Oman Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Witam. Otoz kupilem baterie i zauwazylem ze kable sa w odrotnej kolejnosci przyczepione we wtyczce.. tzn ze plus gdzie minus a minus gdzie plus. w zwiazku z tym mam pytanie.Jak wyciagnac te bolce z wtyczki zeby to zmienic, albo jak inaczej? moze jakos przekrecic czy cos? z gory dzieki pozdrawiam Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Wyrwij po prostu te kable, a wtyczkę kup nową, albo w sklepie asg za około 5 zł, albo w sklepie z elektroniką za 60 groszy. Wstawisz od początku te kable. Styki, czyli to metalowe co siedzi w obudowie plastikowej ma budowę w stylu harpuna, czyli jak włożysz to nie wyjmiesz. Link to post Share on other sites
Oman Posted January 9, 2007 Author Report Share Posted January 9, 2007 dzieki. pozdro Link to post Share on other sites
wally Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Jesteś pewny, że to wtyczka ma zmienione bieguny? ćzy też może w replice coś pozmieniałeś z biegunami. Niczego nie musisz wyrywać, wystarczy, że znajdziesz długi i cienki kawełek drutu lub śrubokręta. Te metalowe bolce mają porozginane "wąsy" (widoczne od "przodu" wtyczki) które można dogiąć tak, żeby bolce wyszły z wtyczki. Link to post Share on other sites
darth_pawel Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 (edited) A czy w ten sam sposób da się odczepić kabelki od wtyczki, ale nie w baterii tylko te z repliki do którego podczepia się baterie ? (jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie chodzi mi o te z MP5 CA) Edited April 15, 2007 by darth_pawel Link to post Share on other sites
koonik Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Jeżeli chodzi o kable razem z bolcami to tak. Link to post Share on other sites
darth_pawel Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 a samą tylko plstikową wtyczke ? Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 We wtyczce są dwa bolce do których sa przylutowane/zaciśnięte przewody. Bez problemu można wyjąć jak wyżej było napisane bolce z wtyczki czyli zostaną Ci wtyczka (pusta) i końcówki kabli z "bolcami" możesz je potem spowrotem wsadzić do wtyczki. (bolce czy też "rurki" bo z jednej we wtyczce masz bolce a w drugiej części sa "rurki" ale i tak na tej samej zasadzie się je wyciąga/wkłada) Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 To jak jest poruszana kwestia przekładania kabli to zapytam czy jeżeli mam baterie z dużym wtykiem i wymienie wtyk na mały żeby pasował do okablowania w broni to coś to zmieni ? Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Tak zmieni rozmiar wtyku :mrgreen: Link to post Share on other sites
Dudi Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Jako ciekawostkę podam, że mały wtyk w broni (niby męski, ale różnie to ludzie nazywają - na batiex na taki wołają żeński) da radę podłączyć do baterii z dużym wtykiem :). Odwrotnie nie działa. Link to post Share on other sites
Jano Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 dudi a mi z małego do dużego pasował w tą i z powrotem :]... Ale podam taką ciekawostkę... w małych wtyczkach + jest w okrągłej wtyczce a - w kwadratowej ale w dużych jest odwrotnie w kwadratowych jest + a w półokrągłych jest - !!. Pamiętajcie jak będziecie ładować baterie ładowarką o innym wtyku bo ja tak posiałem ładowarkę... ale na szczęście zwykłą :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts