sgt.Chaos Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Tak, to ten sam GB. Quote Link to post Share on other sites
johnyTS Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 (edited) To jak to w końcu jest z tymi FTK no widzę dwie sprzeczne opinie, ciągle się łamię czy JBU czy Hurricane sobie sprawić. Maniek co dokładnie atakowałeś pilnikiem? Jakieś błędy wykonania FTK czy bardziej niedokładnie zrobiony gearbox? hmm..ja mam FTK JBU m100 i jestem zadowolony, pasuje bez najmniejszego problemu, zmieniłem sprężynę na m120 Guardera śmiga na stokowych zębatkach i batce 9,6 V 1200 mA Edited January 4, 2008 by johnyTS Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Zebrałem się w sobie i zamówiłem (nareszcie ;-)) lufę precyzyjną Systemy.... w połączeniu z sylikonową gumką karabin strzela aż miło ;-). Polecam tą opcje początkującym(ze względu na łatwość wymiany) oraz oszczędnym :-P(tego chyba nie muszę tłumaczyć ;-)). Mnie niedługo czeka wymiana baterii bo ta stockowa zaczyna mieć już małe odchyły :-F Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Witam, mam problem, jestem posiadaczem AK74 Cymy od roku wraz z tuningiem od 9 mca, wczoraj zmieniłem gb na CA wraz z 7mm łożyskami Prometeusa, stalowymi zębatkami CA, tłokiem Systemy, cichą głowicą Elementa, cylindrem i głowicą cylindra Hurricaine, sprężyną M120 hurricaine, do tego mam silnik High Speed Systemy i batke 9,6V G&P 3300 i cały układ strasznie głośno pracuje :roll: słychac antyrevers, tapet plate... do tego mam hu src gumkę deepfire i lufę prec też Deep Fire i jest lipa hu nie podkręca należycie :wink: z testu z puszką cokacoli mam jakies 370 fps-ów a powinienem miec ponad 400 chyba... Czy ktoś może mi powiedziec co zrobiłem nie tak?? Proszę o pomoc i z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Witam! A co myślicie o włożeniu precki do ak z oryginalną komorą HU? słyszałem, że są to komory [P&J] i, że są bardzo dobre jak na plastik! Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 tak nowe komory z nowej serii są kompatybilne z standardem Tm'owskim - stare wersje niestety nie Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Już to kilka razy pisałem. Prowadnica łożyskowana KA łożyska metalowe ślizgowe KA spring m100 MO gumka HU guardera teflon fix i wyszło wg. Zbrojowni 420 fps 8 miesięcy chodzenia i działa cudownie do tej pory.Nic nie uległo awarii a części są piękne.Chodzi wszystko na 9,6 1400 mAh intellecta. FPS to nie wszystko kolego. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Mylisz się, fps-y to nie wszystko. Nię wątpię, że Cymę można sobie podrasować i może to ładnie banglać, ale mimo wszystko, za takie pieniądze wolałbym porządną, markową replikę, nawet w stocku. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Orientujecie się czy ten KARABIN ma metalową komorę hop-up i czy opłaca się do niego wstawić jeden z tych zestawów do tuningu np Hurricane ze spręzyną 120 tak żeby uzyskać ze 420fps i nie zajechać gearboxa i zębatek stockowych bo niestety na dodatkowy zestaw zębatek Torque up mnie mnie stać. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Witam! Mam trochę głupie pytanie, no ale cóż.. nie znam się na gearboxach icon_wink.gif Znalazłem okazję (nie będę dawał linku, żeby mi nie ukradł nikt z Was towaru) icon_razz.gif Jest to zestaw FTK do AUG'a i zastanawia mnie czy jakbym podmienił w nim dysze na pasującą do AK to czy by spasował?? liczę na szybką odpowiedź icon_wink.gif Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Tak, będzie pasować. Ale do zmiany będzie chyba nie tylko dysza. Quote Link to post Share on other sites
h34ven Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Siemka! Chciałbym zrobić upgrade swojej cymce. Co powiecie na zestaw precka 6,04mm deep fire + gumka systemy? Duża odstaje precka deep od systemy? No i jeszcze jedno pytanie. Mój kałach ma już prawie 2 lata (jeden z pierwszych cm.031). Czy przy wymianie gumki i precki będęmusiał zmienić komorę HU? Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 tak, będziesz musiał wymienić również komorę Quote Link to post Share on other sites
steraf Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 (edited) *error Edited October 5, 2008 by steraf Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Witam Jako że udało mi się nabyć Ak74 cymy Cm031 za 110 zł to jest ta stara wersja z inna komorą. Na tuning mam około 880 zł i takie pytanie jakie części należy wsadzić aby uzyskać 500 fps w te pieniądze oczywiście należny wliczyć bateryjkę oraz nową komorę hop up lufę i gumkę. Pozdrawaim Quote Link to post Share on other sites
Peter951 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Warto tyle kasy pakować w Cymę? :-P Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Myślę też o Rk103 G&G ale ma niestandardową dysze i nie wiem jak by było z tuningiem :/ A slr105 CA to jest to samo co cyma więc lepiej załadować w cymę tak sądzę. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Co by się bardziej opłacało - krótsza precka Systemy (469) czy stockowa? Na chłopski rozum to chyba raczej precka... Bo oczywiście lufa zewnętrzna "otula" szczelnie lufę wew. na całej jej długości? Quote Link to post Share on other sites
Hiena_Echo 1 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Witam chłopaki, chciałbym podrasować swojego kałaszka ( CA 0.31 :tajwangun: ).Zmieniłem już gumkę hop-up na przeźroczystą guardera ,więc jeżeli bym zmienił jeszcze : * komorę hop up na metalową od CA - http://allegro.pl/metalowa-komora-hop-up-do-ak-cyma-warszawa-i1986072229.html * lufa precka 6.01 od JBU (nie wiem co to za firma przez to pytam xD ) http://allegro.pl/jbu-lufa-precyzyjna-6-01-455mm-ak-g3-wawa-i1976181167.html i przy takiej konfiguracji z jakich kulek strzelać ? czy kuli 0.25 dają rade na str pisze że ma 370 fps to jak jest ? , kałacha mam od niedawno także kulek cięższych nie próbowałem. czy by zmieniło to coś w osiągach ? , jak nie ta komora i lufa to jaka ? z góry dzięki Pozdrawiam Hiena Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 A czy zadałeś sobie trochę trudu, żeby poszukać informacji na własną rękę? Ogólnie rzecz biorąc - komory w Cymach złe nie są. Możesz zostawić stockową, a w zamian dołożyć i wziąć lepszą preckę, bo JBU są strasznie losowe. Najtańsze sensowne precki to Systema i Guarder. Kulki 0,25g są odpowiednie, jednakże jeśli zainwestujesz w preckę, to musisz używać wyłącznie kulek wysokiej jakości, jak choćby G&G. Quote Link to post Share on other sites
marianos Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Panowie, odświeżam starego kotleta, ale mam nadzieję, że doradzicie. Czytałem to i owo i mam kilka pytań odnośnie tuningu i czy warto inwestować w takie części jakie wymienie. 1.Metalowa komora hu firmy [CM]. warto wymieniać ze stockowej czy zostawić. Tak jak pisali poprzednicy podobno te stockowe są dobre, ale czy nie warto zainwestować te 50zł na nową? 2.Prec lufa http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria/lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_455mm_6_03mm_do_ak-47_src.html czy to w ogóle się do czegoś nadaje? 3.Podobne pytanie jak wyżej http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/sprezyny-glowne/sprezyna-m110-acm.html. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 1. Zostaw, ale zrób teflon fixa. 2.Nie nadaje się. Preclufy w kolejności takiej bierz: Guarder 6.02>Systema>Promyk>KM>PDI 3.Do cymy serii 04x możesz władować conajmniej M130 i najlepiej Guardera, wyjdzie około~460-490FPS. Quote Link to post Share on other sites
marianos Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Dzięki bardzo za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts