Yahalom Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=PFI-ACC-SCAP Ciekawi mnie jak to dziala Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 (edited) Mnie też to zainteresowało. :P Według mnie w tłumiku gąbka tłumiąca jest "nasączona" czymś w podobnego do talku i podczas strzału jest on w małych ilościach wybierany z gąbki przez sprężone powietrze za kulką. Pewnie dla tego pisze "Powder Refill lasts approx. 6000 shots for genuine Marui AEGs ". W końcu "talk" sie skończy :P Edited June 21, 2007 by Ukesu Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 (edited) Jak słusznie Ukesu zauważyłeś nasz "dym" jest na pewno jakimś proszkiem. Powder refill to tyle co wkład proszkowy. Bajerek, oczywiście pod warunkiem, że proszek nie syfi lufy od środka. Edited June 21, 2007 by Inferno Quote Link to post Share on other sites
outsider Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Bajerek, oczywiście pod warunkiem, że proszek nie syfi lufy od środka. Raczej nie powinno zaciągać powietrza do środka lufy. Jeżeli nawet to wystarczyłoby po każdej strzelance wyciorem przeczyścić lufę i po kłopocie. A ogólnie to fajna sprawa z "dymiącym tłumikiem". Ciekawe jakby wsypać talk do zwykłego tłumika dźwięku i spróbować strzelać, czy byłby podobny efekt. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Nie ma co teoretyzować nad czymś, czego na oczy żeśmy nie widzieli. Ja sobie tylko tak a priori marudzę. ;) Myślę, że taka firma jak TM nie wypuściłaby wadliwego produktu. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Bartek to możesz się poświęcić w imię nauki i wypróbować bo jakoś mi szkoda brudzić tłumika nie wiedząc czy zadziała :-F Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Fajna zabawka i tania - nie rozumiem co tu śmiesznego :D Pewnie talk w środku jest, albo cos w tym stylu, wiec uzupełnianie trudne nie powinno być :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 (edited) Nie ma co teoretyzować nad czymś, czego na oczy żeśmy nie widzieli. Ja sobie tylko tak a priori marudzę. ;) Myślę, że taka firma jak TM nie wypuściłaby wadliwego produktu. "PFI Smoke Cap"- to nie Marui... :mrgreen: Edited June 22, 2007 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 "PFI Smoke Cap"- to nie Marui... :mrgreen: 8O Mea culpa. Tylko skąd ja u licha wytrzasnąłem to Marui :?: Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Powder Refill lasts approx. 6000 shots for genuine MARUI AEGs ( may vary for different muzzle velocity / gun type ) Pewnie stąd ;) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 jak dla mnie gadżet dla noobów Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Czemu tak uważasz? Jakiś konkretny powód, czy ot tak? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Gadżet? Na pewno tak, ale dlaczego dla noobów? Jak sie patrzy na przedszkole to raczej nikt kto tam pisuje nie wyda 100 zł na taki zbędny gadżet, a ktoś kto ma sprzęt za parę tysięcy i ma ochotę na kolejny gadżecik - jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Powder Refill lasts approx. 6000 shots for genuine MARUI AEGs ( may vary for different muzzle velocity / gun type ) Pewnie stąd ;) Się zasugerowałem :mrgreen: Gadżet nie dla noobów, ale dla fanów klimatu. Jeśli dla kogoś klimat jest ważniejszy niż 500 fps, to nie musi od razu zostać nazwany noobem. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Szkoda kasy Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 (edited) całkiem fajne :) zwróćcie uwagę na upaprany tłumik z tego "dymu" :P Edited June 26, 2007 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 A wg. Mnie to bardzo mnie się podoba. Problem w tym że w AK mam już PBS-1 :F Zasugeruje się pomysłem i sam coś podziałam. Ma ktoś może rozpiskę jak to wygląda w środku? Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Kup sprawdź - dużo nie kosztuje.. Jak ktoś może to mieć jak u chińczyka pojawiło się tydzień temu? :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 A ja się zastanawiam nad jednym... Co się dzieje z tym tłumikiem i kulkami przez niego przelatujacymi w taką pogodę jak ostanio.... przy deszczu i wilgotności 100%. Jeżeli tam jest proszek jakikolwiek to na 99% przestaje działać i pewnie kwalifikuje się do "wymiany" Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 22, 2007 Author Report Share Posted July 22, 2007 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...ACC-0010_srch_1 Wkład :D Quote Link to post Share on other sites
Major.8 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Ciekawy jestem kiedy taki tłumik będzie można kupić już z polskich sklepów. Na pewno znajdzie się wiele osób (w tym ja) którzy to kupią, nawet z własnej ciekawości :) Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Wkład pewnie da się rozebrać i uzupełnić. Wg mnie fajna propozycja za taką kasę. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Ej chłopaki, a nie wiecie jak to tłumi? Czy tak samo jak inne tłumiki czy gorzej?? Quote Link to post Share on other sites
Maragaht Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Z tego co widze w of. sklepach nie ma ale chętnie się zaopatrzę, dajcie znać gdy tylko zobaczycie w shopach oraz wkłady to podstawa Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Na allegro po 49zł jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts