KK Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Kupiłen nową komorę hop-up oraz gumkę G&G, 3 godziny pracy aby to zamontować. W linku są fotki z etapów mojej pracy jak dopasowywałem jednoczęściową komorę hop-up. http://www.kk24.eu/asg/Zmiana%20komory%20hop-up%20w%20PJ/ Zadowolony myślę sobie "no teraz to mi będzie strzelać" i co ? i gówno... to samo co przed tem, zasięg 30 m max. W puszce nawet nie może przebić pierwszej ścianki. Sprzedaję ten złom i w sobote jade kupić G&G. Nigdy więcej chinola, chyba że na 200 zł bo tylo jest wart. I pomyśleć że wpakowałem 850 zł..... Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Teraz to mnie załamałeś. :???: Mam podobny problem, po strzelance na mrozie zamarzla, a za tydzien gumka hop up wogole przestala działać, a nawet kreci kulke w dół. Zastanawiam sie na kupnem gumki guarder i jak nie wejdze do komory, to ją najwyżej skrócę. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) Potrafisz wytłumaczyc to jak karabinek w którym hop-up umieszczony jest na górze kręci kulki w dół ? ;) bo to chyba nie możliwe jest. Edited November 26, 2007 by misza128 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Owszem jest... Wina dystansera najprawdopodobniej. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Chyba jak karabin odwrócisz do góry nogami. Bo jakoś nie widze tego żeby karabin zaczął kręcić kulki w dół.... czyli gumka hop-up podkręcać kulki w przeciwnym kierunku, także radze przemyśleć co piszecie, bo takich bzdur to dawno nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Chyba jak karabin odwrócisz do góry nogami. Od kiedy repliki mają nogi ? Potrafisz wytłumaczyc to jak karabinek w którym hop-up umieszczony jest na górze kręci kulki w dół ? icon_wink.gif bo to chyba nie możliwe jest. W chinolu wszystko jest możliwe :D Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 naprawde serio pisze, tez nie moglem uwierzyc, moze nie kreci kulke w dol, ale zwalnia jak by jej szybkosc. To jest tak, ze jak nie mam wlaczonego hopa, to strzela normalnie (nie kreci kulki) a jak podkrece hop upa to wtedy zasieg jest coraz mniejszy. Im bardziej podkrecam hop upa tym mniejszy mam zasieg... Przy temperaturze powyzej 0 Dziwne prawda? A to wszsytko zaczelo sie po strzelnace na mrozie:/ Ogolnie P&J dziala dobrze, wymienilem batke na inteleckta od razu przy zakupie repliki i do tego momentu bylo wszystko dobrze. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) mastah, rozumiem że chciałes być śmieszny, ale moim zdaniem to jeśli nie masz czego napisać to siedź cicho. A może chciałeś zademonstrować swoją niebywałą umiejętność cytowania ? Zwyczajnie kulki blokuje hop-up, ale nie ma mowy o żadnym podkręcaniu w dół. No ludzie, fizyki sie uczycie w szkołach ? Wyślij na gwarancje albo rozbierz go i sprawdź co jest z hop-up'em. Chyba że czekasz aż doradzimy ci co zrobić z gunem bez rozbierania... to Panie takie rzeczy to tylko w Erze. Edited November 26, 2007 by misza128 Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Dobra podkrecanie w dól (moja wina) przesadzilem. NIE nie czekam na wasze doradzania , choc inni moze by cos poradzili, ale pewnie Ty nie. Wymieniam gumke bo w zime i tak nie postrzelam z tej zwyklej, potrzebuje sylikonowa. Ja tego nie bede rozbieral bo sie nie znam, ale ktos inny mi to zrobi:) Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Kupiłem właśnie PJ M4 CQB po pierwszej strzelance dochodze do w wniosku że.... Hopa trza wymienic (gumka i komora) mimo że wytarłem go z sylikonu to czy go podkręce czy nie kulki i tak lecą raz blisko raz daleko ale za to trafiła mi sie chyba jakaś dobra bateria w zestawie wszystkim baterie na zimnie zaczeły siadac a z moją nic :-P przy otwieraniu karabinka połamałem uszy od body ale przykleiłem je na kropelke i jakoś sie trzymają... mimo wszystko jestem zadowolony z zakupu:) Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Hopa trza wymienic na pewno bo zima idzie :-F Quote Link to post Share on other sites
Airking Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 To że możesz mieć wrażenie, że hop podkręca kulki w dół wynika z tego iż kulka jest poddawana sile tarcia, która powstaje w wyniku zetknięcia się kulki z gumką hop-up. Wniosek w wyniku tej siły kulka nieco zmniejsza swoją prędkość wylotową tym samym tracisz na zasięgu. Ja mam wymienioną gumkę na silikon guardera i wszystko działa jak należy. Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 (edited) Tak wymienie tylko gumke na Systema, bo ta guardera slyszalem ze jest nie wytrzymala. Sprubujemy gumke wsadzic bez kupywania nowej komory... (Nie wiem czemu wszsytkim łamią sie te uszy od body, bo u mnie trzyma sie i jest dobrze) Edited November 28, 2007 by Dandi Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 (Nie wiem czemu wszsytkim łamią sie te uszy od body, bo u mnie trzyma sie i jest dobrze) Poczekaj jeszcze troche, to się sam przekonasz :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Ja miałem M933 przez 2 miechy i nic się nie stało, obecny właściciel ma od września i toże nic się nie stało :-F Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 ja rozważam teraz kupno metal body do mojej M4. Czy mógłby mi ktoś doradzić, co mam wybrać? Fundusze na body od BOI już są, kwestia tylko taka czy sprawdza się to w PJ? Lepiej uzbierać do SRC, czy poczekać aż po nowym roku krakmani wydadzą metal od P&J (ta ostatnia opcja wydaje się najbardziej ryzykowna, patrząc na jakość wykonania producenta :P Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Jakość body od P&J nie powinna być najgorsza ponieważ jak wcześniej gdzieś czytałem body były by wcześniej u krakmanów gdyby nie to że wycofali je z produkcji gdyż nie przeszły jakiś testów. Tak więc byle czego nie chcą na rynek wpuszczać. Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Już chyba wolę przepłacić niż wziąć coś niesprawdzonego.. już raz się pomyliłem (kupując P&J :] Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 (edited) Jako, iż jest to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich maniaków ASG ;) Po paru godz. przeglądania ponad 50str. i oczywiście przeczytaniu wszystkich trochę bardziej i "trochę" mniej przydatnych postów chciałbym wtrącić swoje przysłowiowe 3 grosze :-P Największą uwagę zwracałem na komentarze dotyczące modelu M16A3. Pisaliście, iż "skrzywdzono" ten karabin dając mu w zestawie standardową lufę czyli za krtótką. Jednak przeglądając opis M16 na taiwangun natrafiłem na taki zapis "... przyrządy celownicze i uchwyty pasa nośnego są metalowe. Długość lufy wewnętrznej zmieniono na prawidłową 51 cm. W zestawie znajduję się replika wraz z..." Możliwe, że przeoczyłem ten fakt, ale nie znalazłem o tym wzmianki w tym temacie. Jedynie ktoś dostał odpowiedź od k-k, że niby siedzi tam precka 510mm jednak później k-k odpisał, że to pomyłka. Tak więc teraz czy ktoś kto ostatnio zakupił ten model moze to potwierdzić oraz (zakładając, że taka lufa - zwykła 51cm, rzeczywiście się tam znajduje) czy wpłynie to jakoś na osiągi repliki? Edited December 1, 2007 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Oglądałem Boyiowskie body i będe je zakładał w przyszłym tygodniu. Jest to najtańszy sposób na usztywnienie tego wszystkiego. O tym body masz temat w tuningach. Osobiście uważam, że bezsensowne jest ładowanie kasy w tą replike. To ma się kupy trzymać i strzelać w miare przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
MateuszeQ Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Komora Hop Up M16/M4 CA Plastikowa komora Hop-Up M4A1 TM Guarder Plastikowa komora Hop Up M15 CA Komora Hop Up P&J Która będzie pasowała? Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Komora Hop Up [P&J] Materiał: tworzywo Opis produktu: Komora Hop Up (górna część) wraz z gumką i dystanserem, pasuje do body z ABS-u TM. JG, SRC i P&J Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Mateuszeq do jakiego body Ci ta komora potrzebna, plastik czy metal? Jak plastik to podejdą, jak do metalowego to TYLKO jednoczęściowe. Quote Link to post Share on other sites
MateuszeQ Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 (edited) Do zwykłego body od P&J - i czy wejdzie w to bez żadnych problemów gumka silikonowa? I czy do tego : http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1163 potrzeba innych elementów (zębatki itp) i jak tak, to czy będą pasowały te od stockowej komory w PJocie? I jaka gumka na zimę do tej repliki najlepsza? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=55 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=56 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=304 Edited December 1, 2007 by MateuszeQ Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Co do komory - zębatki i inne pierdoły powinny podejść Gumka - przeźroczysty Guarder Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts