zabor Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Witam, wiem ze ochraniacze sa opisane w dziale ekwipunek, ale opinia jednej osoby to troche zamalo. Wiec hulaj dusza, piekla nie ma. :killer: Prosze konkretne info a nie typu slyszalem, czytalem lub widzialem pzdr Quote Link to post Share on other sites
sas Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Posiadam te ochraniacze na rower i bardzo polecam. Po paru godzinach jazdy nie zsuwają się (przy bieganiu tym bardziej nie będą), świetnie chronią. Dzieki 2,5cm piance, która świetnie tłumi uderzenia, możesz spadać z dość dużej wysokości bez obawy o jaki kolwiek ból kolan (oczywiście bez przesady z tą wysokością). Dodam, że są to jedne z popularniejszych ochraniaczy wśród polskich rowerzystów ;-) . POLECAM! Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Rowerzyści sobie chwalą i to nie tacy, którzy odwiedzają malownicze ścieżki naszych miast. Ich cena jest atrakcyjna a poza tym są wygodne dość w użytkowaniu, co staje się istotne przy dłuższym ich używaniu. W internecie można łatwo odszukać informacje, iż są wytrzymałe a poziom pocenia się nogi pod nimi (wentylacja?) jest w granicach normy. Do kupienia np tu : http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=566 i http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=567 . Tanio aż prosi się o zakup. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Jak za swoją cenę, to są warte, nie ma nawet co się zastanawiać. Są wygodne, nie zsuwają się, czasem tylko trochę przeszkadzają przy kucaniu, ale to marginalne jest, gdy nogę się zgina "na maxa". jak najbardziej warto brać te ochraniacze Quote Link to post Share on other sites
sas Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Do kupienia np tu : http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=566 i http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=567 . Tanio aż prosi się o zakup. Ja zachęcam do zakupu prosto od dystrybutora ze stron www.kirszop.com lub www.krkochrona.com (to jest ta sama strona). Bardzo miła obsługa i super szybka przesyłka :-P Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Posiadam te nakolanniki i moge mówić w samych superlatywach. Są bardzo wygodne, nie zsuwają się. Bardzo dobry pomysł to użycie "rękawu" na kolano zamiast tylko dwóch rzepów (paski ściagające - rzepy też są). Z czystym sumieniem moge polecić te ochraniacze. Quote Link to post Share on other sites
Sirius_beretta Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Również posiadam te nakolanniki i jestem bardzo zadowolony. Doskonale tłumią uderzenia, co nie raz przydaje się na polu bitwy :) . 62zł i przesyłka dzień po zamówieniu. Dodatkowo po prostu świetny kontakt z sklepem. Rewelacja. Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Znam opinie kilku rowerzystów i deskarzy i mówia że ochraniacze są świetne i chyba tez sobie je niedługo nabęde Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Porównywał je ktoś do Alt )superflex) lub Guarderów? Właśnie się zastanawiam pomiędzy tymi trzema modelami. Quote Link to post Share on other sites
Sirius_beretta Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Póki co słyszalem o ich pewnej przewadze od ochraniaczy zwykłych. Nie przesuwają się w takim stopniu jak tamte. Quote Link to post Share on other sites
zabor Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 Porównywał je ktoś do Alt )superflex) lub Guarderów? Właśnie się zastanawiam pomiędzy tymi trzema modelami. Mysle ze alty na pewno wygraja: takie jest ich przeznaczenie w odroznieniu od masochistow ktore sa na rower i przedewszystkim jest to inny przedzial cenowy, ale porownac mozna ;-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Ochraniacze rowerowe są przeznaczone do "pracy" na nodze ugiętej, a "taktyczne" na wyprostowanej. Nie wiem jak z tymi ochraniaczami ale wiele rowerowych ochraniaczy jest niewygodnych przy normalnym chodzeniu. Quote Link to post Share on other sites
sas Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Drogi Foko mogę Cię zapewnić, że na wyprostowanej nodze nie sprawiają żadnych problemów. Jedździłem/chodziłem w nich cały dzień i 0 problemów ;-) W dodatku po paru minutach zapominasz, że masz ja na kolanach :-P Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Jeżeli masochisty się założy tak, że skorupa jest nad kolanem to przeszkadzają we wszystkim, ochraniacze takie jak te i wiele innych powinno się nosić lekko pod kolanami, wtedy nie sprawiają problemów. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 A co myślicie o nowych KRK Masochist'ach ?: http://www.allegro.pl/item402679180_krk_ma...awdz_i_kup.html Moje stare i tanie, rozpadają się, tak więc myślę nad ich kupnem. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Jeżdżę w nich na rowerze, ale przetestowałem je w warunkach airsoftowych. Nie mam porównania do poprzedniej wersji, ale te są na bardzo OK. W pozycji stojącej albo przy lekko ugiętych kolanach są wygodniejsze od moich BHI (w sensie nie czuć dwóch pasków z tyłu nogi tylko ucisk rozkłada się na większą powierzchnie), ale sprawiają problemy przy kucaniu ze względu na małą elastyczność. Co do wytrzymałości to przeszły wiele i nie widać większych śladów zużycia. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts