Mateo Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 Czy ktoś miał kontakt z tego typu bronią. Widzilałem, ze rewolwery gazowe posiada w swojej ofercie kilka japońskich firm jak: TM, Western Arms, Marushin itd. Może ktoś w ogóle posiada rewolwer gazowy? Link to post Share on other sites
Foka Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 ja tylko macalem nie wiem co i nie wiem jakiej firmy bo nielubie rewolwerow i bylo to tylko jako ciekawostka nie strzelalem jedyne wrazenie - tandetne wykonanie, ladowanie kulek do "lusek" - zaloze sie ze te luski beda sie w lesie gubic ;) Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 Navy nie myl rewolwerów wykonanych przez TM z rewolwerami wykonanymi przez np. HFC. Rewolwery TM są naprawdę pięknie wykonane. Wiem, że rewolwey TM są 24 strzałowe (po 4 kulki w każdej łusce) i są one gazowe. Niestety nic nie mogę powiedzieć na temat zasięgu, osiągów bo niestety nie miałem przyjemności się z nimi styknąć osobiście (tzn dotykać) bo zdjęcia mam w katalogu. Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 Cybergun też robi rewolwery, wyglądają bardzo realistycznie :D , są nawet limitowane serie np. colt s.a.a army 45 w pełni metalowy czy python 357 magnum. Link to post Share on other sites
Foka Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 Navy nie myl rewolwerów wykonanych przez TM z rewolwerami wykonanymi przez np. HFC. nie myle, przeciez pisalem ze nie wiem co to bylo, ale byl to rewolwer :P Wiem, że rewolwey TM są 24 strzałowe (po 4 kulki w każdej łusce) i są one gazowe. tamten wlasnie tak byl ladowany Rewolwery TM są naprawdę pięknie wykonane.[...] bo niestety nie miałem przyjemności się z nimi styknąć osobiście (tzn dotykać) bo zdjęcia mam w katalogu. to skad do jasnej ciasnej wiesz ze sa pieknie wykonane!? na zdjeciu to za przeproszeniem gowno moze wygladac jak urodzinowy tort czekoladowy... katalog to jest reklamowka ktora (tak zdjeciami jak i tekstem) bedzie produkt reklamowala i idealizowala... Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 to skad do jasnej ciasnej wiesz ze sa pieknie wykonane!? Bo widze :) Z resztą wyroby TM napewno nie są gównianym tortem czekoladowym jak to określiłeś bo to jest firma z renomą. Mówię, że są ładnie wykonane bo zdjęcia są wyraźne i duże. Link to post Share on other sites
Foka Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 a kto Ci da gwarancje ze to rzeczywiscie replika zrobiona przez nich a nie oryginal? albo ze nie bylo zadnego retuszu?! to jest tylko REKLAMA! Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 Bo do prawdziwych rewolwrów nie pchali by kulek Einstainie! Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 20, 2003 Report Share Posted August 20, 2003 Normalnie nigdy nie kupilby bym rewolweru - za wolno sie laduje luski (nawet z ladownica), za mala pojemnosc itp ... ale .. ale ... to jest ASG .. zabawa ... i sam mam ochote pograc Brudnego Harry'ego w wersji militarnej w zwiazku z tym ostrze zeby na Colta Pythona z TM z 6 calowa lufa (szczegolnie, ze sa 24 kulki do dyspozycji, 275 fps i HopUp). Zastanawiam sie czy po zakupie, ktory teraz planuje nie poprosic ludzi z FA o sprowadzenie takiej zabawki. Link to post Share on other sites
rezul Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 jak chcecie zobaczyc jak sie retuszuje zdjecia do katalogow to tu macie mala probke http://homepage.mac.com/gapodaca/digital/b...kini/index.html Link to post Share on other sites
Ritter Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 Lukzari, czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między tym jak wyglądają repliki na zdjęciach katalogowych Tokyo Marui, a tym jak wygląda dana spluwa trzymana później w ręku?? 8O To nie znaczy, że zabawki TM są be, nie kupowałbym ich gdyby były. Ale odrobina dystansu do efektu pracy fotografów i grafików przydała by się... Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 w zaprzyjaznionej grupie kupili jedna sztuke rewolweru gazowego - TM lub KSC. i troche sie nim bawilem to co pisze pisze na podstawie wlasnego z nim przebywania przez czasoprzestrzen godzina/3 scenariusze 1. ladowanie w luski - w kazka wchodzi po kilka BB 2. gaz w raczke 3. wykonanie 9/10 4. masa - 3/10 5. reality 7/10 strzela jak gazowka i ma moc taka jak gazowka. wszelkie dzialajace i ruszajace sie czesci sa tak jak w normalnym rewowerze - jedyny minus jaki dla mnie wystapil to jego masa - zdecydowanie za mala. Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 Lukzari, czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między tym jak wyglądają repliki na zdjęciach katalogowych Tokyo Marui, a tym jak wygląda dana spluwa trzymana później w ręku?? wykonanie 9/10 Wszystko kolego Ritter... Dobra żeby nie być takim gołosłownym (bo widze, że kolega Ritter i Foka bardzo chcą mi coś udowodnić) powiem Wam tyle, że zakupiłem sobie G3 z HK i wraz z nim dostałem katalog z produktami Marui no i dacie wiare... karabin był identyczny jak na zdjęciu i nic a nic nie wyglądało mi na to żeby zdjęcie było retuszowane hmmmm dziwne co?? Link to post Share on other sites
Ritter Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 Jak dla mnie, na zdjęciach w katalogu Marui G3 SG/1 wygląda lepiej, niż na żywo. Akurat z tą wersją G3 mam porównanie - z egzemplarzem, który jest w naszej ekipie. I tak jest praktycznie z każdą repliką z tych katalogów. Po prostu tam jest odpowiednio dobrane światło, tło, itd. itp. I tak będzie z każdym produktem w każdym profesjonalnym katalogu (nie mówimy o ulotkach supermarketów zachwalających kiełbasę...). Nie ma o co kruszyć kopii. Te zdjęcia są właśnie tak robione żeby produkt wyglądał atrakcyjnie, taka już ich rola. Mam ze 3 rodzaje katalogów Marui w domu i 4 repliki ich produkcji (pistolet i 3 karabinki). Więc proszę, nie udowadniaj mi, że zdjęcia katalogowe pokazują w 100% wygląd broni... To są po prostu świetnie zrobione zdjęcia, co nie zmienia faktu, że repliki Marui na żywo też są świetne. Przez analogię - jak spotkasz na ulicy miss lipca z Playboya to stwierdzisz "wow, super dziewczyna!". Gdy obejrzysz ją w czasopiśmie będzie "rany, bogini!". Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś już o co nam chodzi...(myślę, że mogę użyć liczby mnogiej). Jeśli nie to trudno, ja Cię już nie będę przekonywał... :) Dla mnie over & out w tym temacie. - Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 Hehe ja tu nic nikomu nie udowadniam tylko argumentuje swoje racje chyba mam do tego prawo czy nie? Ale ok dajmy już sobie z tym spokuj bo zeszliśmy w pełni z temtu. Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 21, 2003 Report Share Posted August 21, 2003 jakis czas temu interesowalem sie rewolwerami ASG wiec buszowalem po sieci w poszukiwaniu informacji i opinii. Generalnie najczesciej powtarzano, ze glownymi wadami wiekszosci rewolwerow [nie wszystkich] jest slaba moc i mala waga, wielu maniakom nie odpowiadalo to, ze trzymaja w rece kawal armaty, ktora strzela nijak i nic nie wazy. Nadto rewolwery sa pelne udziwnien, niektore maja luski, niektorym bezposrednio do bebna wrzucamy kulki, niektore sa kalibru 8mm, takich kulek u nas w kraju chyba nie da sie dostac. Co do firm to generalnie ludzie mowia tak, ze Marushin [albo maruzen, nie pamietam niestety...] robi dobre rewolwery o malej mocy a TM dobre rewolwery o malej wadze. Ale jak mowie - to jest takie podsumowanie informacji z jakimi sie spotkalem, osobiscie nie mialem przyjemnosci... Po pewnym czasie poddalem sie, ale takze zwrocilem uwage na tego Pythona o ktorym mowi Dzikki. PS. Moj m4a1 RIS wyglada lepiej niz na zdjeciach w katalogu TM, szczegolnie, ze sie obdrapal co dodalo mu realizmu ;] Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 22, 2003 Report Share Posted August 22, 2003 Rws po prostu ten rewolwer ma cos w sobie ... moze to wspomnienia z czasow pierwszych filmow sensacyjnych z zachodu gdzie to rewolwer S&W rzadzil w co drugim serialu heheh... Jak na razie poczekam tutaj na wlascicieli rewolwerow TM i ich opinie a nie domysly czy dyskusje off-topic. Link to post Share on other sites
Mateo Posted August 22, 2003 Author Report Share Posted August 22, 2003 Ja i tak ewentualnie uzywać bedę rewolweru jako broni ostatniej szansy ;-). Po prostu leworwery jako broń mi się podobają i jestem świadom ich wad, zarówno oryginałow jak i ich asgowych kopii. Mam jeszcze innego faworyta, kopię Browninga z lat 30tych, piękny klasyk :-) Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 22, 2003 Report Share Posted August 22, 2003 Dzikki, python to colt, nie S&W :] Wg mnie na nowoczesnym polu walki taki last resort rewolwer w kaburze dodaje nieco filmowego klimatu, taki maly wyrozniajacy szczegol, gdybym byl bogaty to bym praktykowal ;] Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Rany rws sadzisz, ze nie wiem ( a nawet jakbym nie wiedzial to replika nazywa sie Colt Python wiec ciezko sie pomylić się w nazwie) ..ehh.. to byl kawal czlowieku kawal... widziales seriale stare .. tam goscie maja S&W chyba Model 10 - stad moje porownanie i sentyment.... jeessuu.. Link to post Share on other sites
Recommended Posts