fumfel hubert Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Raczej powinien wejść, do gumy link nie działa. IMO ja bym zainwestował w jakiegoś boyia, niż w granatnik do cymki ;) Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Póki co prawie 400FPS mi starczy, a sam cymak jest dobry. O ta: http://www.taiwangun.com/shop,show,951 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Bałbym się o plastikowe body w cymie, może pęknąć przy prawie 1,5kg granatniku... Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Komora zamkowa jest ze znalu. Elementy lufy itp jest wykonane z metalu. Ale podejdzie nie? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Defacto był projektowany pod CYMĘ, bo cymka to kopia SLR105A1 dla ktorego ów granatnik był produkowany ( w oryginale ). Czyli do kopii oryginału chcesz kupić kopię orginału. Więc 100% będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Ok, dzięki, jeszcze dziś spróbuję zakupić http://www.allegro.pl/item479388448_szyna_...k_warszawa.html AK-74N był też chyba drewniany no nie? Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) Póki co prawie 400FPS mi starczy, a sam cymak jest dobry. O ta: http://www.taiwangun.com/shop,show,951 Chodziło mi tu o jako takie odwzorowanie broni (tzn mi by to przeszkadzało :-P ) i jakość wykonania, przynajmniej z zewnątrz. Guma to guma mięttkie to ;-) na 99% wejdzie , była sprawdzana prze ze mnie na stopkach ak (47) cymy, ramowej -74s i plastikowej -74m i wchodziło Tak z całą pewnością był też "drewniany" AK-74N, powodzenia w szukaniu drewna :) Edited November 22, 2008 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Drewienka AKMowe będą :) Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) Zapomniałem powiedzieć, że możesz mieć problemy z kolbą - cyma ma ściętą dupkę w komorze, szczerze Ci powiem nie opłaca się w to pakować kasy, zostaw jak jest. Ale szynę i gumę możesz kupić, przyda się dla przyszłych pokoleń :roll: Edited November 23, 2008 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
Ali Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 A tutaj moja zabawka: Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ali, no no ładnie, jakiej firmy? Ale szynę i gumę możesz kupić, przyda się dla przyszłych pokoleń Hę? Quote Link to post Share on other sites
Ali Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ali, no no ładnie, jakiej firmy? VFC Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 To wszystko wyjaśnia ;P Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 VFC widać z daleka przez te drewna ;-) Quote Link to post Share on other sites
Malutki_9 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Witam wszystkich :lol: Mam pytanie.Czy jak dam do kałacha magazynek typu drum,nie będzie to wyglądało futurystycznie? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 ... nie mam sił ... Załamka.... totalna Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Czy jak dam do kałacha magazynek typu drum,nie będzie to wyglądało futurystycznie? Pzdr Bardzo. Będziesz wyglądał jak psioniczny legionista gwiezdnej floty z Alfaprime'a XII ;-) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Nie rozumiem pytania. Drum w AK wygląda zupełnie normalnie. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 (edited) hahaha, sory nie mogłem się powstrzymać, tak drum wygląda całkiem normalnie, gdy ak wygląda jak z "obcego" :D A tak na serio, w "Afganskij izlom" akms z bębnem wcale mi się nie podobał. Edited November 24, 2008 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Bodajże w filmie "Bestia" dowódca czołgu ostrzeliwuje się z AK z drumem. Wyglądało to świetnie. I jeszcze coś: Oto, Szanowni Panowie plon wczorajszej pracy przy projekcie "Prosiaczek". W oparciu o wskazane mi przez Imć Pana Qliga materiały, porównania z wymiarami AK i Wepra szturmowego doszedłem do wniosku, że wymiary podane w tabelce na rosyjskiej stronce są zmyłką. Z porównań długości korpusu RPK zastosowanego w Wepre 1 - bo taką replikę projektuję - wynika, że długość wynosi nie 815, ale 850 mm. Poza tym pokazany Wepr 3 jest w rzeczywistości Weprem 1. Przy pierwotnych przeliczeniach zbyt krótki wychodził korpus komory zamkowej. Kolejne wymiary pobierałem żywcem z oryginału - tzn drewno. Jako, że ma to być replika ASG zacząłem dostosowywać wymiary do tych potrzeb. Tyle pisaniny. Czas na zdjęcia. Po kolei: pierwsze kreski, porównanie z AK74, zbliżenia z magazynkiem. Wepr 1 to karabin strzelający pociskami 5,45 x 39 i jest zasilany z magazynków 10 i 30. Jeśli replika powstanie, docelowo będzie zasilana magazynkiem 10, ale taki będę musiał wykonać sam. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 taki lekki offtop - przyznam szczerze że nowy sposób postowania fotek na imgshack jest totalnie do d... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 (edited) Tak na szybko : Do AKS74 Boyi wstawiono oryginalne rosyjskie drewna z AKMa które potraktowano wcześniej politurą szelakową:) Edited November 25, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Wow... Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 I to mi się podoba :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
rewo999 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 No No Sop-Pel widzę że sie postarałeś :D Ja bym wymienił jeszcze chwyt pistoletowy na drewniany 8) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts