dać rzep powyżej tego „garba” – jest on tam po to żeby pasek od gogli lepiej się układał i nie zjeżdżał a co za tym idzie guma zasłoni Ci IR’a(pirata mniej bo jest ciut wyżej) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 29, 2006 Author Report Share Posted November 29, 2006 BTW. Szczerze mówiąc to kiepsko Ci to okrzepienie poszło Arafat :roll: Trzeba było dać rzep powyżej tego „garba” – jest on tam po to żeby pasek od gogli lepiej się układał i nie zjeżdżał a co za tym idzie guma zasłoni Ci IR’a(pirata mniej bo jest ciut wyżej) Pozdrawiam! Wszytsko już jest pozmieniane ;-) Quote Link to post Share on other sites
labik Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Jak zakladam gumke od gogli na kask to mi przod kasku idzie troche w gore. Jest na to jakis sposob? Quote Link to post Share on other sites
kali Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Ja widziałem podróby pro teców w Auchanie. Wersja full za, bodajże, 60zł ;) Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 Zakupiliśmy kaski Protec Ace Freestyle dla całej grupy, są bardzo fajne, ale pojawił się problem. Zamówiony rozmiar to L/XL i wszystko było by fajnie, gdyby nie fakt że tylko dwie osoby dały rade je ubrać. Okazuje się że pomimo nawet teoretycznie zbyt dużego obwodu kształt tego kasku jest taki, że część osób nie może ich ubrać. Pasują na mnie i kolege bo mamy owalne głowy, kask nie wchodzi na tych którzy mają okrągły kształ czaszki. Nie wiem z czym to jest związane, ale najwidoczniej producent zaprojektował kask nie dla każdego :) Niestety nie dało się ich przymierzyć przed zakupem, no i teraz bawimy się w wymiane na XXL, ciekawe czy będzie dobry. Dodam ze L/XL jest przygotowany na głowe o obwodzie 57-60 cm, regulacja za pomocą gabkowych wkładek, ale nie pasują nawet na tych którzy mają 57. Quote Link to post Share on other sites
darkness Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 Wiem, że to nie Pro-tec, ale kask jest w realu tak śliczny, że poważnie się nad nim zastanawiam. Niestety, nie ma wentylacji, bo to kask snowboardowy. http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/580 Chodzi mi o wersję zieloną -jest oklejona czymś w rodzaju grubego, oliwkowego płótna. Jest jeszcze Flak: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/115 to już jest ewidentna odpowiedź Giro na pro-tec'a. Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 Wojtek, ale to jest kurna kask zimowy. W normalnym kasku latem mozna sie zgrzac powaznie. A w zimowym? Cienko to widze ;) A tego Giro "ala Pro-tec" to nie rozumiem ;) Chcesz pro-teca to bierzesz Pro-teca. Cena podobna. A jak chcesz cos troche fajniejszego, to (chyba) na 1 stronie Szczep miał do sprzedania coś fajnego. Zagdaj, moze załatwi nowe. Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 bez sensu one są na zime dosyć ciepłe a co dopiero na lato ... poza tym ten pierwszy jest brzydki :) a cenowo podobnie co protec to już lepiej wziąć proteca Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts