Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

ja tylko macalem

nie wiem co i nie wiem jakiej firmy bo nielubie rewolwerow i bylo to tylko jako ciekawostka

nie strzelalem

jedyne wrazenie - tandetne wykonanie, ladowanie kulek do "lusek" - zaloze sie ze te luski beda sie w lesie gubic ;)

Navy nie myl rewolwerów wykonanych przez TM z rewolwerami wykonanymi przez np. HFC. Rewolwery TM są naprawdę pięknie wykonane. Wiem, że rewolwey TM są 24 strzałowe (po 4 kulki w każdej łusce) i są one gazowe. Niestety nic nie mogę powiedzieć na temat zasięgu, osiągów bo niestety nie miałem przyjemności się z nimi styknąć osobiście (tzn dotykać) bo zdjęcia mam w katalogu.

Navy nie myl rewolwerów wykonanych przez TM z rewolwerami wykonanymi przez np. HFC.

nie myle, przeciez pisalem ze nie wiem co to bylo, ale byl to rewolwer :P

Wiem, że rewolwey TM są 24 strzałowe (po 4 kulki w każdej łusce) i są one gazowe.

tamten wlasnie tak byl ladowany

Rewolwery TM są naprawdę pięknie wykonane.

[...]

bo niestety nie miałem przyjemności się z nimi styknąć osobiście (tzn dotykać) bo zdjęcia mam w katalogu.

to skad do jasnej ciasnej wiesz ze sa pieknie wykonane!? na zdjeciu to za przeproszeniem gowno moze wygladac jak urodzinowy tort czekoladowy... katalog to jest reklamowka ktora (tak zdjeciami jak i tekstem) bedzie produkt reklamowala i idealizowala...

to skad do jasnej ciasnej wiesz ze sa pieknie wykonane!?

Bo widze :)

Z resztą wyroby TM napewno nie są gównianym tortem czekoladowym jak to określiłeś bo to jest firma z renomą. Mówię, że są ładnie wykonane bo zdjęcia są wyraźne i duże.

Normalnie nigdy nie kupilby bym rewolweru - za wolno sie laduje luski (nawet z ladownica), za mala pojemnosc itp ... ale .. ale ... to jest ASG .. zabawa ... i sam mam ochote pograc Brudnego Harry'ego w wersji militarnej w zwiazku z tym ostrze zeby na Colta Pythona z TM z 6 calowa lufa (szczegolnie, ze sa 24 kulki do dyspozycji, 275 fps i HopUp).

Zastanawiam sie czy po zakupie, ktory teraz planuje nie poprosic ludzi z FA o sprowadzenie takiej zabawki.

TM-COLT-PYTHON357-6INCH.jpg

Lukzari, czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między tym jak wyglądają repliki na zdjęciach katalogowych Tokyo Marui, a tym jak wygląda dana spluwa trzymana później w ręku?? 8O

To nie znaczy, że zabawki TM są be, nie kupowałbym ich gdyby były. Ale odrobina dystansu do efektu pracy fotografów i grafików przydała by się...

w zaprzyjaznionej grupie kupili jedna sztuke rewolweru gazowego - TM lub KSC. i troche sie nim bawilem to co pisze pisze na podstawie wlasnego z nim przebywania przez czasoprzestrzen godzina/3 scenariusze

1. ladowanie w luski - w kazka wchodzi po kilka BB

2. gaz w raczke

3. wykonanie 9/10

4. masa - 3/10

5. reality 7/10

strzela jak gazowka i ma moc taka jak gazowka. wszelkie dzialajace i ruszajace sie czesci sa tak jak w normalnym rewowerze - jedyny minus jaki dla mnie wystapil to jego masa - zdecydowanie za mala.

Lukzari, czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między tym jak wyglądają repliki na zdjęciach katalogowych Tokyo Marui, a tym jak wygląda dana spluwa trzymana później w ręku??  

wykonanie 9/10

Wszystko kolego Ritter...

Dobra żeby nie być takim gołosłownym (bo widze, że kolega Ritter i Foka bardzo chcą mi coś udowodnić) powiem Wam tyle, że zakupiłem sobie G3 z HK i wraz z nim dostałem katalog z produktami Marui no i dacie wiare... karabin był identyczny jak na zdjęciu i nic a nic nie wyglądało mi na to żeby zdjęcie było retuszowane hmmmm dziwne co??

Jak dla mnie, na zdjęciach w katalogu Marui G3 SG/1 wygląda lepiej, niż na żywo. Akurat z tą wersją G3 mam porównanie - z egzemplarzem, który jest w naszej ekipie. I tak jest praktycznie z każdą repliką z tych katalogów.

Po prostu tam jest odpowiednio dobrane światło, tło, itd. itp.

I tak będzie z każdym produktem w każdym profesjonalnym katalogu (nie mówimy o ulotkach supermarketów zachwalających kiełbasę...).

Nie ma o co kruszyć kopii.

Te zdjęcia są właśnie tak robione żeby produkt wyglądał atrakcyjnie, taka już ich rola.

Mam ze 3 rodzaje katalogów Marui w domu i 4 repliki ich produkcji (pistolet i 3 karabinki). Więc proszę, nie udowadniaj mi, że zdjęcia katalogowe pokazują w 100% wygląd broni...

To są po prostu świetnie zrobione zdjęcia, co nie zmienia faktu, że repliki Marui na żywo też są świetne.

Przez analogię - jak spotkasz na ulicy miss lipca z Playboya to stwierdzisz "wow, super dziewczyna!". Gdy obejrzysz ją w czasopiśmie będzie "rany, bogini!".

Mam nadzieję, że teraz zrozumiałeś już o co nam chodzi...(myślę, że mogę użyć liczby mnogiej).

Jeśli nie to trudno, ja Cię już nie będę przekonywał... :)

Dla mnie over & out w tym temacie.

-

jakis czas temu interesowalem sie rewolwerami ASG wiec buszowalem po sieci w poszukiwaniu informacji i opinii. Generalnie najczesciej powtarzano, ze glownymi wadami wiekszosci rewolwerow [nie wszystkich] jest slaba moc i mala waga, wielu maniakom nie odpowiadalo to, ze trzymaja w rece kawal armaty, ktora strzela nijak i nic nie wazy. Nadto rewolwery sa pelne udziwnien, niektore maja luski, niektorym bezposrednio do bebna wrzucamy kulki, niektore sa kalibru 8mm, takich kulek u nas w kraju chyba nie da sie dostac. Co do firm to generalnie ludzie mowia tak, ze Marushin [albo maruzen, nie pamietam niestety...] robi dobre rewolwery o malej mocy a TM dobre rewolwery o malej wadze. Ale jak mowie - to jest takie podsumowanie informacji z jakimi sie spotkalem, osobiscie nie mialem przyjemnosci...

Po pewnym czasie poddalem sie, ale takze zwrocilem uwage na tego Pythona o ktorym mowi Dzikki.

PS. Moj m4a1 RIS wyglada lepiej niz na zdjeciach w katalogu TM, szczegolnie, ze sie obdrapal co dodalo mu realizmu ;]

Rws po prostu ten rewolwer ma cos w sobie ... moze to wspomnienia z czasow pierwszych filmow sensacyjnych z zachodu gdzie to rewolwer S&W rzadzil w co drugim serialu heheh...

Jak na razie poczekam tutaj na wlascicieli rewolwerow TM i ich opinie a nie domysly czy dyskusje off-topic.

Ja i tak ewentualnie uzywać bedę rewolweru jako broni ostatniej szansy ;-). Po prostu leworwery jako broń mi się podobają i jestem świadom ich wad, zarówno oryginałow jak i ich asgowych kopii. Mam jeszcze innego faworyta, kopię Browninga z lat 30tych, piękny klasyk :-)

Rany rws sadzisz, ze nie wiem ( a nawet jakbym nie wiedzial to replika nazywa sie Colt Python wiec ciezko sie pomylić się w nazwie) ..ehh.. to byl kawal czlowieku kawal... widziales seriale stare .. tam goscie maja S&W chyba Model 10 - stad moje porownanie i sentyment.... jeessuu..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...