cezii Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Sory za odkopanie topicu, ale mam pewien problem... Który z tych karabinów wybrać? Od razu podkreślam, że nie chcę bawić się w snajpera, tylko mieć tanią dobrą sprężynkę z klimatem, na cotygodniowe strzelanki. Chodzi mi o spężynkę o jak najlepszych osiągach w stocku, bo nie zamieżam ich tuningować. 1 [Najbardziej mi podchodzi] 2 3 Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) Moim zdaniem: wszystkie produkty Wella z doświadczenia nadają się co najwyżej na ścianę (pod warunkiem że nie ma jej czym ozdobić). "Snajpy" zwłaszcza. M58 KART byłaby całkiem ciekawa gdyby nie koszmarne jak się okazuje wykonanie mechanizmów. Wygląd super, ale bebechy do przeszczepu. 002 Olive [AGM] w miałem w rękach, według mnie nieporęczna jak drut kolczasty, ale muszę przyznać jej sporą moc. Podobno po wstawieniu preclufy całkiem przyzwoita. Ale wybór należy do Ciebie... Edited November 23, 2008 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Masz trochę pechowe doświadczenie, bo jako sprzedawca nie mogę powiedzieć nic na springi Wella. M58 jest bardzo ładne, ale czarne. Wykonanie jest jednak kiepskie, ale jak ktoś chce mieć obowiązkowo replikę M40, a nie ma na SunProject. 002 nie kupuj, weź lepiej Warriora (mb-01) lub to mb-03, są o niebo lepiej wykonane niż M58, nie ma takich problemów z komorą HU. Ale ode mnie osobiście jeżeli chcesz dobrego springa, to bierz któregoś z shotgunów od agm, są lepsze i poręczniejsze. Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Ale napisałem przecież, że nie chcę bawić się w pszeudosnajpera, tylko mieć klimatyczną, tanią sprężynkę, o w miare sensownych cena/osiągi parametrach, bo 200zł, to ja miesięcznie na kulki wydaje ;) Ale moje pytanie jest już nie aktualne, ponieważ kubuję warriora :) Może skuszę się na "mały" tuning :D Pozdrawiam! I dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 zabieram sie za dłubanie nad emeczką :) jak na razie można powiedzieć pod "opieką" Blaszka w kwestiach teorytycznych. po przebiegu ok 1500-2000 kulek zauważyłem ścieranie się seara. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Witam, A próbował ktoś włożyć do tej repliki lufę prec. MadBull? Wiem, że ma chyba trochę mniejszą średnice zew., ale nie jestem pewien, ponieważ nie pamiętam gdzie to czytałem. Blaszko mógłbyś podać gdzie dorabiałeś te 2 części? Tak dokładnie to jak sobie sprawię tą replikę to też bym dorobił :) Byłbym wdzięczny za pomoc :) Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Ja mam teraz u siebie promyka i siedzi dobrze, ale kilka razy trzeba komorę składać i dużo teflonu, oj dużo :). Z madbullem nie powinno być problemu. Części dorabiałem u tokarza w Lesznie (cylinder i prowadnicę), jeden z searów (ten który przytrzymuje prowadnicę) zrobiłem sam zwykłą szlifierką. Najlepiej jak poszukasz jakiegoś tokarza lub rusznikarza w Poznaniu. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Dzięki, a mógłbyś napisać jak się rozbiera ten cylinder żeby nie popsuć? Bo z tego co wyczytałem to panuje takie ogólne przekonanie, że ten cylinder jest nierozbieralny :D Ja jeszcze nie zakupiłem tej repliki, ale mam zamiar to zrobić więc pytam zawczasu ;) A powiedz jeszcze czy takie dorobione części + stockowe wytrzymają m150? I ile masz zasięgu na tej M145? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Spotkałem się z dwoma rodzajami cylindrów w replice M40 od Karta: Jeden nie rozbieralny i rozbieralny z głowicą wkręcaną na gwincie. Jedyne co możesz zrobić, to poprosić w sklepie, aby dokładnie sprawdzili i wysłali Ci taki z rozbieralnym cylindrem (odkręcana głowica ma takie dwie dziury po obu stronach dyszy). Stockowy cylinder jest bardzo słaby, u mnie pękł przy stockowej sprężynie. Tak samo wrażliwy jest zaczep do bolta z drugiej strony. Myślę, że wytrzymają. Musisz jednak dla bezpieczeństwa także wzmocnić obudowę mechanizmu spustowego. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Dzięki! a jaki masz obecnie zasięg? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Nie testowałem jeszcze dokładnie, na oko 55 m w kartkę A4, ale zmierzę dokładnie jak będę w domu. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 No to jest już niezły wynik. Dzięki za informacje. A ile wynosi taki orientacyjny koszt dorobienia tych podzespołów? Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Powiem szczerze, że patrząc z dystansu, to ten tokarz słono sobie policzył :P. Za prowadnicę wziął jakieś 45 zł, za cylinder 80 zł, ale materiał na wszystko był jego. A cena objęła także polerowanie i paczkę łusek po 9x19 i 7,62x39 :P Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Cześć Mam ten karabinek, jak narazie nie narzekam ale mam pytanie (mam nadzieję, że tego nie przeoczyłem w temacie), mianowicie czy jest jakaś gumka HU, z którą są najmniejsze problemu przy instalowaniu w komorze HU M40? Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 W zasadzie ze wszystich gumek, które testowałem najlepsza jest stockowa gumka zakładana w M16/SR25/SPR MOD0/NOD1 z PJ lub ACM. Zwykła, czarna guma, ale najważniejsze co ma to gruby, szeroki kołnierz. Czarna systema i madbull czerwony dawały ciała przy tej gumce. Chodzi mi oczywiście o szczelność i współpracę z komorą. A co do instalowania, to jeżeli zakładasz gumkę na stockową lufę, to musisz ją przyciąć nieco. Jeżeli zakładasz preckę, to nie ma takiej potrzeby. Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 O, super fajnie mi to słyszeć :) Żadna komora hop-up od AEGa do tego nie podejdzie? Chodzi o maksymalną szczelność tego miejsca, bo dorobienie podzespołów takich jak, zespół spustowy, zespół cylindra to pikuś. Bo zgaduję, że sam teflon sprawy nie załatwi. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 No pewnie, że nie podejdzie żadna komora. Ta jest jedyna i niepowtarzalna :) Pozdrawiam, TS PS. Chyba, że od innej podobnej konstrukcyjnie sniperki, ale tego już nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Właśnie się zastanawiałem, czy nie podejdzie komora od VSR, ewentualnie od M40 Sun Project, ale za drogi interes żeby kupować i się niestety pomylić z domysłem. Zresztą nie wiadomo wtedy jak z magazynkami. A z komorami od AEG też już myślałem, jedyne, które jako tako podejdą to od AUGa i Minimi, ale ta druga raczej odpada ze względu na specyficzne podawanie kulek. A tej od AUGa nie mogę znaleźć na rynku wtórnym. Teflon daje dużo, to właściwie jedyne co możemy tam zrobić :D Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Czyli jednak się da :P AUGa jakiej firmy? JG? Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Nie wiem czy się da, sądząc po budowie jedynie ta komora "może" pasować. Jak uda mi się dorwać jakąś używkę to kupie i sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 No właśnie "sądzisz po budowie". Wątpię żeby pasowała. Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 To są te same repliki ? http://www.gunfire.pl/product-yid-1152189613-M58.html i http://www.taiwangun.com/shop,show,749 Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Tak. Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 To dlaczego taka róznica w cenie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts