Imashel Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 (edited) Kamill, rzuć okiem na to. Nie jest piękne (choć są różne kolory), ale poczytaj co o nim mówią. http://ngt.pl/forum/?p=readTopic&nr=4683&iPage=1 A tu masz wiele innych, miłej lektury. http://ngt.pl/4_Bluzy.html Edited October 7, 2007 by Imashel Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Ja ze swojej strony mogę polecic Polar WP. Bardzo ciepły, wygodny, fajnie wygląda no i WP ;) Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 A może ma ktoś ten nowy polar Helikona? Opinie? http://allegro.pl/item250592746_polar_heli...y_nowosc_m.html Quote Link to post Share on other sites
Kamill Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Dzięki za odpowiedź. Co do Quechua Forclaz 50 light to jest on dosyć cienki i myślę, że mógłby się nie sprawdzić. Polar WP...? Z tego co się dowiedziałem to 400-tka, więc gruby misiek. ;-) Sam nie wiem jaka grubość byłaby najlepsza do konfiguracji jaką podałem, 300? Zna się ktoś na tym? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 100-200 Classic na bluzę, 300 Classic już spoko kurtka. Nowości i wszelkie wymysły odpowiednio klasę niżej (np. 200 da komfort koło 300) Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 http://ngt.pl/631,Quechua-Forclaz-200-full-zip.html Tutaj masz grubszą Quechua'e. Ja używam 200 od TNF'a i jest akurat, nie za gruba nie za cienka. Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Thermal Pro ;) Ma wyższe parametry przy zachowaniu tej samej wagi (w porównaniu do np. 200`ki) Śmigam teraz w poloconym przez Darknessa Heliumie Hi-Mountaina. Daje rade! 100 jako lekkie ocieplenie, 200 optymalnie :) 300 to już masz grube polary, nie będą takie uniwersalne. Quote Link to post Share on other sites
Kamill Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Thermal Pro ;) Ma wyższe parametry przy zachowaniu tej samej wagi (w porównaniu do np. 200`ki) Śmigam teraz w poloconym przez Darknessa Heliumie Hi-Mountaina. Daje rade! 100 jako lekkie ocieplenie, 200 optymalnie :) 300 to już masz grube polary, nie będą takie uniwersalne. Czyli polar WP odpada definitywnie...To jest 400, dobrze myślę? Wybiorę coś między 200, 300... ciekawi mnie helikon, ale brak opinii, a firma nie odpowiada na maile... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Ty sie nie patrz jaka firma tylko jaki materiał. Chińszczyzna i polsko-włoski noname nie dadzą ci tego samego co Malden Mills czy Pontetorto. Nie masz gwarancji jakości wykonania. Nie dziwi cię, że część tych polarków jest 400? Bo dopiero przy takich grubościach doganiają renomowaną konkurencję jeżeli chodzi o właściwości termiczne itp. Innymi słowy - kup grubości 200 byle z oryginału. Osiągniesz najlepszy stosunek waga/cena/ciepło/użyteczność. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Kamill, może coś z takiego? http://www.8a.pl/index.php?str=prod_big&am...=46&subkat= Quote Link to post Share on other sites
fedor Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Kamill, może coś z takiego? http://www.8a.pl/index.php?str=prod_big&am...=46&subkat= Za tę cenę raczej nie znajdzie się nic lepszego, niestety zostały tylko XS i XXXL :???: Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Za tę cenę raczej nie znajdzie się nic lepszego, niestety zostały tylko XS i XXXL :???: Fakt, nie zwróciłem uwagi. No chyba, że trafiłem w rozmiar kolegi ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kamill Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Ja ze swojej strony mogę polecic Polar WP. Bardzo ciepły, wygodny, fajnie wygląda no i WP ;) Stanik, a masz jakieś zdjęcia swojego polarka, albo może ktoś z PJS-u ma, bo nie mogę znaleźć. :roll: Ew. może powiedz mi czy polar ma ściagacze na rękawach i kołnierzu, ile i gdzie ma kieszeni. Będę bardzo wdzięczny. ;-) pozdrawiam, Kamil Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Ściągacze na rękawach,dodatkowo można go ściągnąć u dołu, dwie kieszenie na wysokości pasa zapinane na zamek błyskawiczny. Quote Link to post Share on other sites
Kamill Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Ściągacze na rękawach są regulowane, czy "raz ściągnięte"? ;-) I jak tkanina we wstawkach/wzmocnieniach? To bawełna, czy co to? K. Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Ściągnięte na stałe, ale bez tendencji do nadmiernego rozciągania się. Materiał we wstawkach wygląda na bawełnę, jest umieszczony na łokciach i ok. 1/4 wysokości pleców. Jeśli będziesz miał szczęście, to może trafisz na zielony polar, ale to rzadkość. Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Fotek swojego polara nie mam, bo w tej chwili polarek został na stancji, ale masz tu inną fotę: Jak pisał Soman jest także wersja zielona oraz czarna z czarnymi wstawkami. Widziałem także pustynne wstawki ale nie wiem czy te polary pustynne są kontraktowe. Quote Link to post Share on other sites
Kamill Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Wielkie dzięki, a jakbyście mi powiedzieli jaką macie gramaturę na metce czty gdziekolwiek to byłbym zachwycony. Chcę potwierdzić oryginalność polaru, który kupuje, bo słyszałem właśnie, że wszystkie 400-tki z allegro to podróba i nigdy nie szyto z takiej tkaniny, a przynajmniej nie powszechnie. pozdrawiam, K. P>S Te pustynne z allegro to prawie na pewno "podróba". ;-) Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Czarna z czarnymi wstawkami to tzw. windstopper. Do kompletu są spodnie. Quote Link to post Share on other sites
Bobicz Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 (edited) Potrafi ktoś zweryfikować oryginalność tego polskiego polaru: http://allegro.pl/item260991341_polar_wojs...rozmiar_xl.html ? Wygląda mi na produkcje KAMA, lecz nie dostałem informacji od sprzedawcy, kto jest producentem, a na fotce metki, o którą poprosiłem jest jedynie rozmiar... Natomiast te polary na Allegro ze wstawkami na całe łokcie na pewno nie są oryginalne. Dodaję fotki od sprzedającego: Edited October 26, 2007 by BobSopot Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Szukam opinii użytkowników podanych poniżej polarków: POLAR ACTION GEAR firmy HELIKON WOJSKOWY POLAR FRANCUSKI ORYGINALNY Chciałbym coś co mógłbym nosić jak kórtka latem (dlatego kolor ma być zielonopodobny ;-) i w zimę jako podkład pod kurtkę. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Polar francuski jest krótki i ciepły. Za krótki i za ciepły:D Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Ja miałem podróbę (miltec) polaru francuskiego. W zasadzie to dalej mam, ale nie noszę. Przez większą część jesieni i zimy 2007 chodziłem właśnie w tym polarze + podkoszulek bawełniany. I było ciepło. Chyba, że złapał mnie silny wiatr. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Żeby nie zakładać nowego tematu pozwolicie, że odgrzebię. Mianowicie chodzi mi o różnicę jaka jest między Polarem firmy Peckham w CB zakontraktowanym dla USMC, z materiału Polartec 300 a polarem opracowanym na potrzeby systemy FROG również w CB i również Peckhama i również dla USMC. Chodzi mi głównie o właściwości termiczne i oddychalność. Różne źródła mówią, że ten polarek FROGowy jest na prawdę bardzo ciepły, ale czy tak samo ciepły jak Polartec 300? Mógłby ktoś zweryfikować moje spostrzeżenia i porównać względnie te polarki? Z góry dzięki, pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Polar wchodzący w skład FROGa to Polartec PowerDry FR, utkany w charakterystyczną kostkę/gofra (grid). Termikę zapewnia na poziomie Classic 200 przy grubości zbliżonej do Classic Micro (czyli Polartec 100). http://www.polartec.com/assets/252/POL_Mil...h_HI_111009.pdf Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts