Robson Posted August 10, 2003 Report Share Posted August 10, 2003 Witam wszystkich. Słuchajcie ludziska prosilbym was o żetelne przedstawienie swoich wrażeń z użytkowania M16A1 CG no i oczywiscie jakie dany model ma osiągi. Proszę was bardzo bardzo bardzo ponieważ żmudne jest szukanie tu na forum jakichs konkretnych wiadomości :D :!: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 10, 2003 Report Share Posted August 10, 2003 Powiem tyle, że ten model niema hop-up'a. Kulka leci prosto przez około 13-15 metrów, a potem jej lot zakrzywia się w dół. Jest bardzo lekki ( dla mnie to wada ) niecałe 1,3 kg, pozatym jest nienajgorzej wykonany choć plastik troche denerwuje ( "brokatowaty" ) ale z daleka niezauważalny. Na military.pl jest za 310zł Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 10, 2003 Author Report Share Posted August 10, 2003 Ale chyba 13-15 metrów to dość sporo no chyba że w kombacie sie nie sprawdza a jaką byś polecał m16?? to wazna sprawa poniewaz nie chce kupic shita :!: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 10, 2003 Report Share Posted August 10, 2003 hmmm, ja bym ci polecił XM177E2 z Cyberguna ( 339zł ) ponieważ sam go mam i jest nawet dobry, celny, mocny ( 0,7j ) i ma hop-up. Niewiem czy jest wytrzymały bo nie sprawdzałem go w boju :twisted: . Jest też ciężki ( 2kg ), ale jak chcesz mieć wypasioną sprężyne to polecam XM177E2 z TM, ma dużego kopa ( 1j ) i dużą cenę :( ( 660zł ) Lepiej omijaj firmę militaria.pl Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 11, 2003 Author Report Share Posted August 11, 2003 Powiadasz, że XM Cyber Guna jest calkiem calkiem ale nie wiadomo czy wytrzyma w boju co prawda jestem czlowiekiem w teamie ktory najbardziej chyba szanuje giwerki wiec by moze wytrzymala ale cena dosc wysoka czy naprawde placie sie za jakosc??a na wypasiona sprezynke to mnir za bardzo nie stac bo mam ograniczenia finansowe ale czy nie warto wziac za 320zl mp5 tm'a?? Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 11, 2003 Report Share Posted August 11, 2003 warto wziac mp5 TM jak najbardziej bo bron strzela daleko, celnie, ma znakomity hopup i jest piekna :D ponadto jest solidna (Tokyo Marui w koncu), ma pewniejsze bebechy jak CG, mozesz łatwo zamontowac celownik kolimatorowy i te krzaczki na pudełq :D Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 11, 2003 Report Share Posted August 11, 2003 Najpierw pytałeś się o m16, więc poleciłem ci CG i TM. Jednak jak chcesz sprężynę niekoniecznie m16 to rzeczywiście mp5a3 TM staje się najlepszym wyborem, mocna, nie zaduża, wytrzymała oraz cena relatywnie niska. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 11, 2003 Author Report Share Posted August 11, 2003 ok nieodchodzmy od tematu ja chce kupic jaks m-ke bo jestem fanem M-ek i bede na wieki wiekow ........ :D mp5 to tylko ostatecznosc wiec pytam dalej jaka M-ke wybrac bo nie wiem no chyba ze to takie szajsy ze nieoplaca sie brac :!: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 11, 2003 Report Share Posted August 11, 2003 Najlepszym wyborem będzie xm z TM, lecz jeśli chcesz tańsze to trzeba będzie pójść na kompromis i kupić xm z CG, który jednak nie jest taki zły. Przyzwoicie wali i jest w miare ciężki. Ale wytrzymałość musisz niestety sprawdzić sam lub posłać maila do firmy military.pl i spytać się co i jak. Quote Link to post Share on other sites
eld Posted August 11, 2003 Report Share Posted August 11, 2003 Ja bym tam się w xm'ie z cg obawiał złamania lufy :roll: Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 11, 2003 Author Report Share Posted August 11, 2003 no i wlasnie takiego ''ops'' chce uniknac bo no kasy tylo co jest starczy tylko na najdalej XM cyber guna ale nadal mnie interesi M16 czy to sie sprawdzi bo teraz z tym zlamaniem lufy to mnie przybiles eld. czy to jest naprawde taki shais? :!: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 11, 2003 Report Share Posted August 11, 2003 Bez przesady eld, konstrukcja lufy jest mocna, aluminiowa lufa jest włożona w metalową rurę i zakończona tłumikiem płomienia oraz celownikiem z plastiku który jest pewnie zamocowany i który można poprzez odkręcenie śrubek łatwo wyregulować. Owa metalowa rura jest jeszcze obięta plastkową częścią body chwyconą czterema śrubami. Może się złamać wyłącznie wtedy gdy chwyciż za kolbe, lufę oprzeż o ziemie i nadepniesz z całeś siły w obudowe lufy ( wtedy może pęknąć lub złamać się ). Ty chyba eld masz uprzedzenie do CG :evil: Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Robson wiem, że każdy żyd swój towar chwali, ale jestem szczęśliwym postadaczem XM177E2 CG. Też jestem maniakiem M-ów jak Ty. Z giwery jestem bardzo zadowolony, zamontowałem na nią kolimator i jest poprostu wypas. Z celnością też jest OK. Niedalej jak wczoraj trafiłem kumpla w rękę, którą wystawił przez okno budynku pokazując nią swojej drużynie kierunek z którego przychodzimy(bardzo był zdziwiony, bo odległośc byłą naprawdę spora). Szczerze mówięc trzeba się troszkę przyzwyczaić do naciągania(ale mi to nie przeszkadza-w MP5 tkach jest to troszkę bardziej funkcjonane FAKT), ale gdybym kupował jeszcze raz to wybór byłby ten sam. Hooah !!!! Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Dzięki ghost za poparcie CG, bo to wcale nie taka zła firma. Fanatycy M-ek łączmy się :D Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Wiecie, pisałem swoje zdanie o XM z CG i chyba odbiega dosć znacznie od waszego więc nie będę go tu przytaczał ale zdanie Ale chyba 13-15 metrów to dość sporo rozbawiło mnie do łez. W porządnym elektryku celnosć dochodzi do 40m a przy bezwietrznej pogodzie nawet wiecej. Przekonałem się o tym wczoraj kiedy ku mojemu nieukryawnemu zdziwieniu cała seria wystrzelona z ok 45 metrów trafiła lekko tylko poniżej punktu wskazywanegio przez kolimator zamontowany na moim G36. Z tych elektrykow które widziałem do tej pory wiem że mój wcale nie odbiega zasięgiem ani celnością wyraźnie na plus więc "13-15 metrów" brzmi ... dziwnie :icon_smile: Pozdrawiam <zmiana> TO MÓJ SETNY POOOOOOOOOOOOOST, SETNY POOOOOOOOOOOOOST HURRRAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Nie porównuj elektryka o mocy 1j z hop-up'em ze sprężyną o mocy 0,6j bez hop-up'a. Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 O w dupe... sorry, pomyliłem fora, myślałem ze to o elektycznych modelach :) Ostatnio byla właśnie dyskusja o elektrykach z CG i z rozpędu napisałem... Sorry chłopaki, moja wina... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 12, 2003 Author Report Share Posted August 12, 2003 fani M-ek laczmy sie!! to jest dobre na motto tego tematu ale dzieki chlopaki pojde w wasze slady i kupie xm'a cyberki gunowskiej. jeszcze raz dzieki dzieki dzieki :!: :!: :!: wiele sie od was dowiedzialem i za to jeszcze raz dzieki :!: :!: :!: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 No problem, jeśli chodzi o kulki to zawsze kupuj do prężynowych modeli 0,20g z Cyberguna . Cała nazwa to : CyberGun 620 "Special selection" ( 2000 kulek - 32zł w military.pl ) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Panowie ta jak to jest?? Ten XM z CG (robiony przez KSG) ma HU czy nie ma?? Oczywiscie wypowiedzi posiadaczy, bo to co koles w sklepie powiedzial mnie nie interesuje ;) Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 XM177E2 CG ma Hop Up -- sprawdzone. Gdy kiedyś zaklinowała mi się kulka w lufie, to delikatnie wypchnąłem ją metalowym wycirkiem o dosyć dużej średnicy. Dojeżdżając do końca, a w zasadzie początku(z perspektywy kulki he he) lufy. Poczułem minimalą wypukłość w górnej powierzni lufy. To był Hop Up. To coś zdawało się być miękkie, w każdym razie elastyczne, bo pozwoliło mi głębiej popchnąć wycior, aby kuleczka wypadła od strony, od której podaje ją magazynek. więc to raczej sprawdzone, że on tam siedzi skubany. Ps. Motto jest odlotowe, podpisuję się pod nim !!!! Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Sorrki i jeszcze jedno zapomniałem. Ktoś tam wspomniał, żę XM ma 0.6 J. Sprostowanie ma 0.7 J. No chyba, że w opisie kłamią. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 12, 2003 Author Report Share Posted August 12, 2003 a i jeszcze jedno pytanie dotyczace tego XM'a a dokladnie czy w zestawie jest pasek na szyje bo na tym mi bardzo zalezya jezeli nie ma to czy mozna samemu zrobic taki pasek a jak mozna to z czego?? Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 12, 2003 Report Share Posted August 12, 2003 Jeśli o pasek chodzi to nie dostajemy go w zestawie niestety, ale jest on do kupienia na stronie tommygun.pl - jest to trzypunktowy profesionalny pas do m'ek w kolorach czarny i zielony za 80 zł. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 12, 2003 Author Report Share Posted August 12, 2003 No to kiszka normalnie bo troche drogi on ale wiem ze tam jest tylko myslalem ze daja do sprezynek chociarz pasek, ale sie przliczylem a mozna jakos samemu go zrobic??bo po XM chyba kupie ladownice do m16 bo mi potrzebna no a potem kominiarke to w sumie wyniesie mnie 65zl :!: oczywiscie bez karabinu a moze ktos ma do sprzedania?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts