kazik_ Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Tak, to na fotografii to jest max. Nie mam natomiast pojęcia czemu w temacie o AKS-74 pytasz się o RK104... Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 A bo nie wiem co wybrać ale sorry. A Ty Kazik posiadasz AKS-a?? Jak się sprawuje, nie jest awaryjny i jaki ROF w nim jest?/ Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 mam go 2-3 tygodnie, więc nie mogę nic powiedzieć o awaryjności. odnośnie ROF'a się już wypowiadałem, i to w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 A jak byś mi radził? Zasięg sprawdzałeś, wogóle jak wrażenia?/ Nie żałujesz?? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Nie chce mi się rozpisywać. AKS-74>RK104 Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 No tez mi się tak wydaje, ale z drugiej strony bardzo mi się podoba zespół suwadła-tłoka i urządzenia powrotnego w RK. :uśmiech: Powiedz jak zasięg w AKS Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Nie mogliście sobie na PW / gygy pogadać? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Taki jaki na 330fps przystało ;) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Dudi - nie wiedziałem, że ten "dialog" się tak rozciągnie... Nudziło mi się, to porobiłem fotki, wklejam tutaj a nie w tuningu, bo jest parę detali konstrukcyjnych sfotografowanych. http://picasaweb.google.com/ksajkowski/VFCAKS74 Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 Ale to suwadło w AKS chyba jest solidne,nie?? Bo czytalem kiedys o AKS-74U i tam pisali ze samo bez baterii wypadało:/ Jak jest w tym modelu. A tak naprawde to w srode chyba go zamowie:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Grigorij_ Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 Dodatkowo raczej wolałbym unikać "szarpania" za suwadło, ze względu na umiejscowienie regulacji hop-upa (niby nic tam nie zahacza, ale po co kusić los). To nie do końca prawda, przynajmniej w moim egzemlarzu. Suwadło zahacza o regulację hop-up, gdy się trochę je przekrzywi. Ja używam tego suwadła by dostać się do regulacji hop-up więc mi to nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Na wgc shop dostępna już wersja ze stałą-drewnianą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Tak, masz rację jest. Tylko jaki jest sens jej kupowania to nie wiem ;-) . Jedyny sens moim zdaniem stałej kolby to miejsce na dobrą baterię Large. tym czasem VFC zrobiło tam schowek na bajer, którego nie ma w pudełku z bronią :uśmiech: . Powinni zrobić w kolbie baterię a pod pokrywą imitację suwadła z tłokiem, dopiero wtedy VFC robiło by najrealistyczniejsze repliki (chociaż i tak chyba robi najlepsze ;-) ) Ja wolę wersję ze składaną kolbą. Jest poręczniejsza i ładniejsza w moim guście. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 tez tak mysle, wg mnie imitacja suwadla z tloczyskiem jest duzo realistyczniejsza niz ten schowek w kolbie w ktorej zamiast tego mozna by wcisnac sensownego larga na ogniwach ni-cd Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 (edited) Tak wiec AKS-74N ciągle pozostaje najbardziej sexi :) ... teraz powstał kolejny dylemat - czy kupić stocka czy od razu tuning 370-380 oferowany przez asgshop. Rożnica w cenie to około 290 zl. Wzrost efpeesow to około 50, no i prawdopodobnie wzrost ogólnych "osiągów" typu skupienie, żywotność-zresztą sami wiecie lepiej , ja jestem ASG - czytaczem na razie :D Raczej wezme tego tunnczyka. Edited March 2, 2007 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 PrezesOi bierz wersję tuningowaną. Szczerze powiem, że nie wiedziałem, że ASGshop stuningował tego AKS-a. Jutro zamawiam ( wersję NT oczywiście ;-) ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Natknąłem się w Internecie na ciekawą stronkę - porównanie VFC AKS-74 z "ostrą" wersją w najmniejszych szczegółach. Kłopot w tym, że nie bardzo idzie zrozumieć coś z tekstu (same krzaczki), ale jest masa zdjęć. Nawet znalazł ktoś taki kształt łoża (na który tak narzekacie) na prawdziwym AK-74. OTO ta stronka. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Kazik, przeglądałem właśnie twoją galerię i mam pytanie: skąd masz przednie chwyty?? One są chyba z ostrej 74-ki. Może ma ktoś na sprzedaż nowe drewienka albo czarne do AK-74 oryginały ( tylko góra z wcięciami ( wentylatorami ) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Piteroz Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Na specshopie jest już wersja ak ze stałą kolbą: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2124 Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Wczoraj w końcu dotarł mój AKS-74N, jest piękny, troche obawiałem się oczobijnych drewien, ale są ciemna i wspaniałe jak po lakieringu uesa. więcej niesteyu nie moge na razie napisać bo wiecej nie pamiretam, karabin został ochrzczony taką ilością wódki że nie wiem jak trafie w drzwi z pokoju, nie wspominając o dotarciu do pracy na 8 :???: Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Ja dzisiaj kupiłem używkę ( miesięczną ). Piękny ;) wymieniłem od razu na drewno od ostrego ( foty są w odpowiednim temacie o tuningu wizualnym ) W sumie 20 minut roboty, nie pasuje od ręki ale dużo do piłowania nie ma. Mam przekrzywioną na prawą stronę podstawę muszki. Wybijał ktoś te kołki bo siedzą bardzo mocno w środku, a jakoś boje się przywalić młotkiem w coś na co wydałem ponad 1500 zł ;) Po wmontowaniu drewna rygiel rury gazowej zaczął latać. Quote Link to post Share on other sites
Grigorij_ Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Ja dzisiaj kupiłem używkę ( miesięczną ). ... Po wmontowaniu drewna rygiel rury gazowej zaczął latać. Gratuluję - już nie będziesz macać mojego ;-) Ten rygiel to już tak ma - ja nie wymieniałem drewien a on i tak lata. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Mam pytanie jak się dotychczas sprawują wam akaśki? Podzielcie się uwagami różnymi np.: plusy i minusy. Pozdrawiam pidzejfat :) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Ogólnie VFC sprawuje się nieźle, przynajmniej mój przez dwa tygodnie ;-) ani jednej zacinki. Ale jak z żywotnością w stocku to nie wiem, bo w środku ze stocka nie mam już NIC :killer: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Nie narzekam. Przetarłem go trochę papierem ściernym i muszę stwierdzić, że to czym jest pokryty raczej oksydą nie jest ( dosyć łatwo schodzi ) Z minusów konstrukcyjnych to jak już mówiłem rygiel rury gazowej. Na początku HU trochę wariował ( raz podkręcał raz nie ), ale pewnie jeszcze się nie dotarł.. mimo, że mam używkę ( był tylko na Nysie ) Pozdrawiam Maryś Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts