Kymp Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 (edited) Co do zebatek to wiem tylko tyle jakbys tak czasem tego nie czytal predzej -zębatki pod warunkiem że dobrze zpodkładkowane będą służyć jakiś czas w moim przpadku ~10k bb na m150. w razie W można kupić komplecik na GF za 84zł lub g&g za ~200zł bądź jeżeli jest taka możliwość wymienić tylko 1 zębatkę np. polecam g&p srodkową (nie guarder lipa odrazu się rozpadła !!!) tłokowa 19 zębowa pasuje od (sr25) środkowa od m14 ( jest mniejsza niż standardowe zębatki) silnikowa to standard. Widze masz tam same z m14, ktora dobra to nie wiem, jeszcze przyjemnosci wymiany nie mialem Edited December 21, 2008 by Kymp Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 na gunfire juz nie ma tego kompletu.czytałem juz to wiele razy i własnie po założeniu łożysk je wypodkładkowałem i dzisiaj padła franca. no giwere tez uzywke kupiłem bo sie okazja trafiła (400) Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Panowie, a ktoś może podać jakie podkładki gdzie powstawiali (chodzi mi o grubości). Nie chcę eksperymentować, tym bardziej, że wiele osób tutaj już podkładkowało karabinki. Quote Link to post Share on other sites
Tomasz_GS Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Czy ktoś próbował jak sprawują się magazynki firmy MAG ? Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Panowie, a ktoś może podać jakie podkładki gdzie powstawiali (chodzi mi o grubości). Nie chcę eksperymentować, tym bardziej, że wiele osób tutaj już podkładkowało karabinki. każdą giwerę po wymianie zębatek czy łożysk podkładkuje się indywidualnie. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Witam. Mam zamiar poważnie stuningowac moją l85 i w związku z tym mam pytania, na które odpowiedzi nie znalazłem w tym temacie. Do rzeczy, otóż: 1. Jeżeli wymieniam w replice tlok, cylinder, glowice tloka, glowice cylindra i sprezyne, to czy wystarczy, że będą one pasować do siebie i cylinder i sprezyna beda do psg-1, czy tez bede musial wprowadzac jakies modyfikacje np. z powodu ksztaltu szkieletu gearboxa itp (rozbieralem juz gerabox mojej l85, ale nei mialem przyjemnosci grzebac w innych, oprocz jednego v3, co sie skonczylo niezbyt dobrze)? 2. Z tego, co pamietam, dysza i "to coś wystającego" w głowicy cylindra, na co nasuwa sie dysza, nie są pośrodku cylindra, tylko jakby niżej, w związku z tym, jaka głowica cylindra będzie pasować np. do tego cylindra: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2257 i jednoczesnie będzie miała "to coś wystającego" na dobrym poziomie? Najlepiej, aby była to głowica do zestawu cichego, bo chce całkowicie wyciszyc replike 3. Czy sprezyny ktore pasuja, to napewno sprezyny do psg-1 i czy ktokolwiek jest w stanie oszacowac, ile fps mzoe miec to l85, jak wloze do niego sprezyne do psg-1 m120 guardera http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1364 , przy czym wszystko bedzie dobrej jakosci i szczelne i bedzie jakas dobra lufa prezycyjna? 4. Czy ktokolwiek już wyciszal l85, a jezeli tak, to jakie czesci wykorzystal i jaki byl efekt? Edited December 29, 2008 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 1) Tłok musi być do L85 od G&G, do niego obojętnie jaka głowica, na 100% pasuje głowica G&G do L85. ;) Cylinder i jego głowica powinny pasować z PSG-1, aczkolwiek te "chińskie" są w porzędku ( czytaj - szczelne ). 2) Nie rozumiem. :???: Pytasz czy pasują zwykłe głowce cylindra? 3) Pasują najzwyklejsze spręzyny do aegów i dają "normalne" ilości fpsów. Ja miałem M110 Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 2) Nie rozumiem. :???: Pytasz czy pasują zwykłe głowce cylindra? chodzi o to, jaka glowice cylindra mozna tam wsadzic, jezeli cylinder bedzie ten, co napisalem, do psg-1, oraz czy glowica cylindra ma jakies znaczenie rpzy wyciszaniu repliki? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 1) Tłok musi być do L85 od G&G, do niego obojętnie jaka głowica, na 100% pasuje głowica G&G do L85. ;) Czy napewno? ten G&G nie ma przedostatnich 2 zebow, podczas, gdy ten w l85a1 Army je posiada. Ten tlok wyglada na pasujacy (porownuje to, co widzialem wewnatrz mojej L85 i na jej zdjeciach oraz zdjecia tego tloka: LINK Poza tym gdzies cyztalem (chyba nawet w tym temacie), ze tloki do sr-25 pasuja, czy ktos ma te informacje sprawdzone? I ponownie pytanie o to, czy glowica tloka ma znaczenie przy wyciszaniu, bo tylko jedna znalazlem, ktora pasuje, jes to glowica cylindra do gearboxa V.7 LINK Acha i czy zebatki koneicznie trzeba zmieniac, aby wyciszyc rpelike, czy tez wystarczy dobry zespol tloka, cylindra i ich glowic oraz dobry dlugi tlumik? Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Z tego co wiem brak przedostatnich dwóch zębów w niczym nie przeszkadza- ba nawet pomaga i zmniejsza ryzyko zacięcia się tłoka w tylnej pozycji co w eLi dość często się zdarza. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Czy ktoś próbował jak sprawują się magazynki firmy MAG ? Fantastycznie - testowane na 100bb - teraz wyszła seria 130 bb Dobrze wchodzi, nie lata magazynek - polecam Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 mam pytanie, czy taka komora HU bedzie pasowac do tej eLi? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 mam pytanie, czy taka komora HU bedzie pasowac do tej eLi? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 Z tym bywa różnie. U Cichego zdaje się, że pasowała. U mnie nie. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 (edited) a jaka komora pasowała, a jeżeli ta pasowała po jakichś przeróbkach, to jakich? tuninguje replikę i chce maksymalnie polepszyć jej szczelność aha i na czym polegało niepasowanie tej komory? i czy ktoś się orietuje, czy na zestawie zebatek G&G ta replika bedzie ciszej dzialac niz na porzadnie wypodkladkowanych i wysmarowyanych stockowych zebatkach na dobrych kulkowych lozyskach? oraz czy tlok poliweglanowy G&G wystarczy na sprezyne m130, czy etz powinienem kupic tlok wzmocniony G&G za ok. 180zl? Edited January 27, 2009 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
biolog8 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 mam pytanie, czy taka komora HU bedzie pasowac do tej eLi? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 U mnie pasuje idealnie. Jest znacznie lepsza od stockowej. Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 czemu wy sie wszyscy upieracie przy tej komorze king armsa? ja np słyszałem ze równie dobra jest plasticzana gurardera. a oc na temat metalowej deep fire? Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) a jeżeli ta pasowała po jakichś przeróbkach, to jakich? U Cichego pasowała bez żadnych przeróbek. Być może kwestia niepasowania u mnie wynikała z niedokładności wykonania repliki lub magazynka? aha i na czym polegało niepasowanie tej komory? Były problemy z "pobieraniem" kulek z magazynka. Kulki w ogóle nie wchodziły do komory HU. Dodam, że stockowy magazynek z eLki sprawował się bez problemu w innych replikach (w tym w eMkach CA i G&P). W końcu ta komora trafiła do eMki G&P i nie ma żadnego z nią problemu. Edited January 30, 2009 by jw801 Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Dzięki za odpowiedź, chyba dołączę tą komorę do rzeczy, które kupuje do tuningu, jakoś głupio mi mieć części G&G, Systemy i Prometheusa i jakąś plasticzaną stockową komorę HU. Jak nie będzie pasowała to albo spróbuje sprzedać, albo jakoś zmodyfikować, ale teraz nie będę nad tym myślał, i tak części będą za jakieś 5-6 tygodni ; ( Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 mam 2 pytania: 1. Czy taki zestaw zawiera całą elektrykę repliki (kable bateria-bezpiecznik, bezpiecznik, kable bezpiecznik-kostka stykowa, kostka stykowa, kable kostka stykowa-silnik), a jeżeli nie, to które elementy posiada? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3850 2. Czy powyższe okablowanie jest lepsze niż zrobione samemu z kabli głośnikowych przy stockowej kostce stykowej? Quote Link to post Share on other sites
varfare Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Czy taki mag będzie pasować? http://www.taiwangun.com/shop,show,1206 Może ten? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2771 Który się lepiej prezentuje, jest mniej wadliwy? A tak przy okazji, do czego służy ten chwyt p&j? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Ten chwyt służy do szybszego wyjmowania maga z ładownicy. Ja polecam takiego mida http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3094 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Hej. Czy ktoś próbował to przerobić na snajpę? Mam na myśli wstawić krótki magazynek. Bebechy pozostawiam w domyśle. I do tego ACOGa? Fajne by to było? I przedłużka lufy. Niczego sobie chyba? Quote Link to post Share on other sites
varfare Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Hej. Czy ktoś próbował to przerobić na snajpę? Mam na myśli wstawić krótki magazynek. Bebechy pozostawiam w domyśle. I do tego ACOGa? Fajne by to było? I przedłużka lufy. Niczego sobie chyba? To co to za przeróbka jak dodajesz jedynie maga i acoga? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Hej. Czy ktoś próbował to przerobić na snajpę? Mam na myśli wstawić krótki magazynek. Bebechy pozostawiam w domyśle. I do tego ACOGa? Fajne by to było? I przedłużka lufy. Niczego sobie chyba? Zlituj się człowieku... Możesz sam sobie odpowiedzieć. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 (edited) Hej. Czy ktoś próbował to przerobić na snajpę? Cichy, który się udziela w tym wątku przerobił jedną ze swoich elek na "snajperkę" (ponad 500 fps), ale wymienił w niej wszystkie bebechy. W każdym razie efekty jakiy uzyskał (celność i zasięg) są bardzo, bardzo dobre. Zamontowana optyka, to porządna luneta x4. I żadnego przedłużania lufy - w elce jest wystarczająco długa (jak w M16). Edited February 14, 2009 by jw801 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts