Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK-74

Recommended Posts

Nie no, przed sciągnij te farbę z chwytu. Olej musi wejść w drewno:)

Co do odtłuszczania. Tak jak pisałem olej nasączy drewno. Jeśli chcesz żeby fajnie wyglądało to nałóż politurę w kilku / kilkunastu warstwach. Można kupić gotową politurę szelakową w cenie 17zł/ 250ml i naprawdę wystarcza na dłuuuuugo ;) A nakładasz ją wcierając szmatką bawełnianą niekłaczącą (najlepiej grubszą, żeby wpiła więcej politury). Najlepiej to robić w rękawiczkach gumowych bo politura ciężko schodzi z dłoni. Nawet z rozpuszczalnikiem:)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja mam problem trochę z innej beczki, zakupiłem chwyt przedni i nakładkę z rurą gazową od ostrego ale teraz mam mały problem bo część górna była już modyfikowana, za bardzo bo część która wchodzi pod podstawę muszki została za bardzo spiłowana i całość strasznie lata, nie wiem jak oddzielić nakładkę od rury gazowej, szukałem, próbowałem ale nie wychodzi mi a nie chcę uszkodzić ustrojstwa bo potem nie znajdę pasującej kolorystycznie nakładki etc... myślałem nad przełożeniem po prostu nakładki na rurę gazową od boya bo chyba te cześć która wchodzi pod podstawę muszki jest na stałe przytwierdzona do rury gazowej prawda?

tutaj (niestety słabej jakości) zdjęcie elementu który został za bardzo spiłowany: http://img386.imageshack.us/img386/3758/dsc00813do9.jpg

Filiop tak to napisałeś że naprawdę ciężko Cię zrozumieć ale jeśli piszesz że za masz za mocno spiłowane okucie nakładki na rurę gazową w miejscu zatrzasku rygla to napisz czy jest to spiłowane na szerokość czy na wysokość? Druga sprawa, to rurę z nakładką umieszczasz w imadle a następnie trzymając przez szmatkę kluczem ( np. francuzem ) odkręcasz - w dowolną stronę okładkę o 180 stopni. Wtedy wyjmujesz bez problemu.

Wszystkie elementy na rurze gazowej są zgrzewane i niedemontowalne.

Nakładka nie pasuje do atrapy rury gazowej BOYI.

Jeśli za dużo masz spiłowane, to proponuję nadklejenie braków. Tzn. kupujesz sobie JB Weld, mieszasz go z opiłkami metalowymi, nakładasz w miejsce ubytku - braku i czekasz ok 24 godzin do pełnego związania. Następnie pilnik, papier ścierny, czarna farba i gotowe. JB kupisz na Allegro. Tylko nie proś o linka do kleju :). A metodę polecam. Daje świetne efekty.

Dzięki za pomoc, spiłowane jest za bardzo i na długość i na szerokość... niestety.. A co do spawania na zimno to nie wiem czy to się opłaca bo podobną cenę jak za ten specyfik będę musiał zapłacić za nową rurę gazową którą sobie już sam odpowiednio dopasuje. Tak czy siak dzięki za pomoc :)

• 2 weeks later...

Witam.Posiadam Ak 74 Boyi ze skladana kolba.Ale chcialbym zmienic kolbe na taka http://www.taiwangun.com/shop,show,320 i chcialbym sie dowiedziec czy do tej kolby mozna wlozyc batke 9,6 3300 dokladnie taka http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...s_id=2544.Jesli nie to chcialbym zmienic kolbe na jednolicie stala taka http://www.taiwangun.com/shop,show,739 nie wiem czy musze zmieniac moje body na inne???POMOZCIE pozdro.

Spawanie i zabawa, ogólnie nie warto, kiepsko będzie to wyglądać...

Nie wiem jak z tą kolbą pełną, składaną z P&J, ale spytaj się sklepu, czy jest ona pełna w środku (w co wątpię). Możesz wtedy zamontować tam baterię, zrobić małą dziurkę aby wyprowadzić kable na zewnątrz kolby i zrobić przejściówkę dla baterii. Wieczorem dam zdjęcie jak to u mnie wygląda.

Ja mam u siebie kolbę od oryginalnego AK-74m ze składaną kolbą, było trochę zabawy z dopasowywaniem, wyprowadziłem kable na zewnątrz i mam baterię w pokrowcu na kolbie.

Pozdrawiam pidzejfat

Większość robią pod system taki jak w Boyi/VFC, czyli podobnie do ostrego.

Jak jest do TM, to zawsze zaznaczają w opisie.

Ten wygląda jak do Boya, ma szeroki występ wchodzący w body. Czasem tylko trzeba drewno na tym występie ciut zeszlifować żeby dobrze spasować.

O właśnie SoP-Pel ty masz tego AK74MN Marui.

Na stronie G&P widziałem łoże z risem do niego i miało szeroki występ wchodzący w body całkiem jak przy VFC. Sprawdzałeś może jak jest z wymiennością łoża pomiedzy nim a jakimś VFC/Boyi?

Mam pytanie na które szukam i szukam odpowiedzi ale nie mogę znaleźć żadnej satysfakcjonującej... Mianowicie zależy mi na podłączeniu latarki do mojej 74'i ale nie chcę jej oszpecać żadnymi RIS'ami etc, a widziałem na pewno kiedyś jak to nasi wschodni towarzysze mieli podłączone latarki do swoich AK, chyba jakoś na lufie... Ale nie mogę znaleźć zdjęcia na którym to dawno temu dostrzegłem tak więc czy mogę liczyć na jakieś wskazówki jak zrobić aby AK z latarką wyglądał dalej na AK a nie jakiś wstrętny "tactical"

No i po co kombinować ? Proste rozwiązania są najlepsze.

Są jeszcze rosyjskie latarki serii "Znicz" montowane na lufę (montaż w zestawie). I widziałem kiedyś "super taktikal" latarkę montowaną do 74 na zaczepie bagnetu i stabilizatorem w postaci "półobręczy" na lufie.

Jedyną latarką którą widziałem na AK to Znicz i jest to dość spory kawał żelastwa.

Nie Kicha, nie przyklejają na taśmę bo lufa podczas strzelania się nagrzewa co przetopilo by taśmę od razu.

Poza tym, trochę denerwuje mnie tworzenie z Fed. Ros. republiki bananowej gdzie nie zna się czegoś takiego jak modułowe systemy broni.

Zauważalnie, jeśli spojrzeć na zdjęcia z treningów żołnierzy ogólnie zwanych specnazem widok risów itp elementów wcale nie dziwi. A dlaczehgo, bo pozwala na wiele większe "uzdatnienie" broni systemu kałasznikowa do realiów dzisiejszych zmagań wojskowych. A system ten, nie oszukujmy się nie jest bez wad.

EDIT: No i Jarecki mnie ubiegł:)

Edited by SoP-PeL

Jak było to nie bijcie...

Chciałem zamontować do Mojego ak metalowy korpus ze składną kolbą. Znalazłem na allegro korpus pochodzący od Cymy CM.035. Wydawało by się że powinno pasować do CM.031 jednak przy montażu okazało się inaczej. Mój plastikowy korpus wygląda mniej więcej tak TAK (sorry że zdjęcie pochodzi ze sklepu ale tam to jest najlepiej pokazane) natomiast ten z CM.035 wygląda TAK (jest tak jak w normalnej cymie skręcany od dołu na 4 śruby) Plastikowy front do niego nie pasuje :???: Macie jakies pomysły jak to dopasowac? Ewentualnie podajcie mi link do sklepu gdzie dostane front pasujący do tego korpusu.

Prosze o pomoc