regal Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Witam prosił bym o opis magazynków jakich używacie w swojich M15 . Chodzi mi o firme , wykonanie , czy latają w gnieździe itp. Chciałbym kupić to : http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1192 lub http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1754 albo http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=580 , ogólnie wolał bym low-capy (real-capy też) albo mid-capy. Z góry dzięki Pozdro Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 (edited) LowCapy CA siedza slicznie w gniezdzie i podaja bez problemu ^_^. A sa drozsze od P&J tylko o 10 zl. Edited May 26, 2007 by maxavelli Quote Link to post Share on other sites
adek Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Magi z P&J są dobre, bardzo (czytaj "za") dobrze siedzą w gnieździe.. Ja musiałem trochę spiłować by szybciej przeładowywać. Ale nie zacinają się i nie miałem żadnej awarii. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Mam 6 low capów P&J siedzą bardzo dobrze żadnych ruchów przód tył czy też na boki i bardzo dobrze podają Polecam jak najbardziej :) Quote Link to post Share on other sites
regal Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1754 A ten ? Jest z metalu ale czy podejdzie ?? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Ja używam w swojej emce 8 low-capów P&J i bardzo je sobie chwale. Odpowiednio zadbane nigdy mnie nie zawiodły. Siedzą ładnie, mają ładną czarną barwę i są jak na razie bezawaryjne. Polecam! Quote Link to post Share on other sites
regal Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 Lepiej kupić P&J-y czy low-capy CA ?? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 P&J też są dobre i to moim zdaniem nawet bardzo więc nie wiem czy jest sens płacić więcej. Ale decyzja należy do ciebie ja ci polecam P&J. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Koleś zakupił mid-capy MAG do swojego M15. I śmigają jak złoto-zero problemów. Chociaż niektórym może przeszkadzać że są plastikowe. Quote Link to post Share on other sites
regal Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 No wiesz metal M15 to metal magi - klimat. To pewnie będe brał low-capy CA na Specshop-ie bo po 49zł chodzą :P. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Ja mam low capy P&J, używam ich do repliki P&J i CA, i zarówno w jednym jak i drugim siedzą stabilnie, i bardzo ładnie podają kulki. @Regal a czysto ekonomicznie: CA: 5x49=245 zł P&J 6x39= 234 zł Jeden magazynek więcej a i na przesyłke jeszcze starczy, w cenie 5 magazynków CA Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 a wie ktoś jak siedzą magazynki P&J i CA w replice Marui? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Oczywiście wiem, że będziecie bronić CA, ale moje PJ są całkowicie bez awaryjne, nigdy nie musiałem nic piłować. "skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?" Quote Link to post Share on other sites
noah Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 no to ja z kumplem chyba trafilismy na felerną serię ( P&J), bo z tymi magamy miesliśmy/mamy problemy... Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 A jak ze STARem? Podaja bez problemu do M15 CA? Dokładniej chodzi o 30-kulkowe. :poddanie: :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Ja kupiłem 2 magi i obydwa nie chciały wchodzić do gniazda do m15 od CA. Musiałem je ostro spiłować ale i tak nie było to to. Natomiast kolega miał 4 takie magi i wszystkie mu śmigały. On kupował w lutym ja w maju więc może inna partia. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Aha. No ale podaja mu bardzo dobrze mam przez to rozumiec? Zero problemow? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Zależy kogo pytasz? Jeśli mnie to z tego co pamiętam można było wystrzelić na auto całego maga beż żadnego pustego strzału ale ręki nie dam sobie uciąć. Spytam się go albo zrobimy mały test i wtedy napiszę. A i przypomniało mi się że miałem też krótkie real cap'y do emki bodajże STAR'a - podawały bez problemy. Miałem także jednego mid cap'a długiego - ten hu***ec to ciał niemiłosiernie ale po rozłożeniu go (a raczej rozcięciu) i przesmarowaniu i przeczyszczeniu było już ok. Zaletą tych magów było to że nie kolebotały się w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 OK, dzięki. To jak mozesz. Zrob ten test z kolegą. I jeszcze jedno, czy po dostaniu maga trzeba jakos ładowac po 10-20kulek i rozładowywac jak w przypadku low-cap'ow i mind-cap'ow? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=467 ? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Ok dowiedziałem się od kumpla co i jak. Więc na batce 9,6v oraz stockowej sprężynie można było wywalić cały magazynek bez żadnego pustego strzału oraz zacinki. Tak samo oczywiście na 8,4v. Ale trzeba pamiętać o przesmarowaniu magów. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 JA mam Emke od g&g i maga stockowego. niestety lata on jak żyd po pustym sklepie. Gniazdo jest za duże czy też mag za mały?? WIem że CA magi są naprawde dobre i ślicznie siedzą Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 A ja wiem że po dłuższym czasie użytkowania hi cap/y CA mają zacinki, puste strzały i latają jak szalone ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jagdtiger Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Moje 4 magi od P&J przed smarowaniem nie podawały wszystkich kulek. Po przesmarowaniu chodzą bezawaryjnie. Problemu z dopasowaniem maga nie miałem, nic nie musiałem piłować. Niedługo na próbę i dla porównania dokupię 2 magi z CA. Quote Link to post Share on other sites
Nr48 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 JA mam Emke od g&g i maga stockowego. niestety lata on jak żyd po pustym sklepie. Gniazdo jest za duże czy też mag za mały??WIem że CA magi są naprawde dobre i ślicznie siedzą Gniazdo jest za duże, też tak mam. A co do magów CA to słyszałem jedynie negatywne opinie. Ale chyba na nie się i tak zdecyduje ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts