Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co to za kamuflaż?

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z zidentyfikowaniem wzoru kamuflażu. Dostałem od wujka cały mundur. Jest wygodny itd. Zostałem zapewniony, że jest to "mundur będący na wyposażeniu polskich sił w Iraku...". Mnie się jednak wydaje, że pustynna panterka wygląda inaczej...

Tutaj mam zdjęcie :arrow: http://img84.imageshack.us/my.php?image=2011001ec7.jpg

Czekam na odpowiedzi.

Po komencie Dzikki'ego wnioskuję, że dział się tu niezły burdel. Mam normalnego kontraktowego DPM'a, ten wynalazek wpadł mi przypadkowo na stan. Byłem tylko ciekawy, czy jest odpowiednik tego wzoru.

Ciii. Edycja postu zapobiegająca niepotrzebnemu pyskowaniu.Może ktoś się wypowie./dzikki

Z metek to tylko skład (98% bawełna, 2% lycra). Przypuszczałem, że to podróbka, ale byłem ciekaw czego :-).

Na zimę fakt, dobrze się sprawuje. W Suwałkach zdążyło już popadać śniegiem. Dobre to jest też do budynków. Można iśc w każdy teren (byle nie las, tam mam DPM) bo przynajmniej nie szkoda zniszczyć :wink: .

Ten co mam to tak nijak do miejskiego... ma zielony, blady zielony i jakieś białe. Żadnego szarego.

Dzikki, mogę prosić o konkretny link? Jakoś nie mogę znajeść na tej stronie...

Bezpośrednio linka nie da się chyba skopiować. Dam Ci wskazówki.

Wchodzisz na www.strojemoro.pl następnie wchodzisz we wzory (po prawej stronie) i na 2-3 stronie jest "Miejski grey", a na trzeciej jest "Sawanna".

Hmm... może jest to sprana Sawanna :P ?

Nietypowa sytuacja... Nie jest sprana, bo tak było od początku.

Może trochę histroii tego wdzianka :wink:

Mój wujek pracuje w pernej firmie telefonii komórkowej (bez kryptoreklamy :wink:) i cała ekipa chciała się zabawić w terenie. Owy ciuszek jest na zamówienie, masowo dla całej ekipy. Napisy na metkach sa po polsku, ale tylko skład (podałem wyżej). Nie ma żadnego poliestru i innej chemii więc go przygarnąłem.

Na 99% robiła to jakaś polska firma, i wzór jednak jest kombinowany, czyli nijaki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...