Specnaz08 Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Zastanawiam sie czy klmk nadawal by sie do naszych lasow? Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Latem wśród soczystej zieleni sprawdza się znakomicie. Z resztą Rosjanie naprawdę w różnych warunkach używali KLMK. Quote Link to post Share on other sites
zabor Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Podpisuje sie pod kolegĄ. Jasne plamy sprawiaja ze chowajac sie za mlodym drzewem, np. brzoza sprawiaj wrazenie przeswitu miedze liscmi. ;-) Nawet sie nie zastanawiaj!!! Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 A tu masz przykładowe zdjęcie : Nie jest to co prawda KLMK tylko KZS, ale przy KLMK efekt będzie podobny. Kacper Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 A ja mam pytanie, co to jest? http://allegro.pl/item159112861_frogskin_s...lko_od_1zl.html Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Bułgarski "maskalat". http://www.henrikc.dk/camouflage/details.asp?autono=114 Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Ja mam pytanie dotyczące identyfikacji spodni. http://images4.fotosik.pl/299/f6024ca597b80a9e.jpg Czy te spodnie są jakieś armi (gdzieś widziałem podobny kamuflaż tylko teraz nie mogę go znaleźć) czy jakieś cywilki. Parę słów o tym czego nie widać na dole nogawek jest sznurek do regulacji, są wzmocnienia na kolanach, u góry jest pasek do regulacji szerokości, po przewinięciu spodni na drugą stronę koło nogawek jest jakiś pasek i są tam dwa guzik. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 http://www.henrikc.dk/camouflage/details.asp?autono=90 Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 No właśnie jak kolega podał w linku, są to spodnie mundurowe Rosyjskiej armii w kamuflażu "Flora". Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Ja mam w domu kilka kompletów z wojskowymi pieczątkami ale żadne nie mają kieszeni na zewnątrz (typu cargo). Jaka jest data produkcji na pieczątce? Może to jakaś cywilna wersja. Z tego materiału to widziałemi spódniczki mini i stringi ale nie jest to etatowe wyposażenie rosyjskich żołnierzy. Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Zapomniałem dopisać wyżej w poście w tych spodniach nie mogłem znaleźć żadnej pieczątki. Te spodnie mają jakiś dziwny sposób zapinania po za guzikami jest w nich takie coś. Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 xxxFENCExxx znalazłem na allegro zestaw z tymi spodniami i kieszenie mają tak jak w tych moich. Już wysłałem zapytanie czy można dostać zdjęcie z pieczątką na spodniach, może na tamtych też nie ma pieczątki a tu link do tej aukcji. Hmmm nie mogłem edytować posta, u Was też tak jest?? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Te spodnie mają jakiś dziwny sposób zapinania po za guzikami jest w nich takie coś. Afgan ma takie samo. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Ten sposób zapinania nie jest dziwny - to standard na wschodzie. Zresztą u nas spodnie od garniturow też tak mają... Na spodniach zawsze musi byc pieczątka - choćby z rozmiarem Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Ten sposób zapinania jest jedną z najlepszych rzeczy jakie można spotkać w rosyjskim/radzieckim umunurowaniu. Link do aukcji to inny model spodni stary mundur wzór 88. więc napewno bedzie różnica. A twoje flory jak powiedział Fence mogą byc cywilna odmianą. Nie ma nawet śladu po wytarciu pieczątki? Spódniczki widziałem...ale stringi Flora? :język2: Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Ja mam w domu kilka kompletów z wojskowymi pieczątkami ale żadne nie mają kieszeni na zewnątrz (typu cargo). Ja miałem dwie flory, każda wyglądała identycznie (chodzi o kieszenie), jak te na zdjęciu - afgan też tak wygląda... albo nie rozumiem pytania ;) Na spodniach zawsze musi byc pieczątka - choćby z rozmiarem Musi być w momencie zejścia z linii produkcyjnej, potem to różnie bywa - na afganie trzyma się stempel już 17 lat, we florze przeżył niecały rok. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Ja miałem dwie flory, każda wyglądała identycznie (chodzi o kieszenie), jak te na zdjęciu - afgan też tak wygląda... Ja mogę potwierdzić to co napisał Fence. Mam stemplowaną florę bez tych kieszeni na nogawkach. Właśnie dlatego się zdziwiłem, bo byłem pewien że kieszenie będą identycznie jak w afganie. Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Demontaż tych kieszeni jest banalny - wystarczy w nowych pociągnąć za nieodpowiednia nitkę i kieszeń znika :) - wiem bo tak zdemontowałem jedną kieszeń i trzeba było przyszywać. Enyłej - spodnie są od m21 - charakterystyczny 'kant', przyznam się że nigdy nie widziałem spodni bez kieszeni... możliwe że bez kieszeni to M1 albo Bekas (bekas ma inaczej umieszczone kieszenie) swoją drogą: http://www.splav.ru/catalog/cat_r002_e.htm Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 A oni mają tyle fabryk, ze każda pewnie kleci co może. Ja mam np. bardzo fajną bluzę w Florze (jak do munduru) ale z kapturem i co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 A gdzie takie cudo dorwałeś, Fence? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Przypadek - na ebay-u Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Jest pieczątka :-P ale ledwo ją widać prawie wcale. Na takiej dużej pisze chyba 58 albo 59 dokładnie nie widze, a na takiej małej widać tylko zarysy te pieczątki znajdują się na lewej kieszeni. A w ogóle te spodnie moja mama kupiła na rynku za 7.20 ;-) . Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 A w ogóle te spodnie moja mama kupiła na rynku za 7.20 8O 8O 8O Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts