Flachenty Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Zacząłem pracę nad nową konwersją kałacha, na razie dopiero początek, ale w miarę postępów dojdą kolejne fotki. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 O w morde zwierza! Flacha, szacuneczek. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Flach ładnie te części z 11 stki poskładałeś. He he. Ale teraz piłuj bracie piłuj. bo jak sam mówiłeś to półprodukty były. Chyle czoła Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 A gdzie fotki? Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 29, 2007 Author Report Share Posted December 29, 2007 Trochę to trwało, ale się udało i Onyks gotowy (na fotkach jako wz.91) :) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 FLACHA! Zabiłeś mnie! Po RPKu biorę się za Onyksa! Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 A ta podstawa muszki to nie za nowoczesna? Chodzi mi o nacięcia. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 29, 2007 Author Report Share Posted December 29, 2007 (edited) Unisex bym powiedział :) Jak znowu mi się zachce to zrobię wreszcie drugie body z kolbą beryla i wtedy będzie jak znalazł. :D Edited December 29, 2007 by Flachenty Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 tylko patrzeć i podziwiać. Chylę ukłony do samej ziemi :) Jak coś takiego widzę to projekt Beryl Commando robi się coraz pewniejszy :-F Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 tylko patrzeć i podziwiać. Chylę ukłony do samej ziemi :) Jak coś takiego widzę to projekt Beryl Commando robi się coraz pewniejszy :-F Kolega Stoigniew z PJSu miał przez jakiś czas Beryla Commando, więc nie jest to coś niemożliwego :uśmiech: . Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 tamten "beryl" to była mała porażka, poprostu zamontowane parę pierdół od beryla na body SLR'a Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 (edited) A ja takie pytanko do Flachentego, co było podstawą owego cuda?? Strzelam że SLR105A1 CA ale chcę się upewnić. Edited December 30, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 A ja takie pytanko do Flachentego, co było podstawą owego cuda?? Strzelam że SLR105A1 CA ale chcę się upewnić. Z selera jest body i pokrywa, a cały przód praktycznie jest ostry z wyjątkiem lufy zewnętrznej. A teraz wersja wz.89 (mój ulubiony) , w tej wersji powstało ok. 50 sztuk. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Ale mówisz o wersji ostrej? Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 Ale mówisz o wersji ostrej? niestety tak, mimo najszczerszych chęci nie sądzę żeby znalazły się graty na więcej niż 3 sztuki replik Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Buuu... Ale jest śliczny! Może jakiś nasz producent części się skusi? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 (edited) Z selera jest body i pokrywa, a cały przód praktycznie jest ostry z wyjątkiem lufy zewnętrznej. Dokładnie o to mi chodziło. Co do replik to pewnie dobrze wiesz ale powiem - śliczne i respekt dla Ciebie, jednak jak dla mnie wz. 91 nieporównywalnie piękniejszy. Co do dostępności części do wz. 89 - zawsze można pokusić się o zrobienie samemu/zlecenie to jakiemuś specjaliście. Tanio raczej nie wyjdzie ale zabawa w "tworzenie" replik raczej nigdy nie była tania (przynajmniej w detalu, hurt to co innego). EDIT: a jeszcze takie małe pytanko: wz.89 powstało tylko 50 sztuk dlatego że nie przyjęto ich do uzbrojenia czy dlatego że zostały wyparte przez wz. 91?? Edited December 30, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 WP nie interesowało się wtedy subkarabinkami ani wz.89 ani wz.91. .Dopiero ostatnio zaczęto wypierać PMy miniberylami. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 30, 2007 Author Report Share Posted December 30, 2007 (edited) Dokładnie o to mi chodziło. Co do replik to pewnie dobrze wiesz ale powiem - śliczne i respekt dla Ciebie, jednak jak dla mnie wz. 91 nieporównywalnie piękniejszy. Co do dostępności części do wz. 89 - zawsze można pokusić się o zrobienie samemu/zlecenie to jakiemuś specjaliście. Tanio raczej nie wyjdzie ale zabawa w "tworzenie" replik raczej nigdy nie była tania (przynajmniej w detalu, hurt to co innego). EDIT: a jeszcze takie małe pytanko: wz.89 powstało tylko 50 sztuk dlatego że nie przyjęto ich do uzbrojenia czy dlatego że zostały wyparte przez wz. 91?? Oficjalnie Onyksy w ogóle nie zostały przyjęte do uzbrojenia, a 89 został wypuszczony zbyt późno i już była zmiana kalibru i powstał 91. Ogólnie to powstało ok. 200 szt. partia próbna do testów itp. Edited December 31, 2007 by Flachenty Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Rozumiem że wz. 91 jest na 5,56 ?? Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 dokładnie tak Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 A ja tak teoretyczne pytanko do Ciebie: ile byś chciał za takie cudo (wz. 91) o ile chciałbyś w ogóle sprzedać?? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 A ja tak teoretyczne pytanko do Ciebie: ile byś chciał za takie cudo (wz. 91) o ile chciałbyś w ogóle sprzedać?? To jest raczej niepowtarzalna replika: niestety tak, mimo najszczerszych chęci nie sądzę żeby znalazły się graty na więcej niż 3 sztuki replik Quote Link to post Share on other sites
Flachenty Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 A ja tak teoretyczne pytanko do Ciebie: ile byś chciał za takie cudo (wz. 91) o ile chciałbyś w ogóle sprzedać?? nie chciałbym Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 A jak tam prace na berylem ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts