Ostatni Cyc Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Na podstawie repliki od Customsów: +Dobry GB (w porównaniu z wieloma innymi chinolami) +Metal Body (u mnie jest ok, nie narzekam, a repliki nie żałuję) -Komora HU, skaranie Boskie! A to nie podaje, a to opada, a to pluje. Można dostać świra. Jedna, druga wysyłka na serwis, nie jest źle, ale nieba nie ma. Wymiana gumki jest filarem działania w miarę poprawnego. -Okablowanie... panie! Rwie się to jak dziewka do chędożenia! Najlepiej zakleić i nie ruszać. Magi: Loteria, przed zakupem sprawdź czy pasuje kogoś innego ;D. Ogólnie jest ok, jak chcesz emkę w tej cenie to nówki chyba lepszej nie dostaniesz. Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 A jest ktoś kto kupił na taiwanie ? może się ktoś wypowiedzieć jak się sprawuje replika po ich tuningu?? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Ja zakupiłem. Nie wiem czy numery seryjne są indywidualne ale trafilem 001337 :) Obciąłem lufe zewnetrzną, do środka włożyłem lufe 300mm CA precke 6,04 (też docięta) oraz gumke systemy. Strzela daleko i celnie. FPS na chrono: ok 380. Pasują magazynki: Hicap CA długi, Hicap CA krótki, Midcap plastik KA krótki, Midcap plastik MAG długi. Wszystko napędzam bateria Firefox 9,6v 2000mAh nunchako. Reakcja spustu świetna, rof przyzwoity. Strzelałem przy 0C i nie było żadnych problemów. W porównaniu do M15A4 Carbine Classic Army z Systemą Turbo, STU i M120 z boreup (425fps), lufa prometeusz 6,03 469mm składanym przez ASGshop na tych samych bateriach: Reakcja spustu lepsza w PiJ ROF wyższy w CA Zasieg maksymalny minimalnie większy w CA Celność podobna. Zasięg skuteczny lepszy w CA (kulka jednak ciut szybciej leci i wróg nie ma mniesze szanse na matriksa). Minusem jest foregrip, plastik troche tandetny i ma tendencje do otwierania się ( sprężyna trochę słaba - zamykam go izolką i po sprawie.) Edited December 23, 2008 by Superrzuf Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Może mi ktoś powiedzieć jak się odkręca w tej replice tłumik płomienia? Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 mas tam taki mał imbusik, odkręcasz go i viola Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 U siebie kontrolnie odkręciłem i nic ;]. Quote Link to post Share on other sites
evan Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Przed świętami zakupiłem BI-3381M(M4 S-System) jeżeli chodzi o walory zewnętrzne repliki to jest dość dobrze wykonana(o pracy repliki nie mogę nic powiedzieć bo nie było jeszcze okazji sprawdzić ją w boju ;]). Mam jednak problem z luzami w kolbie i latającym bolt catch'em jak wy sobie z tym poradziliście? Drugie pytanie będzie dotyczyć chwytu przedniego u mnie po dokręceniu na maxa przesuwa się po szynach, czy to normalne czy coś jest nie tak? Ostatnie pytanie będzie dotyczyć baterii a dokładniej jej ładowania, jest ona standardowa czyli 8,4V 1100mAh a ładowarkę mam 450mA w instrukcji obsługi pisało żeby batke ładować 7-8 godzin więc tyle ładowałem do tej pory wystrzeliłem ok 1k kulek i nie ma oznak wyczerpania jednak według wzoru "pojemność baterii/pojemność ładowarki=x*1,4=czas ładowania" wychodzi 3-4 godziny, który czas ładowania jest optymalny ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Ładuj wg. wzoru, fizyki nie oszukasz. Na luzy na kolbie lekarstwem może być taśma - będzie trudniej chodziła, ale za to przestanie latać. Bolt catch już tak ma że lata. Ja się tym nie przejmuje. Można wyjąć albo owinąć pin na którym chodzi taśmą teflonową. Będzie trochę mniej latał. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 ja blot catcha wymontowałem bo tylko wadzi i czasami może zdradzić pozycje. Na kolbe to tylko taśma teflonowa. Co do bateri to kup ładowarke mikroprocesorową, nie będziesz się martwił o długość ładowania. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Ta stockowa nie jest aż taka zła, jadę na niej od początku użytkowania M4, a i niejednego znajomego uratowałem od wolnej soboty\niedzieli kiedy on nie miał czym ładować... Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Ja mam małe pytanko. Wymieniłem w replice popychacz i teraz zaczeły się jaja. Na auto mam z 5 pustych i potem dopiero z 2/3 strzały i znowu 5 pustych a na semi np. podaje spokojnie. Wogule mam problemy z podawaniem i nie wiem czy to wina komory HU czy magazynka Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Skoro wymieniłeś popychacz to raczej jego wina, prawda? Zobacz czy jest takiej samej długości co potrzedni. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 znacyz się miałem takie same problemy wcześniej tylko podawał jako tako na auto a na semi wogule nie podawał... a teraz jest na odwórt na semi ładnie idzie a na auto ma problemy. Mi się wydaje że to wina komory bo czasami jak wyjmuje mag z gniazda to żadnej kuki w komorze nie ma Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Sprężyna w magu nie jest zwalniana, bo nie jest dociśnięty do komory prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 (edited) Wina maga, miałem identycznie... Edited January 1, 2009 by [PwT] Riddick Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 i jak sobie z tym poradzić ? podkleiłem go i coś to dało ale nie za wiele. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Rozkręciłem, ustawiłem wszystko i działa. Ewentualnie można się ratować jw. podklejaniem. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 A co ustawiałeś w tym magu ? I jak go rozkręcić :P ? Ja jeszcze do tego nie doszedłem Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Rzecz w tym, żeby sprawdzić w jakiej pozycji mag dobrze podaje, jeżeli w ogóle podaje. Jeżeli nie będzie się dało tak ustawić - trzeba kombinować z komorą. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 I z dyszą i z popychaczem. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Z tym to w ostateczności. Generalnie jak się coś w tej replice zacznie zmieniać w tych okolicach, to kłopotom nie ma końca. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Oj tak, najlepiej włożyć to co się ma raz i nie ruszać... Quote Link to post Share on other sites
brusu Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Czy BI-3981 różni sie czymś od opisywanego tu BI-3681? Oczywiście poza wyglądem. Krakmani wprowadzili w sumie te same zmiany, więc to to samo, nie? Dokładniej, chodzi mi o to http://www.taiwangun.com/shop,show,244 Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 chyba nie :P to BI - 3681 tylko że z RISami A ja odkryłem czemu magazynek nie podaje i wyeliminowałem już ten problem. Poprostu nie dostawał do komory HU i magazynek nie był zwalniany. Podkleiłem w jednym miejscu troche gniazdo i maga i już normalnie podaje Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Sprężyna w magu nie jest zwalniana, bo nie jest dociśnięty do komory prawidłowo. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts