yogurt Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 ostatnio po przejściu Company of Heroes naszła mnie ochota na zagranie w jakiegoś RTS'a ale osadzonego w naszych realiach. Znacie może jakieś tytuły ?? Quote Link to post Share on other sites
chomic Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Joint Task Force. Grałem kiedyś w demo i powiem, że niczego sobie. Niestety wciąż to zupełnie inna liga. Quote Link to post Share on other sites
ntsc Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Nie widziałem nic takiego dobrego z RTS'ow, ale polecam nowego Command & Conquer 3 Tiberium Wars lub coś co bardzo lubie czyli coś z innej beczki czyli Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Zobacz sobie Act of war Quote Link to post Share on other sites
Shadus Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 No też polece Tiberium Wars bo całkiem niezłe są ;) No i jeszcze trochę może Original War, który na zawsze pozostanie u mnie mistrzem :D Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Tak jak wspomniał TOLDI - Act of war (i dodatek do niego - High Treason), to wg mnie dużo lepszy RTS niż szeroko reklamowane C&C/RA. Pseudo fabuła nie sprawia wrażenia jakby była robiona dla 12 latków jak to w grach EA, grafika "realistyczna", sprzęt bojowy również (no nie cały..:)). Polecam! http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=3813 Żal człowieka ogarnia, że rynek masowy opanowany jest przez takie produkty taśmowe z EA jak "nowe" C&C czy BF2k. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted May 8, 2007 Author Report Share Posted May 8, 2007 (edited) Właśnie Act of war to jest to o co mi w dużym stopniu chodziło. Żal człowieka ogarnia, że rynek masowy opanowany jest przez takie produkty taśmowe z EA jak "nowe" C&C czy BF2k. Ale nie mogę się zgodzić że BF2 był zły bo gra jest dalej powalająca no ale co do BF2K to już racja. Edited May 8, 2007 by yogurt Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Pamiętam jak kiedyś jakieś 2 lata temu sie napalałem na tą gierke (Act of war) i nigdzie jej nie było... wogóle jakoś dziwnie że o niej nie słychać bo grafike ma przepiękną. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 (edited) BF2 był do pewnego momentu (patche) bardzo dobry, zresztą grze w niego poświęciłem kawał miło spędzonego czasu... BF2142 to dno. Act of War podobno kosztuje 49zł. Edited May 8, 2007 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 World War III Black Gold jest całkiem fajnym RTSem. Ale lepszym powinien być Close Combat z modami współczesnego pola walki (choć namietnie grywam w 2go wojenne CC). Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Właśnie przed chwilą grałem w Act of war ta gra jest wymiataka zabijaka !! Już 1 misje w miescie co trzeba było eskortować dyplomatów mnie rozwaliły na kawałki i ten skandujący tłum... marzenie a wstawki filmowe z prawdziwymi aktorami sprawiają że myśle że naprawde uczestnicze w tych akcjach... SUPER GRA POLECAM Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 (edited) Nadchodzi bardzo ciekawy tytuł, ultra dynamiczny RTS (bez rozbudowy bazy): World in Confilct http://www.worldinconflict.com/index.html Gra jest już dostępna w pseudo "zamkniętej becie", tak więc uzyskanie [legalne!] CD-KEYA, nie powinno być zbyt trudne. Polecam, ci sami autorzy stworzyli Ground Control, jedną z ciekawszych gier gatunku... a to ma być dużo lepsze, no i dzieje się w ulubionym przez wielu, okresie zimnej wojny. Edited May 31, 2007 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted June 8, 2007 Author Report Share Posted June 8, 2007 World in Confilct zapowiada się całkiem całkiem. PrezesOi jak gdzieś dorwiesz tego CD-Key'a to daj zanć jak gra się sprawuje w czasie rozgrywki Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Jagged Alliance 2!!! :D Tę grę można przechodzić i ze 100 razy; a zawsze się gra równie przyjemnie :) Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Jak już padł JA2 to i Brygade E5 pomimo bugów bym wymienił tylko czy to dalej RTSy? :) Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 E5 to w sumie RTS, w końcu tam jest RealTime z aktywną pauzą... szkoda tylko że po pewnym czasie gra robi się schematyczna. Ze swojej strony polecam Alfa : Antiterror LINK, ale czy to jest RTS trudno mi powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 (edited) World in Confilct zapowiada się całkiem całkiem. PrezesOi jak gdzieś dorwiesz tego CD-Key'a to daj zanć jak gra się sprawuje w czasie rozgrywki Teoretycznie, tych którzy uczestniczą w "zamkniętej becie" WiC, obowiązuje klauzula poufności, nie wypowiadania sie na temat tej gry gdziekolwiek poza wyznaczonymi forami. Z tego też względu nie mogę napisać, że grafika jest wspaniała, rozrywka wymusza grę zespołową (samotnicy nie mają co tam szukać), klimat jest bardzo dobry (wysoki "realizm" jak na rts), a ogólny obraz można by podsumować zwrotem "gra od graczy dla graczy", czyli bliska ideałowi. Ptaszki ćwierkają, że to będzie multiplayerowy hit, którym zainteresowały się klany typu dignitas. No i inne :roll: P.S Kto nie widział 3 taktycznych pocisków nukleranych uderzających równocześnie w małe amerykańskie miasteczko, naprawdę dużo traci ;) Edited June 12, 2007 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 (edited) Niedoścignionym wzorem i mistrzem zawsze będzie pierwszy RED ALERT! :) Edit: Prawie w naszych realiach ;) Edited June 12, 2007 by HubertNapierala Quote Link to post Share on other sites
mjr_nicpon Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 heh ja to tam zakochałem sie w codename panzers faza druga...a czemu? bo czołgi wroga można tak podgrzac miotaczami że załoga z nich wyskoczy i potem nawet jak przeciwnik lepszy sprzęt ma to przechwycić się go da... czyż to nie wspaniałe? oczywiście gierka terz swoje wady ma... ale pomysł jest dość ciekawy :killer: Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts