karol_alasz Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Ja tez miałem JG (poszła do innej kapryśnej repliki) , tę ze "starych" dostaw, z błyszczącego metalu ( Chrom Version ;-) ) Ale to ne wina komory to haczenie magów tylko jej orientacja w body. U mnie TG to nawet w ori spiłowali komin komory.Ale to nie jest wyjście, bo przecież nie będę każdej komory piłował... Pomogło "odsadzenie" komory od strony lufy-sprytna podkładeczka na mocowaniu komory. Taki mikro M-block :-) Przy okazji niejako dociska mocniej do dżirboxa (może wymagać innej dyszy). Łyka każdy mag, łapie świetną szczelność i śmiga ogólnie lepiej. Moją eLżunię wyleczyło z jej niefrasobliwości . Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Ja wiem, że to jej orientacja :D. A u mnie żadnych fochów elcia nie ma tylko zasilam ją magazynkami plastykowymi. Chociaż czasem zwalniacz mi trzyma gorzej magi i potrafią osunąć się na dół i przestają podawać. Chociaż zwalniacz maga mocno ograniczył ten foch. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Witam Czy na początek do Elżbiety wystarczy tłok SHS, głowica tłoka SHS oraz sprężyna m120 Guardera. By poprawić jej działanie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 No może, może... Tłok to podstawa. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Jeszcze jedno pytanie który tłok SHS będzie lepszy: http://gunfire.pl/product-pol-1152194751-Tlok-SHS-19-stalowych-zebow.html, http://gunfire.pl/product-pol-1152205886-Tlok-SHS-19-stalowych-zebow.html, z góry dziękuje za radę i pomoc Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Niebieski lżejszy-może dlatego droższy. U mnie na alu latało i też było git. Teraz będę przechodził sam na niebieskiego. Może nawet go odchudzę... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Niebieski jest gites. Sam używam i lata wspaaaaaaaaniale. Kurde dobrze, że kiedyś go kupiłem za 20zł xD. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Ja teeeeeż! :-) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 WItam Mam pytanie o komorę założyłem CA bo aktualnie miałem powiem, że szału nie było jak wróciłem do oryginalnej wymiana gumki replika strzela super. Okazało się, że komora CA ma za długie czoło w stosunku do oryginalnej. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Wielokrotnie już pisałem tu i gdzieś-komora komorze nierówna. Trzeba dobierać. Jednym z ważniejszych jej elementów , i niestety zmiennych zależnie od producenta a nawet partii tego samego producenta, jest próg/stopień o który zapiera się lufa wewnętrzna odziana w gumkę- chodzi o głębokość tego zaparcia czyli jak głęboko w stosunku do dyszy wchodzi gumka. Bo od tego zależy szczelność która jest kluczowa dla sprawności naszego układu pneumatycznego. Mi nie robiła też KA i inne różne. Można też zamiast komory spróbować dobrać dyszę (po długości) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 (edited) Posiadanie Elżbiety to prawdziwa miłość http://www.taiwangun...&campaign-id=20 cylinder za długi o 1mm nie wchodzi .Zębatka środkowa tak krzywa, że nawet ja to widzę a to już tragedia . Zębatki SHS i tłok już jada cylinder będę musiał przeszlifować .silnik p&j już czeka. kable też teraz tylko wszystko poskładać i dalej się denerwować.O ciężkie to uczucie hehe. Edited December 4, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Elka dobra sprawa ale trza ją kochać. U mnie w sumie wszytko dzięki bogu pasowało :D. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Mam taki problem założyłem nowe zębatki shs, tłoka shs, silnik p&j oraz mosfet i ela żyje jak chcę nie zawsze działa auto a semi działa jak chcę zastanawiam się czy może to być spowodowane zostawieniem stock spręzyny problemem z naciąganiem właściwym tłoka .O widzę, że z elą będzie cięzko ale każda miłość rodzi się w bólu hehe. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 U mnie jaja z auto dzieją się przy słabej batce. Jak walę na 11,1 potężnej to auto nie świruje. Bo tak to cykle się walą :D. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Ja leciałem z eLką dość niemetodycznie (zielony byłem) i nie wiem co konkretnie pomogło, bo: Wymieniłem zębatki i tłok na shs (zębatki High Speed dedykowane do eLki, a tłoki z metalową bieżnią -ale te tłoki to akurat zabiłem ze trzy zanim doszedłem do tego żeby AOE zrobić-polecam!). Te konkretne zębatki mają na odsilnikowej więcej zębów na zatrzask oporo-powrotny, może to trochę pomóc. Dałem Lipo 11.1 i mośka. Były też jakieś szlify na kostce stykowej - mod znaleziony w sieci na dolegliwości singla bodajże. Coś też chyba z długością styków lub trzpienia w nie wchodzącego (chodzi o czas ich zwarcia) może dopomóc. Ustalałem komorę żeby nie gnoiła mi magów (pomogło dodatkowo na doszczelnienie dysza-gumka).Doszła głowica cylindra z brązu (G&G) bo ludzikom zaczęły pękać... Na ciężkich springach zanikło zrzucanie sprężyny-silniki na neodymach potrafią mocno trzymać - szlif na zespole zrzucania spinga.. Oj było tego. Teraz eLka czeka na wymiankę tłoka na lżejszy, zmiana mośka (w Auto ma być burst 3-4 kulkowy, mam tylko RealCap'y) no i chyba się zawezmę za r-hopa do niej+ustabilizowanie lufy i wihajstra do regulacji hopa komorze - taki może DMR się wykluje. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 u mnie ela nie zawszę łapie auto trzeba naciskać spust na samym dole jak się naciska na środku to waruje nie wiem co to może .Wymieniłem tłoka na shs, zębatki na shs, silnik, pj, założyłem mośka . Ela dalej się nie poddaje w walce ze mną. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Trzeba zajrzeć w trzewia i zobaczyć co z cięgnami i/lub z kostką stykową. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 na czym polega mod by było semi i gdzie go znalazłeś by sobie przeczytać karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 (edited) żebym to ja teraz znalazł... Przepadło gdzieś w moich przepastnych archiwach a w sieci do tej pory tony śmiecia narosło. Duża batka pomaga. (11.1V) :http://dbcustom.prob...lem-explanation Niektórzy podginają też cięgno i niby działa: http://www.boards.ie....php?p=84404721A Jak znajdę ten szlif na kostce to podlinkuję... Edited December 13, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 I jeszcze jedna podpowiedź : http://forum.wmasg.pl/topic/37515-l85a1-army/page__st__560?do=findComment&comment=1514536 Tak sprawdzałem historię to te szlifowanie kostki nic nie dało... Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 http://airsoftpro.pl/p/221/2442/tlok-alu-z-19-metalowymi-zebami-svd-sr25-l85-shooter-tloki-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html znalazłem taki ciekawy tłok do Elżbiety co o tym sądzicie Panowie. Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Czyli generalnie replika jest fajna tylko trzeba wymienić te parę części na początku, tak? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Elżbieta wymaga cierpliwości i umiejętności nie jest w cale taka prosta w tuningu Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 http://airsoftpro.pl/p/221/2442/tlok-alu-z-19-metalowymi-zebami-svd-sr25-l85-shooter-tloki-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html znalazłem taki ciekawy tłok do Elżbiety co o tym sądzicie Panowie. Powiedzmy, że podobny tlok właśnie wyciągnąłem ze swojej eLki... Dobry jest,wytrzyma wszystko, ale jka eLka jest poskładana prawidłowo to pytanie po co... Quote Link to post Share on other sites
lampart2 Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Ile fps elka daje w stocku? Taiwangun podaje 370, zbrojownia , gunfire i tanie militaria 330, a na filmie pokazywało 310. Ile bieżące serie generują? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts