QLIG Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 A więc mam problem.Złamała mi się rączka suwadła w replice AKM (CyberGun).Chciałem kupić nowy element,ale nigdzie nie potrafię znależć. Może ktoś zna skuteczne sposoby naprawy,lub ewentualnie ktoś może wie,gdzie ten element kupić (acha,element jest z ABSu,nie wiem,czy w oryginale taki był,czy poprzedni właściciel "zafundował" mu takie) Link to post Share on other sites
Foka Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 To ktoś robi replikę AKM? :P Założę się, zę to było AK :P Również się założę, że w oryginale rącza nie była z ABSu tylko ze stali ;) Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 http://www.cybergun.pl/?prod=31&cat=30 jak na moj gust akm. ;) Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 suwadła, chodzi ci o komorę wyrzutnika łusek? Jak tak to proponuje przeczytac temat "klejenie ABS" http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=13662]Tutaj[/url] Link to post Share on other sites
QLIG Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 marys1 ,dokładnie o to mi chodzi,ten sam model 8-) Marcinek83 ,dzięki za link,nie wiem czy pomoże,bo cholerstwo ma mocną jak diabli sprężynę i do naciągu potrzeba większej siły,niż normalnie.Ale spróbować można. A poza tym wymyśliem,że da radę dorobić to z metalu,tylko narzędzia odpowoiednie potrzebne.Zobaczymy. Link to post Share on other sites
Foka Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Ooo faktycznie... Zdziwko... Link to post Share on other sites
gurek Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 tylko czemu to sprzedaja jako AK 47 hmmm... QliG czy to to ma naprawde 300 fps ? Tak sobie pomyslalem ze jezeli nie uda mie sie dostac metal body od AK 74 to moze to wezme zeby dokonczyc mojego AKM... Link to post Share on other sites
javelin Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Widziałem tą replikę w akcji i ośmiele się stwierdzić, że spokojnie te 300fps ma. Zasięg i celność nie ustępują niektórym stockowym AEGom. Link to post Share on other sites
QLIG Posted January 14, 2007 Author Report Share Posted January 14, 2007 gurekNie wiem jakie to ma osiągi w stanie fabrycznym,bo kupiłem używany egzemplarz już wzmocniony przez poprzedniego właściciela-podwójna sprężyna i jakieś podkładki.Dlatego pewnie rączka suwadła nie wytrzymała.. Zasięg u mnie jest wyśmienity,prędkość też.Osiągi ma lepsze,niż moja Cyma 028. I nie wiem,cyz wiesz,ale w egzemplarzu CyberGuna nie ściąga się pokrywy komory zamkowej.Całe body to dwie połówki skręcone ze sobą (body+rękojeść+pokrywa w jednym)Tak więc małe pole do popisu,jeśli chodzi o przeróbki. Tak więc co do serii-to nie mam pojęcia.Musisz spytać tych,którzy mają serię. A wracając do usterki-udało się ją usunąć,dorabiając złamany element z metalu.Było trochę roboty,sama rączka jest też grubsza niż była,ale działa bez zarzutu ;-) Link to post Share on other sites
hunter_wr Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 (edited) Wlasnie..Wiem ze to stary temat,ale ja mam taki sam problem w AK 47s,produkcji CYMY.zlamala mi sie ta rączka i chcialbym ja jakos zrobic z metalu,mozesz przedstawic mniej wiecej jak ja zrobiles?a jesli nie,to proszę o jakąs podpowiedz,gdzie mozna kupic taka czesc nawet juz nie koniecznie z metalu...Pozdrawiam P.S. pierwotnie ta raczka w moim gunie,byla z metalu Edited January 29, 2007 by hunter_wr Link to post Share on other sites
hunter_wr Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Co do mojego posta wyżej,co sądzicie o http://www.allegro.pl/item158902442_klej_p...minium_50g.html lub http://www.allegro.pl/item161834324_klej_d...aluminiowa.html ,do sklejenia tego?? P.S. Nie wiem czemu nie moge teraz edytowac mojego posta.. Link to post Share on other sites
gurek Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 (edited) Koncze obrobke ( od 3 miesiecy hahaha) oryginalnego suwadla. Jezeli sie okaze, ze wszystko jest OK to moge ci sprzedac suwadlo od mojej CYMY, bo mnie nie bedzie potrzebne. Edited January 29, 2007 by gurek Link to post Share on other sites
hunter_wr Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Ile byś za nie chciał??:> Link to post Share on other sites
Recommended Posts