Marcinek83 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Czy wiadomo wam coś więcej to tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...f1b378da565a50e Z tego co widze to cena jest przyzwoita i ciekaw jestem czy rzeczywiście nie bedą się cieły. Jak ktos to kupi prosze o jakąś recenzje. Quote Link to post Share on other sites
Oman Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 moze sam kupisz i zrecenzujesz..:) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 Z checią. Ale sa jeszce niedostepne, z tego co wiem na przykładzie L85A1 to zanim zdjeli info. "Zapowiedź" wszystkie sprzedali. :F Quote Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 nie używałem ale rozmawiałem z kimś kto używał (s.p. Camperov) są podobno dobre, ale mają datę ważności więc po kilku tyg. po otwarciu już będą się ciąć. Najlepiej zużyć je odrazu. są za to dobrym argumentem przy negocjacjach wynajęcia terenu z leśniczymi ;) Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Jeśli tak, to trochę kiepsko. Trochę się trzeba postarać żeby szybko wywalić 5000 kulek (bo po tyle są paczkowane). No i to są 0,2, a nie 0,25. Ale pomysł przedni, nie da się zaprzeczyć. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Niekoniecznie trzeba samemu zużyć całą paczkę. Robicie zrzutę np. w pięciu, i dzielicie kulki z jednej paczki po tysiąc na twarz. Tysiąc kulek uda się wystrzelać w... dwa tygodnie? Z pewnością przechowywanie w suchym i ciepłym miejscu też pozytywnie wpłynie na ich trwałość. A w razie W zostają zawsze zwykłe kulki. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Ja bym je przechowywał w lodówce - jak wiadomo zimno hamuje procesy chemiczne więc w tym przypadku też powinno pomóc ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 freeman - ale one chyba reagują z wilgocią - to lodówka z antyszronem :P Quote Link to post Share on other sites
Jagger Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Nie wiem czy to na temat ale sam mialem kiedys "ekologiczne kulki" z taiwanguna 0.23 i przyznac musze ze wspominam je bardzo dobrze, jedne z najlepszych jakie mialem. Moze to troche subiektywe spojrzenie bo byly to moje pierwsze kulki podczas uzytkowania aeg'a a od tego czasu juz ich niemialem, niemniej nie przypominam sobie zadnych ich negatywow. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 14, 2007 Author Report Share Posted March 14, 2007 Proponuje użyć pojemników próżniowych :) Quote Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 (edited) wiem, to nie na temat :lol: ale mam pytanie :) czy tylko te kulki mają daty ważności ? Edited April 8, 2007 by SebekASGManiak Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Teoretycznie to każde kulki mają datę ważności, plastik się przecie rozkłada. Podobno kulki P&J się po jakimś czasie robią szorstkie, czy tam pęcznieją. Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Tak mi się coś kołacze po głowie, że te kulki zaczynają się rozkładac dopiero po 3miesiącach. Na którymś ze sklepów taka informacja była zamieszczona więc teoretycznie niema się co obawiać o ich jakość przez jakieś 2miechy. Kto w takim czasie nie wystrzeli 5k kulek ?? BTW Wszystko prawdziwe oczywiście jeśli mnie tylko pamięć nie zawodzi ;) Quote Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Teoretycznie to każde kulki mają datę ważności, plastik się przecie rozkłada. Podobno kulki P&J się po jakimś czasie robią szorstkie, czy tam pęcznieją. A jak nie pisze data ważności ? :D pytam bo kupuje pistolet razem z kulkami i będe strzelał do tarczy więc kulki mi szybk0 nie zejdą a zamówie to za pare dni bo nie mają kulek teraz na military.pl :poddanie: ps. czemu jakaś taka dziwna czcionka i wogule na tym forum ;/ sorka za błędy ale mam dziwną czcionkę że zbytnio nie odrużniam ż od z Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 A jak nie pisze data ważności ? Plastik ma parę milionów lat na pełną degradacje... na wystrzelanie kulek powinno starczyć Quote Link to post Share on other sites
Px Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Plastik ma parę milionów lat na pełną degradacje... Na pełną. Tutaj wystrczy że powłoka kulki trochę się zdeformuje i mamy zacinkę, zwłaszcza w prec. P.s. Mój kumpel trzyma juz GF dobry rok w rozpoczętej butli, chyba je przetestuje 8) Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 ale pistolety zazwyczaj prec nie mają, a po 4 miesiącach trzymania kulek w domu nic im nie bedzie, nawet w prec lufie Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 Plastik ma parę milionów lat na pełną degradacje... na wystrzelanie kulek powinno starczyć Łahahahahahah :wink: Ale tak poważnie, panowie! Wystarczy kupować tyle kulek na ile są nam potrzebne, skoro Blaster ma je załóżmy po 3000 sztuk na butlę, to wystarczy się zaopatrzyć w pojemniki próżniowe, po za tym, cena jest ciut odstraszająca :( Bardziej niż rozkładu kulki, bał bym się zacinki spowodowanej felerna kulką, a bywają takie czasami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts