vaderski Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Witam nosze sie z zamiarem "zbudowania" czegoś takiego jesli macie jakies opisy techniczne , foty (te z netu które znalazłem sa kiepskie) to będę wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Samą rurę mozna kupic za 200-250 zł. To nie wiem czy opłaca się budowac od podstaw. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 2, 2006 Author Report Share Posted December 2, 2006 co rozumiesz przez samą rurę ? Quote Link to post Share on other sites
ilian Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Zapewne wystrzeloną wyrzutnię. Bo z tego co się orientuję to law jest jednorazowy i wystrzelony można sobie kupić. Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Kiedyś na allegro były po 300 zł bodajże. Przejżyj może jeszcze coś jest :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 2, 2006 Author Report Share Posted December 2, 2006 panowie- konkrety nie chce niczego kupować, bo będę go budował od podstaw Quote Link to post Share on other sites
ilian Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Masz tu parę zdjęć może Ci się przydadzą: -Długość (otwarta) ........ trochę ponad 1m (34.67 cali) -Długość (zamknięta) .......... 0.67 cm (24.8 cali) -Waga ............................ 2.3 kg Jakbyś potrzebował czegoś jeszcze daj znać na PM Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Poszukaj uzytkownika "alastor" lub "omglol" oni przerobili prawdziwego Law'a na ASG PS \ omglol bedzie mial swoje posty w temacie odnosnie p90 Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 No sęk w tym że zrobienie repliki będzie droższe niż oryginał. Tak myślę. A efekt zapewne nie tak porażajacy jak byś chciał, lub mógł osiągnąć przy użyciu oryginału. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 3, 2006 Author Report Share Posted December 3, 2006 fiolek- thx z pomysł FENCE- w moim przypadku koszta bedą znikome wiec myśle ze warto Quote Link to post Share on other sites
ilian Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Tu masz jeszcze trochę fotek. Ja jednak kupiłbym oryginał. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Nie da się zrobić czegoś od podstaw i jeszcze tanio... Szczególnie jeżeli będziesz to robił na granaty 40mm ASG które zaczynają się od ok 200zł. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Może to będzie kartonowe? Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 3, 2006 Author Report Share Posted December 3, 2006 Panowie, jeśli nie macie nic konkretnego do napisania to lepiej nie piszcie wcale......... (mam nadzieję ze nie będę musiał pisać nic więcej o tej treści, bo mnie to nie bawi) Napęd tego ma być „pirotechniczny”, więc będzie w miarę tani w eksploatacji Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Wcale nie musi to byc drogie. Sama rura to drobiazg - kilka rur ze sklepu hydraulicznego. Może to nawet być kartonowa tuba do plakatów obłożona tkaniną szkalaną i "pomazana" żywicą. A szczegóły typu celownik itp też da się zrobić w domciu :) Vaderski - poszukaj na allegro zakończonych aukcji z LAWami - napisz maile do kupców, "za flaszkę" na pewno dokładnie Ci wszystko pomierzą i zwymiarują, i zrobią ładny rysunek w paint'cie :) A przynajmniej ja bym to za flaszkę zrobił :wink: Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 No jak czytam - "napęd pirotechniczny" - to juz widzę dwie rury PCV - jedna w drugiej. Myslałem, że chodzi o cos konkretniejszego. No w ten sposób to RPG 7 zrobiłem za 120 zł. A można było taniej nawet. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 4, 2006 Author Report Share Posted December 4, 2006 Kończąc wątek kartonowo- sklejkowy- pseudo LAW będzie z aluminium (robię tłumiki itd. wiec mam dostęp do odpowiedniego parku maszyn) wiec nie zawsze tanie= gówniane Zakończmy może ta wymianę poglądów na temat dykty J Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 No to mnie podniosłeś na duchu - bo ostatnio coś w temacie samoróbek kiepsko. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Alastor i omglol zrobili to na asg i strzelalo marnie ponoc wina granatu nie mam pojecia bo sie tym zbytnio nie interesowalem. Wiem tylko ze mieli problem z rozwiazaniem odpalanie tego granatu ale najlepiej zglos sie do nich oni ci wszystko wyjasnia Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 4, 2006 Author Report Share Posted December 4, 2006 "marne strzelanie" mogło wynikac z faktu iż brakowało lufy "wewnętrznej" -mam tu na mysli to ze granat ma srednice ok 40 mm a sam LAW ok.60 mm - ja mam zamiar zastosować coś w rodzaju lufy wew. powinno to dać porządany efekt Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Coś mi się wydaje, że średnica lufy w której znajduje się granat, nie ma nic do tego jak on strzela kulkami. Bo niby jak? Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted December 4, 2006 Author Report Share Posted December 4, 2006 oj chyba jadnak ma u mnie bedzie inny napęd więc lufa musi byc obligatoryjnie Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Powiem tak. Jeśli chcesz strzelać z tego lawa czymś co ma średnicę 40mm, albo np. petardami, to robienie lufy wewnętrznej ma sens. Jeśli natomiast w tą 40mm lufę ma być wsadzany granat gazowy na kulki to ona nie będzie miała żadnego sensu. Wówczas jest tak jakbyś wsadził sobie na lufę guna rurę od odkurzacza. Wzrośnie ci zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Przecież Vader pisał, żę napęd pirotechniczny... Tak to jest, jak się nie czyta tematu. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts