Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

L85A1 [ARMY]

Recommended Posts

Co do zebatek to wiem tylko tyle jakbys tak czasem tego nie czytal predzej

-zębatki pod warunkiem że dobrze zpodkładkowane będą służyć jakiś czas

w moim przpadku ~10k bb na m150.

w razie W można kupić komplecik na GF za 84zł lub g&g za ~200zł

bądź jeżeli jest taka możliwość wymienić tylko 1 zębatkę

np. polecam g&p srodkową (nie guarder lipa odrazu się rozpadła !!!)

tłokowa 19 zębowa pasuje od (sr25)

środkowa od m14 ( jest mniejsza niż standardowe zębatki)

silnikowa to standard.

Widze masz tam same z m14, ktora dobra to nie wiem, jeszcze przyjemnosci wymiany nie mialem

Edited by Kymp
  • Replies 842
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam.

Mam zamiar poważnie stuningowac moją l85 i w związku z tym mam pytania, na które odpowiedzi nie znalazłem w tym temacie. Do rzeczy, otóż:

1. Jeżeli wymieniam w replice tlok, cylinder, glowice tloka, glowice cylindra i sprezyne, to czy wystarczy, że będą one pasować do siebie i cylinder i sprezyna beda do psg-1, czy tez bede musial wprowadzac jakies modyfikacje np. z powodu ksztaltu szkieletu gearboxa itp (rozbieralem juz gerabox mojej l85, ale nei mialem przyjemnosci grzebac w innych, oprocz jednego v3, co sie skonczylo niezbyt dobrze)?

2. Z tego, co pamietam, dysza i "to coś wystającego" w głowicy cylindra, na co nasuwa sie dysza, nie są pośrodku cylindra, tylko jakby niżej, w związku z tym, jaka głowica cylindra będzie pasować np. do tego cylindra: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2257 i jednoczesnie będzie miała "to coś wystającego" na dobrym poziomie? Najlepiej, aby była to głowica do zestawu cichego, bo chce całkowicie wyciszyc replike

3. Czy sprezyny ktore pasuja, to napewno sprezyny do psg-1 i czy ktokolwiek jest w stanie oszacowac, ile fps mzoe miec to l85, jak wloze do niego sprezyne do psg-1 m120 guardera http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1364 , przy czym wszystko bedzie dobrej jakosci i szczelne i bedzie jakas dobra lufa prezycyjna?

4. Czy ktokolwiek już wyciszal l85, a jezeli tak, to jakie czesci wykorzystal i jaki byl efekt?

Edited by Laokoon

1) Tłok musi być do L85 od G&G, do niego obojętnie jaka głowica, na 100% pasuje głowica G&G do L85. ;)

Cylinder i jego głowica powinny pasować z PSG-1, aczkolwiek te "chińskie" są w porzędku ( czytaj - szczelne ).

2) Nie rozumiem. :???: Pytasz czy pasują zwykłe głowce cylindra?

3) Pasują najzwyklejsze spręzyny do aegów i dają "normalne" ilości fpsów. Ja miałem M110 Guardera.

1) Tłok musi być do L85 od G&G, do niego obojętnie jaka głowica, na 100% pasuje głowica G&G do L85. ;)

Czy napewno? ten G&G nie ma przedostatnich 2 zebow, podczas, gdy ten w l85a1 Army je posiada. Ten tlok wyglada na pasujacy (porownuje to, co widzialem wewnatrz mojej L85 i na jej zdjeciach oraz zdjecia tego tloka: LINK

Poza tym gdzies cyztalem (chyba nawet w tym temacie), ze tloki do sr-25 pasuja, czy ktos ma te informacje sprawdzone?

I ponownie pytanie o to, czy glowica tloka ma znaczenie przy wyciszaniu, bo tylko jedna znalazlem, ktora pasuje, jes to glowica cylindra do gearboxa V.7 LINK

Acha i czy zebatki koneicznie trzeba zmieniac, aby wyciszyc rpelike, czy tez wystarczy dobry zespol tloka, cylindra i ich glowic oraz dobry dlugi tlumik?

• 3 weeks later...

a jaka komora pasowała, a jeżeli ta pasowała po jakichś przeróbkach, to jakich? tuninguje replikę i chce maksymalnie polepszyć jej szczelność

aha i na czym polegało niepasowanie tej komory?

i czy ktoś się orietuje, czy na zestawie zebatek G&G ta replika bedzie ciszej dzialac niz na porzadnie wypodkladkowanych i wysmarowyanych stockowych zebatkach na dobrych kulkowych lozyskach? oraz czy tlok poliweglanowy G&G wystarczy na sprezyne m130, czy etz powinienem kupic tlok wzmocniony G&G za ok. 180zl?

Edited by Laokoon

a jeżeli ta pasowała po jakichś przeróbkach, to jakich?

U Cichego pasowała bez żadnych przeróbek. Być może kwestia niepasowania u mnie wynikała z niedokładności wykonania repliki lub magazynka?

aha i na czym polegało niepasowanie tej komory?

Były problemy z "pobieraniem" kulek z magazynka. Kulki w ogóle nie wchodziły do komory HU. Dodam, że stockowy magazynek z eLki sprawował się bez problemu w innych replikach (w tym w eMkach CA i G&P). W końcu ta komora trafiła do eMki G&P i nie ma żadnego z nią problemu.

Edited by jw801

Dzięki za odpowiedź, chyba dołączę tą komorę do rzeczy, które kupuje do tuningu, jakoś głupio mi mieć części G&G, Systemy i Prometheusa i jakąś plasticzaną stockową komorę HU. Jak nie będzie pasowała to albo spróbuje sprzedać, albo jakoś zmodyfikować, ale teraz nie będę nad tym myślał, i tak części będą za jakieś 5-6 tygodni ; (

mam 2 pytania:

1. Czy taki zestaw zawiera całą elektrykę repliki (kable bateria-bezpiecznik, bezpiecznik, kable bezpiecznik-kostka stykowa, kostka stykowa, kable kostka stykowa-silnik), a jeżeli nie, to które elementy posiada? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3850

2. Czy powyższe okablowanie jest lepsze niż zrobione samemu z kabli głośnikowych przy stockowej kostce stykowej?

Hej. Czy ktoś próbował to przerobić na snajpę?

Cichy, który się udziela w tym wątku przerobił jedną ze swoich elek na "snajperkę" (ponad 500 fps), ale wymienił w niej wszystkie bebechy. W każdym razie efekty jakiy uzyskał (celność i zasięg) są bardzo, bardzo dobre. Zamontowana optyka, to porządna luneta x4. I żadnego przedłużania lufy - w elce jest wystarczająco długa (jak w M16).

Edited by jw801