Viamortis Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 I tak bezdyskusyjnie mniej awaryjna jest gieta Dlaczego tak uważasz? w dodatku customsi wymieniają w niej jedyne elementy godne wymiany A co mają wymieniać? GB na ICS? I wychodzi 100zł mniej a masz produkt "niezniszczalny" przez ok. 2 lata Wow. To zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Mi sie tak wydaje. Mi się wydaje, że źle Ci się wydaje. Chińczyki przecież mogą działac więcej niż 1-2 lata Pewnie. Ostatnio wydłużyła się w Chinach średnia długość życia ;). wystarczy po prostu wymieniac części To nie jest kwintesencja żywotności... Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Lepiej bym tego nie napisał ;]. Ja w mojej M4 jestem zmuszony po pewnym czasie wymienić komore HU i dystanser, ale puki co strzela ładnie. Tylko te cholerne low capy wypadające z gniazda... Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 W moim doświadczeniu zjawisko nie występuje, jeśli mocno dobijesz maga od spodu przy wkładaniu go do gniazda. Zawsze też można okleić górną część magazynka izolką. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 czy low cap P&J będzie pasował do tej repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Laureacie Wombacie! Oklejałem już wieloma rodzajami taśm zarówno magi jak i gniazdo czego efektem jest teraz jedynie poluzowanie się do tego stopnia blokad: wnętrze low-cap'a - "body" low-cap'a, że podczas wyjmowania z gniazda lubią się poprostu rozchodzić i kiedy to robię mam nagle 2 magi ;]. Aktualnie pracuje z rzepem tj. wkleiłem go do body i jakieś efekty są. Magi ładnie chodzą o ile się ich źle nie włoży. W tym problem, że nie zawsze udaje mi się je dobrze włożyć ;]. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 a ja ponawiam pytanie z mojego poprzedniego postu Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=Eghmv7b8Ksk&...feature=related taki mały smaczek :D Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Naszła mnie piekielna chęć doprowadzenia wszystkich wad i półwad mojej repliki do końca. Tym razem atakujemy serwis. Otóż doprowadziłem do tego, że wymienią mi moje krzywe części (je je je!) i (teraz ACHTUNG dla osób, które mają problemy z opadającymi magami) powiedzieli, że problem z magami może być również spowodowany przez komorę. Wyślę im więc ją. Jeśli to się sprawdzi będe w siódmym niebie, lecz znając moje szczęście z magami się nic nie zmieni ;]. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Riddick' date='4/9/2008, 17:15' post='843430']Naszła mnie piekielna chęć doprowadzenia wszystkich wad i półwad mojej repliki do końca. Tym razem atakujemy serwis. Otóż doprowadziłem do tego, że wymienią mi moje krzywe części (je je je!) i (teraz ACHTUNG dla osób, które mają problemy z opadającymi magami) powiedzieli, że problem z magami może być również spowodowany przez komorę. Wyślę im więc ją. Jeśli to się sprawdzi będe w siódmym niebie, lecz znając moje szczęście z magami się nic nie zmieni ;]. I myślisz, że im się uda? :mrgreen: Obawiam się, że usunięcie większości wad niestety wymaga po prostu bardzo dużo czasu - rozkładania, składania, przestrzeliwania itp. A serwis na to nie ma czasu. Też już w pewnym momencie psycha mi siadła i chciałem wysyłać do serwisu, ale w końcu samemu udało mi się doprowadzić do stanu używalności BOYia. A trwało to długo. Tym niemniej da się i po tym gun jest bardzo fajny - nic nie lata, nic nie stuka, powtarzalność przyzwoita i zasięg niezgorszy. Problem z magami oczywiście może być spowodowany przez komorę, bo to szyjka komory trzyma maga między innymi. Co prawda komora SRC i GP u mnie nie pasowała, ale chyba jednak zaryzykuję z King Armsem - uszczelnienie dodatkowo trzyma maga a i z gb być może lepiej spasuje. Jeżeli tylko wymiary będą ok :???: Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 (edited) Nie mam nic do zasięgu BOYI'a. Sam podczas jednej strzelanki przekonałem sie, że rzeczywiście ma power, gdy zmierzyłem się z PJ\BOYI po przeszczepie połowy części na lepsze, a ja mimo to dostrzeliwałem do niego kiedy on mnie nie łapał w zasięgu. Przez błogosławionego rzepa 2 z 4 magów siędzą w miarę dobrze. Do szału doprowadza mnie to, że czasami przez moją osławioną w tym temacie komorę HU BB'som nudzi się latać prosto... Edited September 6, 2008 by [PwT] Riddick Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Komora akurat jest tragiczna. Ale szczelność jest ok, i z tego co zauważyłem te części które Krakmani wkładają raczej ją obniżają - stąd może być taki rezultat. Może i są wytrzymalsze, ale stockowe to m120 wytrzymują więc w sumie jeden pies. Quote Link to post Share on other sites
joker22 Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Dziś podczas przestrzeliwania coś zaczęło mi się chrzanić na semi strzela od czasu do czasu automatem :???: Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Selektor Ci się zaczął chrzanić. Rozebrać - obejrzeć. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 a w moim M4 czasami nie podaje kulek na semi. Myśle że to wina hi-capa, ale nie sprawdzałem na low capie więc nie wiem. Czy ktoś mial podobny problem jak ja ? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 @ Rushek: Ja miałem ten sam problem co Ty, sprawdzałem później na low i midcapie i bez problemu kulki były podawane. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 a jakie uzywasz ? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 (edited) a jakie uzywasz ? Magi mam te, lowcapa miałem pożyczonego do sprawdzenia od kumpla, lowcap był bodajże CA EDYTKA: literówka Edited September 10, 2008 by Tebow Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Komora dzisaj dotarła. Ucieszony od razu ruszyłem po replikę aby zamontować nowe komorzysko. W paczce zabrakło tego plastikowego elementu, który zakłada się jak złoży się komorę z lufą i gumką do siebie. No nic, spróbujemy bez pomyślałem. Przez 30 minut (jak nie dłużej) zmagałem się z gumką Systemy, która nie chciała wejść do komory. Gdy to się udało (wszystko wyglądało OK) wychodzę szczęśliwy na balkon, zmieniam na SEMI iiii... Pif Paf! Kulki z zadziwiającą szybkością ślimaka pędzą na 5 metrów po czym szczęśliwe z dalekiego lotu lądują... Myślałem, że replika będzie ścigała się z kulkami, które jeszcze nie opadły. Rozłożyłem wszystko i spróbowałem ze starą, uszkodzoną lekko gumką. Działała tak samo jak przed wymianą na Systemę na starej komorze czyli - kulka leci sobie wporządku, średnio-niska celność. Magazynki opadają tak jak opadały. Napisałem maila do serwisu. Jestem bardzo ciekaw co mi odpiszą. Żałuję, że wogóle zaczynałem próbować udoskolanać tą replikę. Jakoś bym wytrzymał z tymi magami... Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 nasuwa się prysłowie : "Mądry Polak po szkodzie" Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Jeśli was to męczy to napiszcie. Informacje te publikuje dla potomnych ;]. Otrzymałem maila. Moc serwisu pragnie mojej repliki do naprawy ;]. Wyślę im, a co mi tam. Jak ma działać to czemu nie ;). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 A jakąż to komorę Ci przysłali, jeśli można wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Ależ oczywiście. Dostałem coś co z zewnątrz przypominało to co miałem w stock'u (czyli BOYI). Niestety jak już pisałem, było bardziej wadliwe niż poprzednie. W poniedziałek tudzież we wtorek zasyłam im replikę z magami etc. a sklep zobowiązał się mi to wszystko wyregulować i ponaprawiać. Mam nadzieję, że nie zepsują mi tego jeszcze bardziej ;]. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Riddick i jak tam z repliką ? nie zepsuli ci :P ? Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Dzisiaj wysłałem ;]. Jak dostane jakieś info (tudzież replike) bezzwłocznie napiszę. Gwoli ścisłości, jeśli ktoś uważa, że negowałem osiągnięcia customs.pl to jest w błędzie. W dość nietypowy sposób wyrażałem opinię o tym co mi się jeszcze przytrafić może ;). BTW: Papier w który owinąłem paczkę lekko prześwitywał. Pani na poczcie jak zobaczyła model m4 na pudełku dziwnie się na mnie popatrzyła. Wiecie może o co jej chodziło ;]? Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 a co ty byś pomyślał o ludziach ( oczywiście jakbyś nie wiedział co to airsoft ) co kupują karabiny na kulki za 500 zł :P ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts