Gerth Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Mam pytanie niekoniecznie madre odnosnie rozprowadzania takiego specyfiku: http://ecx.images-amazon.com/images/I/61-EMLJl3eL._SY355_.jpg Jaki jest najlepszy sposob tworzenia anti-fogowej powloki? Scierka jakas z mikrofibry wcierac czy moze polac po googlach i zostawic? Jakies sugestie? P.S Brak polskich znakow spowodowany przez miejsce z ktorego pisze. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Woreczkiem. Do tego służy. Kuliste ruchy aż do przejrzystości wizjera. Pozdrawiam Paweł Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Na opakowaniu jest zresztą instrukcja. Woreczek niestety trzeba od czasu do czasu przeprać, bo zaczyna zostawiać smugi. OpDrops rzeczywiście działa, natomiast nie jest oczywiście środkiem idealnym, bo takie nie istnieją. Jednokrotne zaparowanie, czy zalanie potem nie zaciapuje definitywnie całej szybki - po zejściu pary widoczność jest dalej taka jak przedtem, ponadto para schodzi zauważalnie szybciej od czystych okularów. Tutaj jest główna różnica między OpDropsem, a Ludwikiem i innymi podobnymi wynalazkami, w których po zaparowaniu szybki nie ma innej możliwości niż jest przetarcie gdyż środek zaczyna się zwyczajnie rozmazywać na wizjerze. To tak jakby się ktoś zastanawiał nad sensem płacenia, bądź co bądź niemałej kwoty za OpDropsa. Quote Link to post Share on other sites
Quartz Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Można też pastą mydłem itp. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
szadziak Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 U nas w ekipie robimy tak: dzien przed strzelanka dobre umycie z plynem do mycia naczyn, poczekac az przeschnie, przesmarowac Opdrops i zostawic niech wyschnie. Nie ma bata zeby zaparowaly na strzelance, Aktualnie przezucilem sie na bolle raider i poki co fabryczny antyfog dziala swietnie, natomiast pojawia sie problem czasem zwiazany ze skraplaniem po paru ostrzejszych akcjach (gramy w dosc gorzystym terenie o sporej wilgotnosci powietrza ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts