Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Metal body:z czarnego na srebrne...

Recommended Posts

Witam.

Mam Black Eagla M6 który ma mały defekt na lufie czyli odprysk czarnego lakieru. Spodobały mi się karabiny ze srebrną lufą i pomyslałem o usunięciu całego czarnego lakieru z metalowych części. Czy jest jakaś szybka metoda poza tarciem papierem sciernym?

I ogólniew czy takie części bez lakieru zaczną rdzewieć od dotyku lub deszczu ?

Spróbuj użyć rozpuszczalnika. Jak tym nie zejdzie to pozostaje zdzieranie/piaskowanie.

Więlszość elementów tam jest aluminiowa, więc o rdzewienie ne musisz się martwić, ale wypadało by goły metal zabezpieczyć jakoś przed utlenianiem, np. bezbarwnym lakierem.

Tak samo ze śrubkami, bo to są jedyne elementyt, które tam mogą zmienić barwę na rudo-rdzawą ;)

Aż tak dużej grubości nie ma, bez obaw. Spokojnie możesz ściagnąć tą farbę, szczelin nie będzie. Zresztą, mając w pamięci m6 kumpla moge stwierdzić, że jest tak niedokładnie wykonane ze kilka szczelin w te czy wewte nic nie zmieni ;)

E na lufie w czasie boju itak będzie maskowanie. Coś w rodzaju ghile.

To po co to malujesz?

Temat sobie znaleźliście, czy usunąć farbę bądź oksydę? Kozłov, za nim założysz kolejny temat jaki kolor wybrać, weź zapytaj kolegów z kórymi strzelasz.

Litrości!! :poddanie: