PAT_Pinky Posted September 19, 2003 Report Share Posted September 19, 2003 Ja juz sie nie moge doczekac na zwykle demo a co dopiero na pelna wersję. A co w niej ? Na poczatku mial byc tylko Wietnam jako teren walki. Teraz doszła Afryka i jakis teren europejski. Nowe ulepszone AI botow, ulepszona walka w pomieszczeniach, zachowanie sie pojazdow latajacych. O wiele większy teren gry ! Sam nie wiem jak to mozliwe ale tez wiecej detali terenu i nie tylko. Łatwiejsza gra w sieci i mozliwosc dolaczania do misji w trakcie. Niestety nie zmieniono interface'u dowodzenia odziałem. Addony z OFP1 i Resistance beda podobno chodzily. Pozostaje nam tylko zacisnąć zwieracze i czekać. Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted September 20, 2003 Report Share Posted September 20, 2003 Uh, oh, mniam mniam :) BTW Pinky, czego chcesz od interfejsu dowodzenia? Zły nie jest... może móglby być lepszy, ale chyba tylko wtedy, gdyby zastosowano rozpoznawanie komend głosowych :) Typu -"No k**wa zap**** za to drzewo ale już!!!" -"I don't understand the order, Sir" :D Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted September 20, 2003 Report Share Posted September 20, 2003 Flashpoint jedyneczka miał teren bardzo biedny pod względem detali. Dowód: chodzi w miarę płynnie na voodoo 3. Przykład gry z dużymi planszami+ pełnia detali: Stalker. Pisany pod Geforce FX 5800. Co nie zmienia faktu, że na flaszpointa dwujeczkę czekam z utęsknieniem. Mam nadzieję , że polepszą kolizje między obiektami, kto próbował przewieść dżipa w czinuku (uh47?) , ten wie o co mi chodzi. CO się tyczy addonów - w ostatnich miesiącach pojawiają się coraz piękniejsze perełki - np. wszytkie modele broni high detail oteksturowane w rozdzielczości 2000 pixeli. Voodoo już tego by nie uciągnęło. Różnica jak między cybergunem a metal body. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 16, 2004 Report Share Posted January 16, 2004 I ma być to opaarte na VBS Tactical Trainer czyli temu symulatorowi co używa U.S. Army. Swoją drogą to chyba on się z jedynki wziął? Quote Link to post Share on other sites
Ssak Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 TAK.VBS wziols sie od ofp. Weldug mnie gra nie ma rownych ale powinni dopracowac poruszanie sie piechoty- tzn dokladniejsze ruchy w budynkach itd. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 A wiadomo już kiedy wyjdzie OPF 2 ? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 Ma wyjść w pierwszej połowie 2005 roku. Tak pisali na stronie w ostanim newsie na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 No to kurcze pozostaje nam czekac do usranej smierci i zbierac kase na lepsze sprzety :) bo na tych wrakach co teraz mamy to nam raczej nie pociagnie :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 14, 2004 Report Share Posted March 14, 2004 Myślę że panowie z Bohemia Interactive nie zrobią jakiejś graficznej błyskotki z serii "twój komputer na pewno tego nie pociągnie" tylko skupią się na realiżmie. Nie maił bym nic przeciwko gdyby w drugim OFP grafika byłaby tylko lekko ulepszona ale skupiono się właśnie na fizycznym aspekcie, dopracowano sztuczną intelincje, poruszanie się na małych obszarach oraz więcej animacji pojazdów (takie jak choćby w addonach) czy możliwość zamiany standardowych addonów na dodatkich zrobione przez amaatorów a często o wiele lepsze od firmowych. Fajnie by było poszaleć w kampanii jako Gastovski nie tylko z SD6 ale i z innym sprzętem. Może nie do końca jak na tamte realia aktualnym ale urozmaiciło by to rozgrywkę. Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted August 2, 2004 Report Share Posted August 2, 2004 Ja już zaczynam zbierać kasę na upgrade kompa, bo obecny nie da rady z OFP2, a to muszę mieć. Po prostu muszę. I tak samo jak Procent liczę na poprawienie realizmu a nie graficzną perełkę. Quote Link to post Share on other sites
Arturek Posted August 14, 2004 Report Share Posted August 14, 2004 Odswiezajac temat, jako ze i ja czekam z wielka niecierpliwoscią na OFP2 to niestety zimna woda na twarz.. OFP2 Comin Spring 2006 :| Oto najnowsza data przewidywanej premiery.. Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Pierwsza rzecz mam nadzieje ze tworcy nie pojda w kierunku, ktory po czesci nie slusznie obrali tworcy AA, tam to niedlugo nie pociagnie nawet FX5600 czy R9600. Po drugi dajcie znac jakby sie pojawily jakies demka bede bardzo wdzieczny. A tak przypominajac to miala sie ona ukazac na wiosne 2004, byleby nie bylo z nia jak z HL2, no bo ile mozna czekac. Quote Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Z HL2 to jeszcze nic w porównaniu do DNF. Quote Link to post Share on other sites
kAcAj Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 A tak przypominajac to miala sie ona ukazac na wiosne 2004, byleby nie bylo z nia jak z HL2, no bo ile mozna czekac. OFP2 ma sie ukazać w 2006 roku, to już jest jak H-L 2 (2 lata). A w 2003 mówili, że już kończą i szukają bugów w grze. Dość długo ich szukają. Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Tu jest skrin z HL3... to dopiero beda wymagania :| http://img24.exs.cx/img24/2053/HalfLife3.jpg ;) Co do AAO, Paull. Mam nadzieje, ze sie zdziwisz :). Kolejne wersje maja byc na kolejnch enginach UT. 2k3 i 2k4 wiecteoretycznie optymalizacja kodu powinna postepowac zgodnie z tym, co bylo w wymienionych gierkach. Czyli np za rok dalej powinno, teoretycznie, chodzic mi w miare plynnie... (XP1800, R9500pro, 780ddr) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Tu jest skrin z HL3... to dopiero beda wymagania :|http://img24.exs.cx/img24/2053/HalfLife3.jpg ;) e, cos nie tak. reka i lom to grafika 3D ale reszta to zwykle zdjecie Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 Tu jest skrin z HL3... to dopiero beda wymagania :|http://img24.exs.cx/img24/2053/HalfLife3.jpg ;) e, cos nie tak. reka i lom to grafika 3D ale reszta to zwykle zdjecie ROTFL! OMFG Foka... To jest po prostu zdjecie! Taki dowciap... Oj, ciezke poczucie humoru ;) Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 8O ale LOL foka :D nie dość ze fotka to żart, to jeszcze łom i ręka tez są prawdziwe :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 21, 2004 Report Share Posted December 21, 2004 :lol: tak to jest jak sie wiecej czasu spedza w zyciu rzeczywistym niz na graniu ;) ostatnio w co gralem to chyba SWAT3 i OFP :) a co do grafiki to lom i reke na takim poziomie da sie renderowac. srodowisko nie :) Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 ...Czyli np za rok dalej powinno, teoretycznie, chodzic mi w miare plynnie...(XP1800, R9500pro, 780ddr) Trzymam cie za slowo. Ale z tego co zauwazylem na klanowym forum to juz sie robi lipa i ponoc przy 2.4 moge miec ostre problemy z graniem (1,7XP, R96, 512/400MHz) Bo i przy 2.0.1 (czyli to co ostatnio gralem) na nowych mapkach juz chodzilo ciezko. :D Quote Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 Ale o to wlasnie chodzi, ze teraz kod gry jest zupelnie niezoptymalizowany. Choc jeszcze od 2.0 jest tylko lepiej (choc niestety jest to jedena z niewielu rzeczy ktora sie poprawia...). Przy wlaczeniu do gry nowego enginu mozna liczyc na to, ze kod zostanie odpowiednio zoptymalizowany, tak, ze gra nie bedzie miala gignatycznych wymagan przy sredniej jakosci. Przykladem, wedlug mnie, dobrze zoptymalizowanej gry jest HalfLife2, gdzie mimo bardzo dobrej grafiki, mimo ciezkiej fizyki gra chodzi mi maksymalnie plynnie. No, ale pora zakonczyc OT. Moze w koncu ktos cos o OFP 2 napisze? :> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts