wojtekk8 Posted March 12, 2007 Author Report Share Posted March 12, 2007 A wiec Foka spojrz na cene tego czegos - 59zl ja sobie zrobie za ta cene kilka takich jak na fotkach jakie pokazalem. Woma granat "wybucha" 5-6 sek. po puszczeniu lyzki. I to jest napisane rowniez w opisie w pierwszym poscie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Mnie to akurat wali bo granaty dźwiękowe mnie nie bawią, ale jest temat to wrzuciłem. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Mówie o granacie z posta Foki a nie o tym o którym cały czas toczy się rozmowa... Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 12, 2007 Author Report Share Posted March 12, 2007 A to przepraszam. Choc ten granat co podal Foka widzialem juz wczesniej. Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Ostatnio odnalazłem w szafie Safety Alarm :-D chyba sprzed 10 lat. Wyciągając zawleczkę włącza się alarm 130 decybeli dopóki nie włoży się zawleczki z powrotem. Wystarczyło podczepić żyłkę (ale ona się rozciąga) albo stalową linkę z casto do wieszania obrazów. Jak na razie wynalazek sprawdza się w 100% jako "mina" dźwiękowa ponieważ można to podczepić do wszystkiego. Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 co do granatów to znalazłem takie cuś http://www.bum.bytom.pl/sklep/index.php?cPath=58 może się komuś przydać Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Czy mógłby mi ktoś przedstawić, jak zrobic minę odpalana poprzez przerwanie światła podczerwonego?? Co jest mi potrzebne i co musze połaczyć itd. Bardzo bym prosił o jakis tutorial + fotki:P Proszę. Do tej pory używaliśmy zwykłego taniego alarmu za 5zł zamontowanego w pudełku od dyskietek 3,5" i linki z jednej strony przymocowanej do pokrywki opakowania dyskietek z drugiej do drzewa. Mina zaczynała wyć, gdy ktoś pociągną linke,sznurek w naszym wypadku zwykłą cienką, ale mocną nić do szycia. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 Mam taką minę, jej zasięg to około 3 - 4 m. Składa się z 2 elementów - nadajnika i odbiornika podczerwieni wraz z buzzerem. Co do schematu to ma go (powinien go mieć) moj kumpel, ale teraz trudno bedzie mi go zdobyc. Ogolnie rzecz fajna, choc trochę czasu zajmuje ustawienie i do tego musialbys miec kilka takich min bo koszt jednego zestawu to jakies (jak mnie pamiec nie myli) 35 - 45 zl (plus baterie 2 x 9V). Wiec troche kosztowna zabawa. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 Cena nie gra roli, fakt że 40zł to trochę dużo jak za takie coś, ale kupne pewnie by kosztowało o wiele więcej. Proszę, jeśli mógłbyś to pomęcz tego kumpla:P Proszę i z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts