Yahalom Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 VFC ma w AIMS chyba BB ;) Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 (edited) W nie ma możliwości dokupienia jakiegoś magicznego zestawu i zainstalowania go w innym AK VFC ? :( Edited February 2, 2008 by Loniu Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Co do kolimatora PK - tak powinien pasować. Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Dzięki :) Nikt nie zauważył jaką głupotę napisałem w poście nr. 974? :D I zostawiam pytanie: jest możliwości dokupienia jakiegoś magicznego zestawu i zainstalowania go w innym AK VFC(bb)? Może skoro już zaczynają prowadząc takie AK z bb to za jakiś czas zaczną i produkować inne? A może wypuszczą tylko jakiś zestaw? Pozdr... Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Trzeba sobie kupić suwadło i szkielet GB Guardera i będziesz miał BB w AK - ale zapomnij o baterii pod pokrywą komory zamkowej. Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Trzeba sobie kupić suwadło i szkielet GB Guardera i będziesz miał BB w AK - ale zapomnij o baterii pod pokrywą komory zamkowej. A będzie do tego można stosować sprężynę główną M120? Czy M110 max? zauważyłem - ale nie ma co kogo ganić za literówkę:) Dzięki za wyrozumiałość :) ..Omg jak późno o_O. Pozdr.. Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 (edited) Z innej beczki - przeszukałem w googlach hasło PSB 2: Kto wie co to za tłumik ? /////// Sorki za duże zdjęcia ale nie umiem pomniejszyć ich. Edited February 3, 2008 by crejzy Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Zmniejsz zdjęcia.. wydaje mi się, że jest to albo pbs2 albo pbs3, ale nie jestem pewien.. Ale co do tłumików.. znalazłem taki tekst http://www.opisybroni.republika.pl/ak74.html A tutaj dam cytat o jaki mi dokładnie chodzi: "Na końcu lufy znajduje się wielofunkcyjne urządzenie wylotowe pełniące rolę hamulca wylotowego oraz osłabiacza podrzutu. Na lufie można również zamontować tłumik dźwięku PBS-2 (Pribor Bezszumnoj Strielby 2), aby skutecznie wytłumić broń należy zastosować naboje z pociskiem poddźwiękowym." Z tego tekstu wynika, że jednak jest tłumik do ak74, a wszędzie piszą, że nie ma ;/ Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 A nowy TM? No prawda, ale chodziło mi lepiej odwzorowaną replikę, tzn stalowe body, gearbox standardowy, oraz dekiel który w TM jest nieprawidłowy(powinien być nieżebrowany). Wszechobecne śrubki, których nienawidzę... Ogólnie TM jest fajny, ale nie na tuning... Do zabawy w domu co najwyżej :-P Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Jest tłumik do krótkiego... Wierzysz we wszystko co piszą? Cała masa ludzi szukała i nie znalazła... Swoją droga głupio w opisie broni AKS-74U główne zdjęcie suni z plastikami z k-vara :-/ Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 nee to nie k-var tylko nowa Tula, a okładki są wersją uboczną od AKSU na [9mm] Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 a racja zapomniałem o vitjaziu.... ale to chyba późny AKS-74U (krótka seria ? zabawy producenta?) wczesny witjaz... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 A propos AK-74M http://www.airsoft-war4.com/w4_aeg.php?b=C..._aeg&page=3 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 szkoda, że nie wiadomo czy unicorny w ogóle kiedykolwiek do nas trafią. Nasz rynek jest zalany Cymą, JG i DBoyi'ami - na kolejne "te same modele" AK nie ma miejsca. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Złożyłem kałacha poglądowo: http://img214.imageshack.us/img214/808/p1010055cd7.jpg http://img214.imageshack.us/img214/3521/p1010057rz1.jpg Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 emm... no a dlaczego z przodu nie dasz czarnych okładzin?:P Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 co prawda nie jest to tunning 74 ale na tej "komorze zamkowej" z elementa (chyba) od krakmana..a reszta to już super składak...podstawa szczerbinki src, lufa toczona, kolano, zespół muszki, szczerbinka, łyżka na lufie - oryginał (szczerbinka ruska na 1000m). Drewna od oryginału (góra polska, dół rosyjski). Chwyt w trakcie przerabiania (poszerzania) też od oryginału sklejkowy - rosyjski. Kolba - ramiona z ruskiego akmsa, stopka z polskiego, mechanizm z cyminy. Pokrywa chyba dboya. Selektor z cyminy. Jeszcze chętnie przygarnę GP-25. marne zdjęcie ale tak już mam... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 emm... no a dlaczego z przodu nie dasz czarnych okładzin?:P Będą, tylko trzeba się przejść po okładziny i chwyt czarny do gunefire'a :P W piątek dam zdjęcia prawie ostateczne, trzeba zmienić też komorę na nie żebrowaną. Jak ktoś taką ma na zbyciu to piszcie na PW. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 co prawda nie jest to tunning 74 ale na tej "komorze zamkowej" z elementa (chyba) od krakmana..a reszta to już super składak...podstawa szczerbinki src, lufa toczona, kolano, zespół muszki, szczerbinka, łyżka na lufie - oryginał (szczerbinka ruska na 1000m). Drewna od oryginału (góra polska, dół rosyjski). Chwyt w trakcie przerabiania (poszerzania) też od oryginału sklejkowy - rosyjski. Kolba - ramiona z ruskiego akmsa, stopka z polskiego, mechanizm z cyminy. Pokrywa chyba dboya. Selektor z cyminy. Jeszcze chętnie przygarnę GP-25. marne zdjęcie ale tak już mam... Czy jest na forum lekarz? Poddaję się... :ok: SUPER!!! Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Bardzo ciekawie to wygląda. :) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 RPK prawie gotowy: Jeszcze trochę zabawy z kablami i czekanie na preckę. ;) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Promant a o ile masz dłuższą lufe zewnętrzną od stockowej? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 To jest w ogóle inna lufa, o większej średnicy; a wymiary podawał już Fiedotow dla lufy rpk. Moja jest trochę dłuższa ze względu na długość precki. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 nieźle promant nieźle:) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 IMHO drewniana nakładka rury gazowej była by lepsza ;) Ale RPK niezły Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts