Menelutor Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Witam, ma już to ktoś?? http://www.taiwangun.com/?str=product&...e6f908e788e01f8 Wygląda jak jakieś ulepszone MP001, ponoć ma rozkręcany cylinder. Brzmi świetnie, ale jestem ciekaw, jak z możliwością tuningu. Ale dobrze, że Chinczyki nie próżnują.... Link to post Share on other sites
Odi Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Trochę krótka lufa imo :/ Link to post Share on other sites
Bodziej Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Ma ktoś moze jakieś dokładniejsze informacje dotyczące tej snajperki? Poniewaz szukam cegoś w tym zakresie cenowym. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Snajperka to minimum 2000 zł. Za 255zł to masz co najwyżej repliki z wyglądu przypominające snajperki o osiągach które nie dadzą Ci osiągów snajperskich. Nie będziesz miał przewagi nad AeG'ami, zwłaszcza upgradowanymi. A tego się wymaga od snajperki. Wiele razy było mówione na forum. Link to post Share on other sites
Menelutor Posted May 31, 2007 Author Report Share Posted May 31, 2007 Snajperka to minimum 2000 zł. Za 255zł to masz co najwyżej repliki z wyglądu przypominające snajperki o osiągach które nie dadzą Ci osiągów snajperskich. Nie będziesz miał przewagi nad AeG'ami, zwłaszcza upgradowanymi. A tego się wymaga od snajperki. Wiele razy było mówione na forum. Skoro więc było już o tym wiele pisane, to po co odgrzewasz temat i łapiesz kolegę za słówka? Większość z nas, jeśli nie wszyscy wie, jakie wymogi musi spełnić replika, żeby nazwać ją snajperką, więc nie ma sensu przerabiać tego N-ty raz. :) Tak nawiasem mówiąc to rzeczywiście wygląda trochę dziwnie z tą krótką lufą. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Kolega jest nowy, więc warto ostrzec ;) Link to post Share on other sites
Westie Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Popytam ludzi z HK, czy w tym kikucie można rozkręcić cylinder. W Wellowskiej AW'ce się da, w nowej partii MP001 też się da. Link to post Share on other sites
smoke Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 znajomy ma tą mb02kę i mówi że da się rozkręcic cylinder,jednak głowy nie daje :) Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Kolega jest nowy, więc warto ostrzec ;) A ja bede bronil mlodego, bo na dobra sprawe : DLACZEGO NIKT NIE OPIEPRZY KRAKMANA? W koncu to u niego w sklepie ta replika wpakowana jest do kategorii "Karabiny snajperskie". No, kto odwazny?! Niech caly WMASG napisze mu majle w tej sprawie - w koncu jest dupa wolowa, bo oszukuje klientow nazywajac MB02 "karabinem snajperskim". Prosze wiec o sprostowanie, jesli nie mam racji, moi drodzy... Link to post Share on other sites
Westie Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Producenta się czepcie, że kopiował G-Speca z odkręcanym tłumikiem i zapomniał dać gwintu na tą kusą lufę... Link to post Share on other sites
Menelutor Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 W koncu to u niego w sklepie ta replika wpakowana jest do kategorii "Karabiny snajperskie". Niech caly WMASG napisze mu majle w tej sprawie - w koncu jest dupa wolowa, bo oszukuje klientow nazywajac MB02 "karabinem snajperskim". Prosze wiec o sprostowanie, jesli nie mam racji, moi drodzy... Nie "oszukuje", a "stosuje chłit marketingowy" ;). Poza tym nie liczysz chyba na to, że Krakman czy inne sklepy utworzą na swoich stronach osobną kategorię na tego typu repliki pod nazwą "Tanie repliki - sprężynowe" czy "Airsoft dla zielonych" No, ale koniec tych off topów, jakiekolwiek nowe info o Wellu? Link to post Share on other sites
Westie Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Panowie, nie rozumiem zarzutów. Może u nas jest moda na "stock mazowiecki" - 430 fps w AEGu, ale skoro replika jest zbudowana tak, by dawać przewagę zasięgu nad stockowym elektrykiem (pominiemy zboczone osiągi JG), to można ją choćby z przymrużeniem oka nazywać "karabinem wyborowym", nie? Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 masz racje Westie...:) Sam sie zastanawiam czy nie wziasc tego jako miejski karabin parawyborowy... Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Ja mam ten karabin i spisuje się naprawdę nieźle. Dla osób, które chcą pobawić się w snajperów, a niemają za dużo pieniędzy to dobry wybór. To kopia VSR-10 G-SPEC TM'a więc wszystkie części do upgradu powinny pasować. Głowy nie dam. Link to post Share on other sites
Odi Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Cylinder jest rozbieralny? Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 (edited) Najprawdopodobniej tak. To bzdura,że np. w mp001 nie dało się go rozebrać. Wystarczyło sobie zrobić specjalny klucz do jego rozbierania. Ze swoją repliką nie próbowałem ale za jakiś czas to zrobię. Edited June 13, 2007 by sniper_tarzan Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Dobra wiadomość, cylinder rozbieralny :) Link to post Share on other sites
Timi Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 A możecie mi koledzy podpowiedzieć czy do montowanie tłumika zwiększy jej celność?? BO kupiłem ten karabin w zeszłym tygodniu, jest to moja pierwsza broń i dopiero się uczę wszystkiego o ASG Link to post Share on other sites
Odi Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Atrapa tłumika i dłuższa, precyzyjna lufa ;-) Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Dokładnie tak. Tylko, żeby zamontować tłumik potrzebna jest przejściówka, która kosztuje 58zł (tak 58 złotych za kawałek metalowego gówna) na asgshopie :poddanie: Link to post Share on other sites
Menelutor Posted June 21, 2007 Author Report Share Posted June 21, 2007 To prawda. Taka np przejściówka do m700 kosztuje 99 zł... szkoda gadać, ceny z kosmosu. Link to post Share on other sites
Odi Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Taką przejściówkę zrobi każdy tokarz za 10zł, często lepszej jakości niż firmówki ;-) Link to post Share on other sites
militarius5 Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 nie no bez przesady. Jak pytałem o przejściówke do Rugera Carbine to powiedział 35-40 zł Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 (edited) Ja jeszcze tylko myślę, którą lufe precyzyjną do tego wrzucić, bo raczej myślałem o tłumiku albo 200 albo 245mm. A lufa do VSR najdłuższa ma 43cm (bodajże). W stocku mam 30cm, a z tłumikiem wyjdzie najdłuższa 545mm. Jest mały problem... Edited June 21, 2007 by sniper_tarzan Link to post Share on other sites
men3L Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Drogo u was z tymi tokarzami :P Mi za 5tke zrobił stalowy gwint do AK-74 pod tłumik ognia z prawdziwka, bo jest niestandardowy (24mm), dodatkowo finezyjnie, bo zazyczyłem sobie "szyjki" wchodzącą na lufe wew. tak zeby zmieściła sie w lufe zew :P Dodaje to sztywności i mniejszy rozrzut jest. Link to post Share on other sites
Recommended Posts