Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Nie chciałem zakładać kilku nowych wątków więc wszystkie moje pytania zamieszcze tutaj:

Na ile magazynków po 23 kulki wystarcza 1 nabicie gazem w Glocku 18C KSC(ogień pojedyńczy) oraz czy w modelu 17 KSC jest podobnie?

Jak jest z żywotnością repliki z KSC a jak z Omegi(przecież jedna ma plastikowy a druga metalowy zamek)?

Czy ktoś jest w stanie podać jakieś konkrety co do osiągów modeli z KSC?

Jak jest z syfonowaniem replik z KSC i Omegi(nie chodzi mi o temp. lecz o szybkie serie) i czy w tej kwesti wypadają lepiej czy gożej w porównaniu do produktów TM?

Serdeczne dzięki za wszyskie odpowiedzi!

Pozdrawiam!

Na ile magazynków po 23 kulki wystarcza 1 nabicie gazem w Glocku 18C KSC(ogień pojedyńczy) oraz czy w modelu 17 KSC jest podobnie?

na pewno jest podobnie bo oba maja takie same magazynki. Sądzę ze ok. 50-60 strzałow.

Jak jest z syfonowaniem replik z KSC i Omegi(nie chodzi mi o temp. lecz o szybkie serie) i czy w tej kwesti wypadają lepiej czy gożej w porównaniu do produktów TM?  

Mam m11 z ksc i nigdy nie zdarzylo mi sie zrobic syfonu, a strzelam czasami ostro :twisted: A jakosc wykonania jest prawie perfekcyjna. W koncu to Japonczyk ;)

Na ile magazynków po 23 kulki wystarcza 1 nabicie gazem w Glocku 18C KSC(ogień pojedyńczy)

bardzo trudno powiedziec... nie wiem dlaczego ale to zalezy od magazynka... mam 3 magazynki i przy kazdym jest inaczej - w jednym ledwo wystarcza na pelny magazynek w innym mozna wywalic ponad dwa magazynki

Jak jest z żywotnością repliki z KSC [...] (przecież jedna ma plastikowy a druga metalowy zamek)?

nie zauwazylem problemow. co prawda jeden zaprzyjazniony sprzedawca ;) mowil ze zdolni polscy airsoftowcy jak dostana klamke do reki olewaja instrukcje (bo rpzeciez wiem jak sie strzela) i potrafia rozpieprzyc rozdzielacz - okolice przelacznika rodzaju ognia - i pistolet nadaje sie do naprawy. Jelsi uzywa sie go zgodnie z zaleceniami producenta to nie ma problemow (mam G18C od poczatku marca 2003)

Czy ktoś jest w stanie podać jakieś konkrety co do osiągów modeli z KSC?

jakie konkrety? moj G ma dosc duzy rozrzut... z 15 m czlowieka trafie jednym strzalem...

jelsi chodzi o ogien ciagly to tylko do pomieszczen bo daje duzy rozrzu

Jak jest z syfonowaniem replik z KSC [...] (nie chodzi mi o temp. lecz o szybkie serie)

niestety przy dlugich seriach pistolet sie schladza i zmniejsza sie jego wydajnosc... syfony zdarzaja sie zadko - njaczesciej jak w magazynku jest resztka gazu, ktora nie ma silu odrzucic zamka do konca, wtedy zamek opada i wypuszcza reszte gazu

i czy w tej kwesti wypadają lepiej czy gożej w porównaniu do produktów TM?

nie wiem, nie znam gazowek TM

PS mam dwa filmiki z G18C, pozniej gdzies je wystawie

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi! :D

jakie konkrety?

chodzi mi o zasięg skuteczny i maksymalny. Bardzo mnie to ciekawi ponieważ na arniesairsoft czytałem że po tuningu za pomocą zestawu z wcg glock z KSC przewyższa zasięgiem M16A2 z TM o 5 m.

Navy: jakiego gazu używasz do tego glocka z KSC(czy Green Gas mu nie szkodzi?)

Czy ktoś wie jaka jest żywotność glocka z Omegi?

Może ktoś porówna glocka z KSC lub Omegi do jakiejś klamki z TM gdyż chce zainwestować sporo kasy i kupić pożądnego gaziaka.

Pozdrawiam!

chodzi mi o zasięg skuteczny i maksymalny.

nie mierzylem nie testowalem... ogolnie - tak jak inne pistolety gazowe

Bardzo mnie to ciekawi ponieważ na arniesairsoft czytałem że po tuningu za pomocą zestawu z wcg glock z KSC przewyższa zasięgiem M16A2 z TM o 5 m.

nie wiem, nie upgradeowalem

Navy: jakiego gazu używasz do tego glocka z KSC(czy Green Gas mu nie szkodzi?)

jaki mi wpadnie w rece

ogolnie - tak jak inne pistolety gazowe

Czy mam przez to rozumieć że wali tak jak gazówki TM(pewnie nie jedna widziałeś)?

Z tego co wiem to TM to również japończyki i tak samo jak guny z KSC nie powinny być ładowane green gasem(mimo to ich użytkownicy go stosują i nie mają najmniejszych problemów).

Jedno ładowanie w TM ztarcza na 2 magazynki po 26 kulek a w glocku 2 po 23 kulki. I TM i KSC mają plastikowy zamek. I na koniec zgodnie z tym co mówisz mają taki sam zasięg i celność.

W takim razie tego glocka jak najbardziej warto kupić zamiast np Berety TM(która mniej mi się podoba)! :D

Pozdrawiam!

P.S. Czy ktoś zna może jakąś inną firmę robiącą dobrego Glocka 17/18?

tiaaaaa.... a czytales moze co pisalem wyzej?

ofszem czytałem

nie wiem, nie znam gazowek TM

ale myślałem że chodzi ci o to że osobiście nie testowałeś i nie chciałeś pisać zasłyszanych opinni. Poza tym miałem nadzieje że na strzelaniach lub na zlotach miałeś okazje porównać.

Pozdrawiam!

Odnośnie gazu - do tej pory panowała opinia (i chyba nic się w tej materii nie zmieniło), że nie zaleca się używać Green Gasu do japońskich gaziaków - z wyjątkiem KSC. KSC jak najbardziej sobie z GG radzi, w każdym razie nikt nie pisał, że jest inaczej.

Ja używam GG w Glocku 17 KSC od samego początku już pół roku.

Z tego co mówisz wynika że guny KSC radzą sobie z Green Gazem lepiej od TM a skoro żaden użytkownik TM-ek nie skarżył się na szypkie zużycie guna spowodowane stosowaniem mocniejszego gazu niż zalecany to ja z moim glockiem KSC nie bede ich miał również.

Wielkie dzięki! Podniosłeś mnie na duchu! Powiedz tylko czy to sprawdzona informacja(skąd ją masz).

Pozdrawiam!

Jeżeli to jest wersja japońska, to nie poleca się używać do niej green gazu
Nie prawda!!!
Odnośnie gazu - do tej pory panowała opinia (i chyba nic się w tej materii nie zmieniło), że nie zaleca się używać Green Gasu do japońskich gaziaków - z wyjątkiem KSC. KSC jak najbardziej sobie z GG radzi, w każdym razie nikt nie pisał, że jest inaczej.
Z tego co mówisz wynika że guny KSC radzą sobie z Green Gazem lepiej od TM

Itd. itp...

Wieczny temat. Powraca jak bumerang odkąd zacząłem czytać forum ponad rok temu.

Fakty są takie, że TM w swoich katalogach czy instrukcjach obsługi zawsze pokazuje słabszy gaz HFC134. Faktem jest również, że moja beretka z TM wytrzymuje strzelanie z gazu STTI - chyba najbardziej dostępnego w Polsce (ten z szaro-białym "kamuflarzem" na butli). Inna sprawa, że po jakichś 10 miesiącach używania (nie tak bardzo intensywnego, bo to tylko broń boczna) wyrobiło się wycięcie na dzwignię blokującą zamek w tylnym położeniu (po wystrzeleniu ostatniej kulki). Zamek jest plastikowy, dźwignia metalowa, więc sytuacja była do przewidzenia. Naprawiłem to w minutę przy pomocy rozgrzanego pręcika. Może przy używaniu słabszego gazu stało by się to później. Ale ogólnie beretki z TM jednak wytrzymują mocniejszy gaz bez jakichś specjalnych problemów.

KSC - od początku wszędzie czytałem, że są "HFC222 ready" - czyli wytrzymują mocniejszy gaz. Może... ale faktem jest również, że w peemie Steyr TMP należącym do jednego z Gorylasów, przy strzelaniu w upalny dzień i nabijaniu gazem STTI zamek wybił dziurę w obudowie broni...

Dało się to posklejać i nadal strzela bez problemów, ale opinia o wytrzymałości gaziaków z KSC została nieco nadszarpnięta...

Tym bardziej, że są również kłopoty z drugim pistoletem tej firmy, który mamy w ekipie. Tym razem Glock 17, który niestety lubi syfonować.

W tej sprawie mam swoją małą teorię, z tego co wiem istnieją produkty KSC wykonywane w Japonii, ale są również wersje robione na Tajwanie.

Może akurat ta 17-tka nie jest jednak "Made in Japan" ??...

A może sprawdza się inna moja teoria - z gazówkami jest tak, że jak masz pecha, to Ci nawet napis "Western Arms" na broni nie pomoże...

Ja nie narzekam na moją Tactical Master pod względem wytrzymałości na niższe temperatury (nie miałem nigdy syfonu), a znam osoby których beretki z TM bardzo syfonują. Są osoby, które chwalą te nowe beretki z KJ Works, ale jest druga grupa, twierdząca że wcale nie jest tak cudownie (w Wędrzynie widziałem w akcji egzemplarz, który lubił syfonować, a jakoś specjalnie zimno tam nie było...).

Po prostu elektryki (przynajmniej z TM, z innymi nie mam doświadczeń) są jednak o wiele bardziej niezawodne.

Czyli - gaziak jako broń boczna - fajna rzecz... Ale jako główna, niestety - "dziękuję, odłożę na elektryka"... :?

(zupełnie pomijając kwestie "ekonomiczności użytkowania"...)

-

ale myślałem że chodzi ci o to że osobiście nie testowałeś

dokladnie to mialem na mysli

i nie chciałeś pisać zasłyszanych opinni.

nie slyszalem zadnych opinii

Poza tym miałem nadzieje że na strzelaniach lub na zlotach miałeś okazje porównać.

nie mialem

Inna sprawa, że po jakichś 10 miesiącach używania (nie tak bardzo intensywnego, bo to tylko broń boczna) wyrobiło się wycięcie na dzwignię blokującą zamek w tylnym położeniu (po wystrzeleniu ostatniej kulki). Zamek jest plastikowy, dźwignia metalowa, więc sytuacja była do przewidzenia. Naprawiłem to w minutę przy pomocy rozgrzanego pręcika.

ja to mialem w USP STTi ale naprawilem przy pomocy pilniczka :) estetyczniej :)

Może przy używaniu słabszego gazu stało by się to później. Ale ogólnie beretki z TM jednak wytrzymują mocniejszy gaz bez jakichś specjalnych problemów.

watpie zeby sila gazu miala jakiekolwiek znaczenie akurat przy tej usterce. Sila gazu ma wplyw na szybkosc ruchu wstecznego zamka, powrot nastepuje pod wplywem dzialania sprezyny glownej, a to przy ruchu powrotny nastepuje zatrzymanie zamka na zatrzasku :)

Może akurat ta 17-tka nie jest jednak "Made in Japan" ??...

To czy ten glock został wykonany w Japoni czy tajwanie można łatwo sprawdzić: Tajwańska wersja nie ma oznaczeń glocka oraz bezpiecznika na spuście.

Czy oprucz syfonowania mieliście jeszcze jakies problemy z tym gunem? Czy syfonuje on w niskich temperaturach czy w czasie szybkiego oddawania strzałów?

Pozdrawiam!

To czy ten glock został wykonany w Japoni czy tajwanie można łatwo sprawdzić: Tajwańska wersja nie ma oznaczeń glocka oraz bezpiecznika na spuście.

hmmm a moj nie ma oznaczen ale ma bezpiecznik... i skad on jest? :)

Czy oprucz syfonowania mieliście jeszcze jakies problemy z tym gunem?

nalezy umiejetnie obslugiwac przelacznik rodzaju ognia, inaczej mozna uszkodzic pistolet

Czy syfonuje on w niskich temperaturach czy w czasie szybkiego oddawania strzałów?

nie strzelalem w niskich temp. a przy dlugich seriach potrafi walnac syfon, szczegolnie przy ktoryms z kolei magazynku

hmmm a moj nie ma oznaczen ale ma bezpiecznik... i skad on jest?

jeśli na zamku twojego glocka jest napis Viper to jest to glock KWA(Taiwan) który jest z tych zamych części z tym że bez oznaczeń fabrycznych

nalezy umiejetnie obslugiwac przelacznik rodzaju ognia, inaczej mozna uszkodzic pistolet

jeżeli ostatecznie zdecyduje się na 17 a nie 18c to nie będzie z tym problemów a poza tym do nie należe do szałaputów któży urywają wszystkie ruchome części w replikach

a przy dlugich seriach potrafi walnac syfon, szczegolnie przy ktoryms z kolei magazynku

aby to uściślić, czy da się szybko wywalić cały(23 kulkowy) magazynek bez syfonu? Jeśli mi sie uda to dokupie 2 magazynek i wtedy jak będe używał 1 to drugi będzie się ogrzewał

Pozdrawiam!

watpie zeby sila gazu miala jakiekolwiek znaczenie akurat przy tej usterce. Sila gazu ma wplyw na szybkosc ruchu wstecznego zamka, powrot nastepuje pod wplywem dzialania sprezyny glownej, a to przy ruchu powrotny nastepuje zatrzymanie zamka na zatrzasku

Racja, nie pomyślałem. Siła powrotu zamka będzie zbliżona, niezależnie od typu gazu. Czyli kwestia doboru materiału. Tak będzie się po prostu działo z każdym plastikowym zamkiem stykającym się z metalowym zatrzaskiem. Niezależnie od producenta i modelu... wcześniej czy później...

Ale na szczęście to tylko irytująca i łatwa do naprawienia "pierdółka".

Czy oprucz syfonowania mieliście jeszcze jakies problemy z tym gunem?

He... 1:1 Navy... :wink: - w 17-tce nie ma zmiany rodzaju ognia...

Z San Marino jechały co prawda 2 Glocki, ale tylko Twój to 18C...

Adam - innych wad nie znam, bo nie ja używam tego egzemplarza.

Syfony słyszę lub widzę gdy właściciel (Markus) używa tego Glocka w naszych strzelankach. Temperatury przy, których to się działo nie były nigdy jakieś specjalnie niskie, strzelamy gdzieś od połowy marca, a te sytuacje (gdy byłem ich świadkiem) miały najczęściej miejsce w budynkach, w których ganiamy gdzieś tak od maja. Poniżej 10 stopni to napewno nie było, a wątpię czy zdarzyło się poniżej 15.

Z innych "historii" - na "Tommygun Party" w Wędrzynie nastąpiło samoistne "wypięcie" magazynka z tego Glocka w trakcie akcji... Na szczęście znalazł się. W tym wypadku nie wiem jednak czy to "zasługa" za lekko chodzącego przycisku zwalniania magazynka czy niedopasowanej do broni kabury. W tym pierwszym wypadku to by była wada (czy może raczej chyba dość częsta "cecha" w pistoletach ASG - podobne kłopoty ma u nas Gareth właściciel beretki z WA).

Chłopaki radzą sobie różnie. Markus zakleja magazynek plastrem, Gareth nie nosi go w broni gdy biega z nią w kaburze. W obu przypadkach "rozwiązania zastępcze" sprawdzają się, bo bronią podstawową dla nich są elektryki...

jeśli na zamku twojego glocka jest napis Viper to jest to glock KWA(Taiwan) który jest z tych zamych części z tym że bez oznaczeń fabrycznych

Heh. Tu przyznaję, że zabiłeś mi ćwieka... Przy najbliższej okazji przyjrzę się dokładnie 17-tce Markusa. Do tej pory byłem przekonany, że oba Glocki, które wtedy przyjechały z S.M. to produkcja KSC. Może zbyt się zasugerowałem tym TMP...

-

moj jest KSC :)

aby to uściślić, czy da się szybko wywalić cały(23 kulkowy) magazynek bez syfonu? Jeśli mi sie uda to dokupie 2 magazynek i wtedy jak będe używał 1 to drugi będzie się ogrzewał

http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?p=32364#32364

He... 1:1 Navy... :wink: - w 17-tce nie ma zmiany rodzaju ognia...

Z San Marino jechały co prawda 2 Glocki, ale tylko Twój to 18C...

ale ja od samego poczatku pisze o 18-ce, bo o nia bylo pytanie w pierwszym poscie :P

nastąpiło samoistne "wypięcie" magazynka z tego Glocka w trakcie akcji...

ja nigdy nie mialem takiego zdarzenia

W tym wypadku nie wiem jednak czy to "zasługa" za lekko chodzącego przycisku zwalniania magazynka czy niedopasowanej do broni kabury.

w takim przypadku najczesciej jest to wina wlasnie kabury, vide nasze WISTy w Afganistanie :)

Chłopaki radzą sobie różnie. Markus zakleja magazynek plastrem

a co zrobic jak sie ma kilka magazynkow? :)

W tym wypadku nie wiem jednak czy to "zasługa" za lekko chodzącego przycisku zwalniania magazynka czy niedopasowanej do broni kabury.

w takim przypadku najczesciej jest to wina wlasnie kabury, vide nasze WISTy w Afganistanie

Najczęściej, nie znaczy zawsze. :wink:

Z tego co wiem, to Gareth przy swojej beretce po pierwszym zagubieniu (na szczęście chwilowym - jak i przy następnych przypadkach, to nie był raz) magazynka podciął kaburę w miejscu gdzie zachodzi na przycisk zwalniania go. Nie pomogło... :|

Po prostu trzeba sobie jakoś radzić... jak nasi wojacy z Wistami... (właśnie ukazało się bardzo ciekawe porównanie Wista z P99 i Glockiem 17 w "STRZALE" - no i wyszło, że jego największą wadą - obok pracy spustu i skomplikowanego rozkładania - jest... cena).

Chłopaki radzą sobie różnie. Markus zakleja magazynek plastrem

a co zrobic jak sie ma kilka magazynkow?

Zrywać plasterek przy wymianie, później naklejać przed ponownym włożeniem do broni kabury? :wink:

Nie bez przyczyny napisałem, że dla obu właścicieli pistoletów gubiących magazynki, te gnaty są tylko "bronią ostatniej szansy".

W takim wypadku postawiłbym na rozwiązanie Markusa - nie traci czasu na wkładanie magazynka w broń, a ma te 20-parę kulek w zapasie jak mu w elektryku skończą się kulki/padnie bateria/ktoś trafi w broń...

Ja tam się oczywiście cieszę, że nie gubię magazynka z mojej beretki... :)

Za to kiedyś zgubiłem ją całą, ale to osobna historia, na szczęście również z happy endem... :)

-

(właśnie ukazało się bardzo ciekawe porównanie Wista z P99 i Glockiem 17 w "STRZALE" - no i wyszło, że jego największą wadą - obok pracy spustu i skomplikowanego rozkładania - jest... cena).

czytalem :) z TEGO GLocka i P99 co na zdjeciach sa to ja nawet strzelalem :) z G17 to nawet przedwczoraj :)

a zobacz sobie jeszcze to :D

Ja tam się oczywiście cieszę, że nie gubię magazynka z mojej beretki...

o, to mozemy twierdzic ze przypadki gubienia magazynkow to ewidentna wina niezdarnosci uzytkownikow :D

Za to kiedyś zgubiłem ją całą, ale to osobna historia, na szczęście również z happy endem...

:lol: :lol: :lol:

Navy:

O co chodzi z tym linkiem http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?p=32364#32364 :?: (tam nic nie ma o syfonie)

wyczytałem tam tylko że twój glock miał średnie osiągi ze względu na niewyregulowany hop-up. Czy już sobie z tym poradziłeś. Jeśli nie sprawi ci to problemu to porównaj zasięg i celność do dowolnego modelu jaki posiadasz(np. elektryka).

Riter:

Jaka jest pojemność magazynka w Glocku 17(na FA piszą że 15 kulek a na jakiejś zagranicznej stronie czytałem że magazynki w 17 i 18c są takie same(23 kulki))

O co chodzi z tym linkiem http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?p=32364#32364 :?: (tam nic nie ma o syfonie)

uffff

cieszko sie z Toba rozmawia

a przeczytales do konca? jest tam link do dwoch filmikow... 50 kulko magazynek oprozniony w jednej serii bez syfonu.

a o syfonie pisalem w tym watku, wyzej

wyczytałem tam tylko że twój glock miał średnie osiągi ze względu na niewyregulowany hop-up. Czy już sobie z tym poradziłeś.

a ja nie musze nic radzic, po prostu nie chce mi sie go regulowac, nie widze takiej potrzeby jesli Glocka uzywam na dystanse do 10m

Jeśli nie sprawi ci to problemu to porównaj zasięg i celność do dowolnego modelu jaki posiadasz(np. elektryka).

jelsi kiedy ustawie hop-up to moge

Tutaj jest sesja foto mojego Glocka - wyraznie widac brak jakichkolwiek oznaczen z oryginalu, jest za to wybity "Made in Taiwan"

Jaka jest pojemność magazynka w Glocku 17(na FA piszą że 15 kulek a na jakiejś zagranicznej stronie czytałem że magazynki w 17 i 18c są takie same(23 kulki))

magazynki sa takie same - 20-kilka kulek. 17-nabojowe ma oryginal.

Wielkie dzięki za wszystkie informacje! Naprawde bardzo mi pomogliście!

Navy: jak się uporasz z tym hop-upem to daj znać jak mają się osiągi twojej repliki!

Ritter:nie chce być nachalny więc jeś li sprawi ci do zbyt duży problem to nie pisz ale może ten G17 z waszej drużyny z hop-upem miał wszystko wpożądku i mugłbyć napisać coś o zasięgu?

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki!

P.S. Dlaczego na tych filmach groń jeszcze klekocze mimo że zamek jest już w tylniej pozycji(może to tylko złudzenie)?

P.S.2 Co się stanie gdy pociągniemy za spust w momencie gdy zamek jest zablokowany w tylnim położeniu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...