dark_griph Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Szukałem i nie znalazłem, a więc: Ostatnio wpadł mi do głowy pewnien pomysł: przerobić (skrócić) MP5A5 tak, zby wyszła MP5K. Niestety nie wiem jak się do tego zabrać... Kiedyś na allegro widziałem samo body do MP5K przerobione ze "zwykłej" MP5, więc chyba da się coś takiego zrobić. Tak wię, kto coś takiego zrobił? Nie daje mi spokoju jedna sprawa: dlaczego w MP5K TM jest GB v.3 a w "normalnych" MP5kach v.2? Jak wygląda sprawa akumulatorka: normalnie chyba używa się stick'ów (takie "patyki") - da radę włożyć taki do body z MP5 Cymy? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Dlaczego w Kurzu jest GB v3? Głównie dlatego, że v2 wypełnia body od góry do dołu, a V3 zostawia trochę miejsca na górze - i tam właśnie ląduje bateria. Tak by podpowiadała logika. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Czyli wraz z przeróbką zaczyna sie kaszana bo nie masz gdzie wsadzić batki. Wogóle wydaje mi się dziwnym taką mp5 przerabiać. Do cqb jest dość krótka, a na boczną to mi sie wydaje że zbyt mało poręczne, to juz lepiej zamiast w przerabianie tego zainwestować w glocka elektrycznego. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted March 21, 2007 Author Report Share Posted March 21, 2007 Z pierwszym całkowicie się zgodzę: "kaszana, bo nie ma co z baterią zrobić". Kiedyś widziałem repliki z baterią schowaną w specjalnej kieszonce na pasie nośnym; kable były wszyte w pas. Jakkolwiek w wypadku Kurz'a to chyba jednak nie jest najlepszy pomysł (...). Co do zastowsowania: miałem po prostu taki pomysł i próbowałem się dowiedzieć czy to jest możliwe i ile by to ewentualnie kosztowało. Po co? Żeby mieć dobrą broń boczną. Ja uważam, że na broń boczną nadaje się tylko pistolet maszynowy - taka moja indywidualna preferencja. Co do Glocka - jak dla mnie magazynek ma za małą pojemność i zbyt wolno sie go wymienia. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Kiedyś widziałem repliki z baterią schowaną w specjalnej kieszonce na pasie nośnym; kable były wszyte w pas. Jakkolwiek w wypadku Kurz'a to chyba jednak nie jest najlepszy pomysł (...). Widziałem takie rozwiązanie w Kurzu. Chyba się sprawdzało. Niestety tylko mi mignęło kiedyś przed oczami. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 ew puszka na laser :))) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 W Kurzu? Proponuje rozwinąć swoje zainteresowania w kierunku języków, a w tym wypadku języka niemieckiego. Kurz = mały/krótki. Do tego, w jaki sposób chcesz ją na nim zamontować? Bez sensu pomysł imo. Można zawsze "walić estetykę" i baterię przykleić za pomocą taśmy klejącej do body. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Drogi AnR ;) Moje słowa były dobitnie ironiczne, znam mniej więcej język niemiecki nie musisz Mi tłumaczyć, co znaczy Kurz Więc proszę nie stosuj w moją stronę uwag odnośnie nauki dużo jej poświęcam i jest to temat, który Mnie bardzo drażni. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts