gremdek Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 dzieki za info o customs.pl no tak od razu wiem że nie spasuje, np. nie jest z przednim na 4 śrubki trzymana. zastanawiam się czy pilnik i wiertarka nie pomogą w dopasowaniu. np. nie spasuje mi chwyt, ale to plastik, będzie do obróbki, a jak nie to są te boyi do kupienia(nie bedzie trzeszczec przynajmniej). zupełnie inaczej są połączone przednie body z komorą, boyi montuje na bolce, ale myśle że to nie problem(przez stal się przewiercę raczej z dobrymi wiertłami, a jak nie to te dziury na jakieś bolce można w plastiku cymy zrobić) z suwadłem też może być problem... zgodnie z tym: http://www.popularairsoft.com/face-cyma-03...oyi-kalash-rk01 "The Kalash hopup assembly has more parts than the 035 and is attached to the receiver in a different way." ale z tego co pamiętam w cymie tylko do przedniego body był HU podłączony GB prawie takie same Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Tak, w Cymie komorę dokręca się 2 śrubkami do przedniego body. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 System montowania lufy jest kompletnie inny w Cymie jak w DBoyi Sys. DB bardziej podchodzi pod prawdziwka niż do repliki Cymy. Nie wiem, czy DB nie jest lekką krzyżówką G&G i VFC nie przyglądałem się mu tak super wyraźnie ale myślę że pewne elementy są kopiami markowych rozwiązań. Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 no ale jeśli ładnie połączę przednie body z komorą to w cymie i tak wszystko jest podłączone do przedniego body, tylko żeby gearbox był też dobrze połączony z lufą(chodzi o kąty). to 199zł mnie kusi... na pewno da się to wszystko złożyć do kupy. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 no ale jeśli ładnie połączę przednie body z komorą to w cymie i tak wszystko jest podłączone do przedniego body, tylko żeby gearbox był też dobrze połączony z lufą(chodzi o kąty). to 199zł mnie kusi... na pewno da się to wszystko złożyć do kupy. A po co tak kombinoiwać pod górę? Body Boyi jest wykonane niemal identycznie jak w ostrym. I bardzo ciężko będzie połączyć front cymy z w/w body. Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 czemu pod górę? na pewno będzie łatwiej niż z ostrego, bo nie będzie problemów z umieszczeniem GB. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 czemu pod górę? Chodziło chyba o podstawę szczerbinki...w klonach TM jest inny sposób montażu niż w klonach VFC...nie jest to niewykonalne, ale skomplikowane. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 (edited) Witam!! Wszyscy chyba wiemy jakie są stopki w ak74 [CYMA], nawet jak lekko szturchniemy to się wypinają! Znalazłem na to sposób, a dokładnie jak zablokować stopke używając jednej śrubki :D O to co trzeba zrobić: 1. W stopce trzeba wywiercić małą dziurkę tak jak na zdjęciu poniżej! (rozmiar wiertła zależy od śrubki jaką wybierzecie) 2. po wywierceniu sprawdzamy czy śrubka wkręca się bez problemów.. 3. zakładamy na kolbę BEZ śrubki!! 4. wkręcamy śrubkę.. 5. próbujemy wypiąć stopke ;p A kiedy chcemy ściągnąć stopke to wystarczy: 1. odkręcić śrubke 2. wypiąć normalnie stopke PS. Nie odpowiadam za to, że ktoś sobie nawierci za dużą dziure i nie będzie mu pasować.. pokazałem tylko jak zrobiłem to u siebie! Edited December 28, 2007 by Forest Snajp Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 czemu pod górę? Hmm, może dlatego, że w Boyi obsada lufy jest przynitowana do komory zamkowej, a w TM-podobnych jest integralną częścią podstawy szczerbinki. Tym sposobem zniszczysz bardzo fajne i dobrze odwzorowane body Boyi, i nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 dzięki za konkrety. niestety nie mam body boyi do obejrzenia i porównania... a gdyby podstawę szczerbinki cymy popsuć(to plastik, nie powinno być trudne do obróbki)? jeśli ktoś ma zdjęcia takiego body to byłbym wdzięczny. lub wydać 200zł na zestaw drewien do 74, bo nie do dostania z prawdziwków(w Polsce, za rozsądne pieniądze) a bawienie się w akm też trochę kosztuje... Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Podstawa szczerbinki z Cymy wygląda +/- tak: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=932 Musiałbyś doprowadzić ją do mniej więcej takiego stanu: http://www.works11.com/?product_id=21137&category_id=500 co będzie raczej trudnym zadaniem. Do tego by doszło toczenie nowej lufy z odpowiednimi średnicami. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 i w body, z tego co wiem nie ma "obejmy" ustalającego lufę. Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 ok, juz mi to wybiliscie z glowy. szkoda ze cyma nie udostepnia swojego body(ze składaną kolbą), czy może wiecie że gdzieś udostępnia? najwyżej będę sobie powoli robił akm, a kiedyś kupie sobie boyi czy vfc. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 na AKMa czekaj, u Capriego (asg.com.pl) jest body King Armsa pod twój standard za 250zł Quote Link to post Share on other sites
Herb4l Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Niema. Mam pytanko odnośnie tuningu AK-74 VFC. Mianowicie czy to http://www.madonion.eu/wyswietl_produkt.ph...e4a30d227e84ce4 pasowałoby do owej repliki. Wiem czytałem, iż ta cześć pasuje jedynie do produkcji ICS'a , ale i VFC i ICS specjalizują się w jak najbliższym odwzorowaniu oryginału. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 No może - tylko ICS-owi czasami się nie udaje. Przykład AK74 właśnie. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Niema. Mam pytanko odnośnie tuningu AK-74 VFC. Mianowicie czy to http://www.madonion.eu/wyswietl_produkt.ph...e4a30d227e84ce4 pasowałoby do owej repliki. Wiem czytałem, iż ta cześć pasuje jedynie do produkcji ICS'a , ale i VFC i ICS specjalizują się w jak najbliższym odwzorowaniu oryginału. OMG napisane jest "Pasuje tylko do karabinów serii AK produkcji ICS. " Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Zawsze można zaryzykować i spasować to samemu. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 każdy produkt można zwrócić do 10 dni ;) Nie jest napisane że musisz przebudowac pół karabinu żeby "weszło", czasem wystarczy wypiłować 2mm, a czasem uciąć śrubkę ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Oto plon dzisiejszej pracy nad "Lady": wymiana korpusu z ABS na aluminiowy King Arms'a. Przy okazji ze starego wymontowałem szynę boczną, by ją w nowym założyć. Samą szynę założyłem wyżej, bo nie chciałem (piłując nit przeszkadzający) uszkodzić śliczny korpusik (250 pln piechotą nie chodzi). I szczerze mówiąc na kałaszkach afgańskich w różnych miejscach widywałem, więc potraktowałem tak: Jestem w "górach". Mam AK bez szyny, to se ją założę. I tak wyszło. :wink: Później na fali mody przejechałem papierem 1800 całość - szczególnie wystające elementy. I tak to wygląda w zestawieniu z "Goblinem" Wybaczcie jakość zdjęć, ale robione na komórki. Te będą troszkę lepsze... To z Goblinem. Dostał główną szynę. Ale się cieszył :wink: Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Kilka szybkich fotek z postępu prac; RPK74; jeszcze trochę roboty i ok. GB wzmocniony; ftk na M130/150 - w tej chwili 130. HU TM, precka 455mm - czeka na preckę 600mm. Body element, rura gazowa od ostrego z nakładką 74, chwyt KA. Drewna w drodze. Do tego okucia i końcówka na lufę od ak. Jeszcze dokończenie okablowania. Poprawki estetyczne itp. Nie jest "purystyczny", ale i tak bije na głowę wyglądem SRC i chińskie klony. ;) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 ej... a w cymie wychodzą jesze takie dwa ucha żeby przykręcić kolbe.. gdzie to jest w tych body?? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Do tych body masz specjalną wstawkę z uszami Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Ostatnia część do RPK-74 zamontowana... :uśmiech: oczywiście oryginał... Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Czy któryś z Szanownych Kolegów mógłby mnie oświecić jaką dokładnie ma długość wycior do RPK? a konkretnie: o ile jest dłuższy od wycioru do AKM? Bo już mi łapy więdną od szukania info na sieci, a zginął mi długi wycior od PK i teraz się głowię co wystrugać do RPK'a. Albo może ktoś widział gdzieś dostępny wycior do PK? Bo na allegro dawno już nie było, a works11 ma tylko od AKM'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts