luthorhuss Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Witam Czy wcisnę vsr' kę ( bar'a 10 ) w to łoże, bo tylko na nim mi zeleży ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 też się nad tym zastanawiam. Fajnie jakby VSR pasowało do łoża, wtdeydy nie trzeba było się pozbywać M40A1 dla jakiegoś G22 czy coś Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Jak długo już posiadacie swoje m40? Mam na myśli działające. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 W mojej M40A1 na koniec wakacji poszły gwinty trzymające komorę zamkową z łożem. Reszta działa jak działała, 500 fps na M145. Seary zero zużycia. Póki co posłuży mi ona na testy z nowym systemem zasilania gazowego, więc czeka sobie bezrobotna ;). Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 (edited) No a w mojej coś się dzisiaj spiiiii kiedy strzelałem do bałwana coby mu oko utrącić. A strzelałem z tego pierwszy raz od, bo ja wiem, może ze 4 miechów. Jak żem wyjął maga zajrzał co sie tam dzieje, to normalnie ło Jezu, gumka co się powinna z dyszą łączyć to ją do środka lufy zawinęło no. A miałem pod ręką śrubowkręta, to chciałem coś tam zwichajstrować ale spierdzieliłem jeszcze wincyj. W ogóle, panie, tam jakaś anarchia w środku jest. A no jeszcze, jak strzelałem ostatnio, czyli ze 4 miesiące temu. To lepsze skupienie (skupienie hahaha) i zasięg miałem w klocku moim gazowym niż w tym chińskim badziewiu. I jakoś mi się nie zibera na to, żeby to naprawić czy cuś, bo i tak ten rifel ma wyglądać a nie stzrelać. PS z góry przepraszam za chaotyzm wypiowiedzi ale no jakoś tak dzisiaj mam i co pan poradzisz Edited February 16, 2010 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Moja M40 do samego końca dzielnie służyła, seary wbrew pozorom wytrzymują M145, nadal zero śladów zużycia, jedynie przetarcie od cylindra na piston searze. Teraz służy jako baza do systemu gazowego, więc sprzedaję części, więcej w komisie. Sorry że tutaj o tym piszę, ale inaczej nie dotrę do posiadaczy tej repliki ;). Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Niedawno wróciłem do swojej M40tki, po wymianie lufy na SRC, gumki na Guardera czarnego i zrobieniu teflon fixa, strzela na prawdę ciekawie, z repliki nawet można trochę wyciągnąć. Moja M40A1 na już średnio zużytej sprężynie i na 0.25 P&J ma ok 50m- 55m celnego zasięgu (więcej od mojego stunningowanego na częściach systemy i z lufą precyzyjną M16). W konfiguracji stockowej to było mniej więcej 20m celnego zasięgu na 0.25, a kulki latały jak chciały, teraz lecą prosto i nawet jest dobra powtarzalność strzałów, fps jeszcze nie sprawdzałem ale myślę że będzie ok 430? Jak dorwę się do chrono to na pewno napiszę jak tam wyniki po dosyć banalnym tunningu. Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 witam Czy ma ktoś w planach pozbycię się tego karabinu, chętnie odkupię. Może być nie strzelający byle z kompletem czesci , dam radę sobie odtworzyć. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Witam. Jestem w kropce i mam kilka pytań. 1. Czy to prawda że istnieją 2 wersje m58 karta (jedna z rozbieralnym a druga z nie rozbieralnym cylindrem ? 2. Jaką maksymalnie można tam ,,wtłoczyć'' sprężynę ? 3. Co można zrobić aby karabin wzmocnić (dokładnie chodzi mi o zabieg podobny jak w warriorze , gdzie cały system spustu zaklejało się ) 4. Jak długa jest lufa wew. ? jaką byście polecali lufę oraz gumkę ? 5. Chciałbym się dowiedzieć ile FPS i jaki zasięg wyciągnęliście z tego czegoś :) 6. Jakie części są kompatybilne z innymi częściami replik karabinów snajperskich ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Lufa ma 455mm, jak w AK. Co do części... sprężyny ma jak VSR. Ja wyciągnąłem ok 50m celnego, na doszczelnionej komorze, gumce guardera (czarnej) i lufie src... ale krótko, teflon się "wystrzelił" i cienko było doszczelnione. Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Witam, przepraszam za odgrzewanie kotleta ale czy jeszcze ktoś z przedmówców posiada jeszcze replikę a jeżeli tak to w jakim stanie? Quote Link to post Share on other sites
orzech_92_xd Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 lemonzawodowiec, czy moglbys wrzucic znów te zdjecia z 6 strony? byłbym bardzo wdzieczny! (lub jezeli ma ktos te zdjecia, jeżeliby mógł, niech je udostepni.) z góry dziekuje, Orzech Quote Link to post Share on other sites
BilliPL Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 mam pytanko a mianowicie czym różni się ten model http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/m58-black.html od tego http://gunfire.pl/product-pol-1152196903-Replika-karabinu-wyborowego-VSR-10-BLACK.html i który jest bardziej żywotniejszy a co za tym idzie który bardziej opłaca się kupić ? ; > Quote Link to post Share on other sites
TheSierant Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Ja mam tę broń 2 lata i jestem z niej zadowolony. Dotychczas nic mi się w niej nie zepsuło a i na osiągi jak za tę cenę nie można narzekać. Przyznaje że raz utknęła mi kulka pomiędzy ściankę body a mechanizm metalowy do podtrzymania lufy ale wystarczyły 2 imbusy wykręcenie 3 śrubek i już. Przy okazji nasmarowałem lufę i zobaczyłem co się kryje w środku. Każdy kto ją kupi może wymienić Gumkę Hop-up na lepszą. Polecam tę od Snow Wolf. Jak narazie nie narzekam. A prawie wszystko mam stockowe. Tylko Gumkę HU mam wymienioną. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts